Autor Wątek: wyciek z układu wspomagania (F)  (Przeczytany 41132 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leszek_Bydgoszcz

• Toyot Leżący
  • *
Odp: wyciek z układu wspomagania (F)
« Odpowiedź #45 dnia: 29 Maja 2016, 19:22:39 »
Dzięki za szybkie odpowiedzi. Te z autowanda.pl mają info o chwilowym braku - niestety ten barak nie jest chwilowy. W Intercarsie też mają info o chwilowym braku - na infolini dowiedziałem się, że nigdy nie mieli, jest tylko w systemie. Ta z olx ma okrągły zbiorniczek. U mnie jest ten prostokątny. Jutro dzwonię do firmy Lauber, może się czegoś dowiem.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #46 dnia: 29 Maja 2016, 19:28:59 »
Poszukaj na allegro gościa z Tarnowa, był kiedyś u nas na forum, miał części z anglików. Może coś jeszcze ma, warto sprawdzić.

Offline Linoch

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #47 dnia: 29 Maja 2016, 20:33:09 »
http://allegro.pl/pompa-wspomagania-carina-e-avensis-t22-1-6-4afe-i6081656671.html
Drogo się robi...- ale w używce się znajdzie ....jeszcze bym poszukał u tych co mają całe auta na części ...

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #48 dnia: 29 Maja 2016, 21:03:34 »
U nich zawsze drożej niż wszędzie  :wallbash:

Offline Leszek_Bydgoszcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 20 Czerwca 2016, 15:49:42 »
Witam wszystkich. Dziękuję za pomoc. Udało mi się kupić używaną. Wydaje mi się, że wspomaganie chodzi nieco ciężej. Dlatego przymierzam się do regeneracji. Firma Lauber robi to za 400zł. Podobno są wstanie zrobić wszystko poza wyrobioną osią.

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #50 dnia: 20 Czerwca 2016, 16:16:55 »
jak wlałeś do wspomagania płyn mineralny to będzie ciężko chodzić, sprubój wlać syntetyczny to powinno być lżej

Offline Leszek_Bydgoszcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 28 Października 2016, 22:21:28 »
Trochę mnie nie było:) Nadal jeżdżę na używanej regenerowane. Olej jest syntetyczny ale nie mam pewności czy dobry. Jaki polecacie?

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #52 dnia: 28 Października 2016, 23:09:40 »
Ja z rok temu zalałem wspomaganie orlenowskim Hipolem, to mi kierownica ciężko chodziła. Potem doczytałem na opakowaniu, że Hipol to mineralny płyn. Po kilku tygodniach go wypłukałem i wlałem syntetyk "Valvoline ATF" (na alegro po ok. 150zl za 5 litrowe opakowanie) i wspomaganie chodzi jak nowe do dzisiaj.

Offline Leszek_Bydgoszcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 08 Listopada 2016, 13:27:31 »
Dzięki za radę. Właśnie zamówiłem. Dodatkowo wymięnię pasek. Zobaczymy czy będą jakieś zmiany:)

Offline Leszek_Bydgoszcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 30 Listopada 2016, 13:30:46 »
Wymiana oleju na Valvoline ATF i paska nic nie zmieniła. Wspomaganie jest najbardziej uciążliwe na niskich obrotach jak już rozgrzeje się silnik (600-700). Co prawda na zimnym nie chodzi jakoś wspaniale. Możliwe, że skończy się regeneracją pompy. Póki co mam nadzieję, że będzie dużo śniegu i lodu to napewno pomoże na układ kierowniczy:)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl