Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2595750 razy)

Offline przmor

• Toyot Spamer
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #8205 dnia: 17 Kwietnia 2024, 21:01:45 »
Problem z komunikacją z czujnikiem objawia się tym, że po uruchomieniu samochodu kontrolka miga przez około minutę a następnie świeci ciągle. Jeśli jest problem z ciśnieniem  a komunikacja z czujnikami jest poprawna to od razu świeci ciągle.

Offline Auris_Newbie

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris
« Odpowiedź #8206 dnia: 17 Kwietnia 2024, 21:54:51 »
Tak świeci ciągle, dopompowałem przód dalej swieci. "Na oko" tył jest ok ale jutro jeszcze podjadę na kompresor.

Offline sliwma

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris TS HSD
« Odpowiedź #8207 dnia: 17 Kwietnia 2024, 22:10:27 »
Na oko to chłop w szpitalu... Wiesz. ;p U mnie na oko było OK, a po zapięciu kompresora okazało się bodaj 200kPa gdzie powinno być min. 230.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

'15 Auris TS HSD Prestige + SkyView (MR'13)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #8208 dnia: 17 Kwietnia 2024, 22:26:37 »
...no i czy zestaw kół z innymi czujnikami (zima/lato)  nie został przełączony przypadkiem lub celowo, ale źle...
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Browiec

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8209 dnia: 30 Kwietnia 2024, 09:42:48 »
Witam, taki problem - klimatyzacja sama wyłącza po ok godzinie A/C znika diódka, czynnik jest, chłodzi normalnie, rurka pod maską lodowata, błędów klimy brak. O co może chodzić?

Offline Auris_Newbie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8210 dnia: 06 Maja 2024, 22:04:43 »
Z innej beczki, mam hak i ostatnio zacząłem się rozglądać z bagażnikiem rowerowym.
https://allegro.pl/oferta/uchwyt-wieszak-rowerowy-na-hak-peruzzo-arezzo-na-4-rowery-uchylny-50-kg-7354549841
Zazwyczaj będę woził 2-3 rowery. Cena tego jest mocno atrakcyjna, opinie w zdecydowanej większości pozytywne. Czy ktoś z Was korzystał? Bo na 4 rowery poza tym to minimum 1200 zł trzeba liczyć.

Offline mareg

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Auris e150
« Odpowiedź #8211 dnia: 22 Maja 2024, 14:42:31 »
Cześć, orientuje się ktoś czy schowek pasażera górny w Auris e15 pasuje z polifta do przedlifta? mam ochotę wymienić na ten z miękkim obiciem.

Offline Kremplin

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Auris
« Odpowiedź #8212 dnia: 23 Maja 2024, 07:34:46 »
Cześć, przy opuszczaniu szyby (z guzika), na poczatku, jest taki stuk/walnięcie - czy można coś doraźnie posmarować aby tak nie było ?

Offline Kremplin

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Auris
« Odpowiedź #8213 dnia: 23 Maja 2024, 08:07:55 »
I jeszcze pytanie - czy macie jakiś patent na wyjmowanie tych małych bezpieczników ? Mam tę niby żabkę/uchwyt ale jeśli bezpiecznik jest wsadzony to ząbki/haczyki w tej żabce są zbyt daleko i nie obejmuja bezpiecznika.

Offline Auris_Newbie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8214 dnia: 01 Czerwca 2024, 16:40:00 »
Z innej beczki, mam hak i ostatnio zacząłem się rozglądać z bagażnikiem rowerowym.
https://allegro.pl/oferta/uchwyt-wieszak-rowerowy-na-hak-peruzzo-arezzo-na-4-rowery-uchylny-50-kg-7354549841
Zazwyczaj będę woził 2-3 rowery. Cena tego jest mocno atrakcyjna, opinie w zdecydowanej większości pozytywne. Czy ktoś z Was korzystał? Bo na 4 rowery poza tym to minimum 1200 zł trzeba liczyć.
Kupione, zamontowane 250km przejechane. Za te pieniądze mega. Jechałem max 120 km/h. Jedyny mankament to brak miejsca na tablice rejestracyjne, trzeba jakoś pokombinować żeby była widoczna. No ale stosunek cena/jakość 9/10.

Offline Silent

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris II
« Odpowiedź #8215 dnia: 05 Czerwca 2024, 09:51:10 »
Witam. Pytanie odnośnie montażu haka do Auris II 2018 hybryda. Według tabliczki nie mogę nic ciągać za tym autem... Czytam po grupach fb Auris, że ludzie montują haki z adnotacja w SKP tylko przewóz rowerów. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Dzwoniłem do kilku punktów SKP w moim mieście i nie ma opcji zamontowania haka do tego auta...

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #8216 dnia: 05 Czerwca 2024, 12:54:18 »
Da się wszystko, pytanie, czy pojazd ma Pakiet holowniczy.

Można było zakupić takowy przy zamawianiu pojazdu. Fabrycznie dołożony "pakiet holowniczy" (mocniejszy falownik, inny zawias tył). Po VIN można to sprawdzić.
Dołożenie tego pakietu skutkuje tym, że w "Świadectwie zgodności" (homologacja) pojawia się dopuszczalna maksymalna
masa ciągniętej przyczepy (345kg), dopuszczalna maksymalna masa zespołu pojazdów (2160kg) oraz dopuszczalne maksymalne
obciążenie pionowe na urządzeniu sprzęgającym (55kg). Dodatkowo ta "dopuszczalna maksymalna masa zespołu pojazdów" widnieje na tabliczce znamionowej w samochodzie
(słupek przy drzwiach kierowcy).

Montaż haka i holowanie przyczepy jest możliwe tylko w przypadku, kiedy na tabliczce znamionowej "dopuszczalna maksymalna masa zespołu pojazdów" jest większa od "dopuszczalnej maksymalnej masy całkowitej pojazdu".
Ten pakiet holowniczy stwarzał jedynie techniczne dopuszczenie do jego montażu, ale samego haka oczywiście nie zawierał.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Silent

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris II
« Odpowiedź #8217 dnia: 05 Czerwca 2024, 13:34:18 »
Czyli wychodzi na to, że haka mieć nie mogę... Pierwsza wartość i druga są jednakowe.

Offline sliwma

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris TS HSD
« Odpowiedź #8218 dnia: 05 Czerwca 2024, 20:51:27 »
Możesz mieć "uchwyt do bagażnika". "Hak" z odpowiednią homologacją, czyli zerowym  uciągiem, i często z kulą która uniemożliwia podpięcie trzyczepki.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

'15 Auris TS HSD Prestige + SkyView (MR'13)

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8219 dnia: 14 Czerwca 2024, 17:36:41 »
Da się wszystko, pytanie, czy pojazd ma Pakiet holowniczy.

Można było zakupić takowy przy zamawianiu pojazdu. Fabrycznie dołożony "pakiet holowniczy" (mocniejszy falownik, inny zawias tył). Po VIN można to sprawdzić.
Dołożenie tego pakietu skutkuje tym, że w "Świadectwie zgodności" (homologacja) pojawia się dopuszczalna maksymalna
masa ciągniętej przyczepy (345kg), dopuszczalna maksymalna masa zespołu pojazdów (2160kg) oraz dopuszczalne maksymalne
obciążenie pionowe na urządzeniu sprzęgającym (55kg). Dodatkowo ta "dopuszczalna maksymalna masa zespołu pojazdów" widnieje na tabliczce znamionowej w samochodzie
(słupek przy drzwiach kierowcy).

Montaż haka i holowanie przyczepy jest możliwe tylko w przypadku, kiedy na tabliczce znamionowej "dopuszczalna maksymalna masa zespołu pojazdów" jest większa od "dopuszczalnej maksymalnej masy całkowitej pojazdu".
Ten pakiet holowniczy stwarzał jedynie techniczne dopuszczenie do jego montażu, ale samego haka oczywiście nie zawierał.
Colin a jak jest u mnie? Jutro mam mieć montaż haka bring.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl