Autor Wątek: Camry w ogłoszeniach - informacje.  (Przeczytany 334071 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sinuspi

• Toyot Pełzający
  • **

Offline Sinuspi

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Camry w ogłoszeniach - informacje.
« Odpowiedź #316 dnia: 02 Stycznia 2020, 22:15:09 »
Stary trup za tyle kasy...kogoś pogięło  :grin:

Jeździłbym...z raz w roku.

mówisz  :o :-P

https://www.gieldaklasykow.pl/toyota-camry-1995-29800-pln-olsztyn/

Nowonabywcy - chapeau bas  :good:

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #317 dnia: 02 Stycznia 2020, 22:27:20 »
Mam pewne podejrzenia... że będzie w dobrych rękach ;)
3VZ.pl

Offline lucasville

• Prawie Toyot

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #319 dnia: 12 Kwietnia 2020, 01:52:13 »
A jakiej informacji oczekujesz w kwestii auta za 4kzł, które na przestrzeni ostatniego miesiąca cenę zmieniało ze 3 razy w zakresie 6-4kzł ?

Gdyby było tak całkiem dobre - nie stałoby dłużej niż tydzień. Z drugiej strony - nie ma co go od razu skreślać, bo jak czasem czytam czy słyszę, czego ludzie oczekują od auta za średnią krajową to nie wiem czy śmiać się czy płakać.

Od aut po 50kzł+ wymaga się, żeby były w miarę w jednym kawałku i nie klękły w drodze do domu, a niektórzy szukją prawie 30-latka za 5kzł, i chcą mieć pierwszego właściciela, oryginalny lakier, oryginalną przednią szybę (<zalamka>), dwa komplety nowych opon, książkę serwisową, najlepiej jeszcze poniżej 100kkm nalotu i zatankowane pod korek :shock:

Wizualnie ok, jak każda - tu obita, tam odrapana, jakieś purchle - tyle widać po zdjęciach. Resztę trzeba obadać na miejscu.

Auto między sierpniem  93 a sierpniem 94, więc jeszcze jakoś wygląda i można bezstresowo założyć europejskie lampy (choć wygląda, że już ktoś to zrobił), a już ma klimę na R134a, więc odpadają kombinacje (o ile w ogóle działa). Wnętrze - jak widać, na moje oko nawet nieźle. Anteny już nie ma, radio amerykańskie, brak ABS, chyba tyle. Fajnie, że ma guziczki od nawiewów, ot taki mój fetysz, jeden z kilku.

Jeśli miałbym to kupić w kategorii dupowóz, to sprawdzić czy ma progi, belkę i tylne nadkola, czy nie była składana z czterech i tyle. Zrobić serwis pozakupowy  w zależności od potrzeb/możliwości i jeździć.
« Ostatnia zmiana: 12 Kwietnia 2020, 01:54:20 wysłana przez marcin »
3VZ.pl

Offline lucasville

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #320 dnia: 12 Kwietnia 2020, 15:30:08 »
Dziękuję za wyczerpującą informację i opis. Moje pytanie było w stylu czy ktoś widział coś wie odnośnie stanu technicznego. Ale dowiedziałem się przy okazji paru ciekawych rzeczy, których po zdjęciach sam nie wyłapałem. Pytam dlatego o stan dlatego, że oczywiście na słowo sprzedawcy można wierzyć że na pytania odpowie silnik sprawny, skrzynia zmienia biegi bez problemu czy belka ma tylko nalot. Stan wnętrza czy ogólnie z zewnątrz i nadkoli jestem w stanie ocenić po samych zdjęciach. Gdyby samochód był blisko to bym obejrzał bez zadawania pytań i sprawdził od razu stan techniczny. Mam jednak w jedną stronę 600 km i 6 godzin jazdy dlatego próbowałem dopytać czy ktoś coś widział i znany jest mu trochę stan. Na obecnym forum Accorda gdzie przebywam informacje takie czasami są i to pomocne.  :-) Nie chciałbym przecież na miejscu dowiedzieć się że belka i tuleje są pierwszymi rzeczami do zrobienia po powrocie do domu.
« Ostatnia zmiana: 12 Kwietnia 2020, 15:32:51 wysłana przez lucasville »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #321 dnia: 12 Kwietnia 2020, 16:15:18 »
Myślę, że w dobie aparatów foto wbudowanych we wszystko łącznie z opakowaniem masła można spokojnie na odległość wyciągnąć (nawet od handlarza - jeśli chce sprzedać) wszelkie informacje.

W 90% nawet średniej jakości zdjęcia wystarczają do podjęcia decyzji czy w ogóle wychodzić z domu. Nie wiem czego konkretnie szukasz ale jeśli w tym przedziale cenowym to może być bardzo ciężko dostać coś rokującego, co nie znaczy, że okazje się nie trafiają, jak również, że te wystawione za 3x więcej są jakkolwiek lepsze.

Teraz ciężko wyjść z domu, choć zapewne jacyś rzeczoznawcy z tych, co załatwiają takie rzeczy na odległość, pracują, bo żyć trzeba. Gdybym miał taką odległość do pokonania (a moją pierwszą Camry kupiłem w Drawsku Pomorskim, tyle, że 15 lat temu) to zleciłbym najpierw oględziny za stówkę czy dwie komuś, kto pojedzie, obejrzy, zrobi zdjęcia i przyśle Ci raport.

Jeśli handlarz sam nie dośle sensownych zdjęć lub będzie się bronił przed przyjazdem kogokolwiek na zlecone oględziny to masz od razu informację, że szukasz dalej.

Jeśli miałbym coś doradzić, to szukałbym jednak europejskiej wersji po sierpniu 93. Przy belce możesz z góry założyć, że jeśli nie była ruszana, to wgłębnik w postaci palca wskazującego wystarczy do diagnozy. Wszystko zależy od tego jakie masz podejście do auta i oczekiwania co do niego, bo liczyć, że za piątkę kupisz auto do jazdy "bo Toyota się nie psuje" to radziłbym za tą piątkę kupić 10-letniego Logana - będzie tańszy w utrzymaniu przy życiu i na pewno wygeneruje mniej stresu.
3VZ.pl

Offline Kasia0510

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #322 dnia: 11 Maja 2020, 22:02:52 »

https://sprzedajemy.pl/toyota-camry-3-0-v6-gold-bezwypadkowy-oryginal-elblag-2-6bea9f-nr57286287
Cześć, jestem nowa na forum i chciałam poprosić o poradę. Planuje kupić na drugi samochód Toyote Camry, znalazłam taką na sprzedajemy.pl. Brat rozmawiał z właścicielem i dostał takie info: do poprawek lakierniczych, klar schodzi z tyłu klapy, był wymieniany próg, wymieniany lewy błotnik (pies pogryzł), klimatyzacja działa.
Teraz pytanie czy warto kupić czy raczej sobie odpuścić i kupić coś nowszego, plus jak wygląda sprawa z częściami zamiennymi? Czy na coś zwrócić uwage przy ewentualnym zakupie?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #323 dnia: 11 Maja 2020, 22:54:16 »
Teraz pytanie czy warto kupić czy raczej sobie odpuścić i kupić coś nowszego

Pytanie czy chcesz kupić Camry czy tanie wozidło do jeżdżenia. Tania Camry bywa droga. Droższy jest tylko tani Lexus ;)
3VZ.pl

Offline Kasia0510

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #324 dnia: 12 Maja 2020, 09:30:59 »
Teraz pytanie czy warto kupić czy raczej sobie odpuścić i kupić coś nowszego

Pytanie czy chcesz kupić Camry czy tanie wozidło do jeżdżenia. Tania Camry bywa droga. Droższy jest tylko tani Lexus ;)

Chciałam Camry jako dodatkowe auto, jeśli ma się to skończyć jak posiadanie starej Alfa Romeo GTV - więcej naprawiam niż jeżdżę i do tego części drogie to sobie odpuszczę i skupie się na czymś nowszym. Podoba mi się ta wersja więc to głównie o to chodzi.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #325 dnia: 12 Maja 2020, 09:37:12 »
Jeśli tak, to znajdź coś w przyzwoitym stanie blacharskim i będzie ok. Idealnie byłoby gdyby jeszcze miało tylną belkę ;)

Mechanika w Toyocie ma to do siebie, że jak raz zrobisz to zapominasz. Alfa zdaje się nie mieć tej przypadłości (przynajmniej tak wnioskuję po przebojach znajomego z GTV6 '83).
3VZ.pl

Offline Kasia0510

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #326 dnia: 12 Maja 2020, 10:46:07 »
Jeśli tak, to znajdź coś w przyzwoitym stanie blacharskim i będzie ok. Idealnie byłoby gdyby jeszcze miało tylną belkę ;)

Mechanika w Toyocie ma to do siebie, że jak raz zrobisz to zapominasz. Alfa zdaje się nie mieć tej przypadłości (przynajmniej tak wnioskuję po przebojach znajomego z GTV6 '83).

Też właśnie mam złe przeżycia z Alfa GTV '95 i BMW 316i '94. Obiecałam sobie się nie pakować nigdy więcej w stare rzęchy ;p
Znalazłam jeszcze to https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-camry-toyota-camry-3-0-v6-188-km-ID6D28TG.html#gallery-open, z rozmowy telefonicznej dowiedziałam się że samochód był garażowany przez ostatnie 2 lata, aktualny właściciel kupił go w styczniu dla syna, ale zdecydował że za mocne auto dla 18-latka. Zrobione były hamulce, wymieniona tylna lampa, naprawa drobnych przetarć na blasze. Twierdzi że przebieg jest prawdziwy - jest to bardzo podejrzane zważając na cenę, ale jestem z założenia sceptykiem.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #327 dnia: 12 Maja 2020, 11:16:03 »
Przebiegu nie neguję, choć dość podejrzany jest ostatnio wysyp aut ze śladowymi przebiegami, czego nie chcę komentować ani rozwijać, bo przy pewnych założeniach odnośnie auta można bardzo łatwo, legalnie i bez żadnych śladów zrobić dowolny przebieg z czego korzystają wszelkiej maści kombinatorzy i "handlarze klasykami". Ustawa o licznikach niestety nie zmieniła nic w tej kwestii  :wallbash:

Urzekł mnie prawy kierunkowskaz  :grin: Stan przodu wizualnie jest taki sobie - spasowanie maski, grilla, zderzaka leży. Rzadko się zdarzało, żeby ktoś wymieniał lampy (a zwłaszcza postojówki) dla sportu na europejskie. Europejskie lusterka przyjmuję z radością, bo są składane i grzane (o ile ktoś podłączył). Resztę trzeba obejrzeć. Wygląda jakby była między sierpniem 93 a sierpniem 94, co ma sporo plusów.

Mam tego kilka z podobnymi przebiegami i jeśli jedziesz oglądać takie auto, to ono ma być jak nowe, zwłaszcza w środku. Jak chcesz sobie porównać to wpadnij i będziesz miała stopień odniesienia przy jakichś innych oględzinach. Przy takim przebiegu nie ma szans na absolutnie jakiekolwiek zużycie wnętrza, żadnych wysiedzianych gąbek, przetarć, wszystkie przełączniki matowe, to samo deska i reszta tapicerek. Pod maską żadnych wycieków, potarganych wiązek czy innych kombinacji.

W sumie to niech Ci sprzedający podeśle zdjęcia ze środka (tylko dobre) i spod maski, to wszystko będzie jasne.
3VZ.pl

Offline Kasia0510

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #328 dnia: 12 Maja 2020, 16:39:17 »
Przebiegu nie neguję, choć dość podejrzany jest ostatnio wysyp aut ze śladowymi przebiegami, czego nie chcę komentować ani rozwijać, bo przy pewnych założeniach odnośnie auta można bardzo łatwo, legalnie i bez żadnych śladów zrobić dowolny przebieg z czego korzystają wszelkiej maści kombinatorzy i "handlarze klasykami". Ustawa o licznikach niestety nie zmieniła nic w tej kwestii  :wallbash:

Urzekł mnie prawy kierunkowskaz  :grin: Stan przodu wizualnie jest taki sobie - spasowanie maski, grilla, zderzaka leży. Rzadko się zdarzało, żeby ktoś wymieniał lampy (a zwłaszcza postojówki) dla sportu na europejskie. Europejskie lusterka przyjmuję z radością, bo są składane i grzane (o ile ktoś podłączył). Resztę trzeba obejrzeć. Wygląda jakby była między sierpniem 93 a sierpniem 94, co ma sporo plusów.

Mam tego kilka z podobnymi przebiegami i jeśli jedziesz oglądać takie auto, to ono ma być jak nowe, zwłaszcza w środku. Jak chcesz sobie porównać to wpadnij i będziesz miała stopień odniesienia przy jakichś innych oględzinach. Przy takim przebiegu nie ma szans na absolutnie jakiekolwiek zużycie wnętrza, żadnych wysiedzianych gąbek, przetarć, wszystkie przełączniki matowe, to samo deska i reszta tapicerek. Pod maską żadnych wycieków, potarganych wiązek czy innych kombinacji.

W sumie to niech Ci sprzedający podeśle zdjęcia ze środka (tylko dobre) i spod maski, to wszystko będzie jasne.

Wysłał mi zdjęcia środka i silnika, przyciski nie są starte, a na siedzeniach to chyba brud ale otarć nie ma. To w ogóle jest jakiś starszy Pan, kupił Camry od innego starszego Pana, który podobno jeździł nim "do kościoła", sprowadził ze stanów nowego, stąd przebieg. Aczkolwiek trochę nie rozumiem kupowania auta z taką mocą żeby jeździć nim w niedziele. Jak myślisz?
https://drive.google.com/open?id=1WKGkxbQ-bhiT8m-guTDSGifbjncPG8-j

Offline Robsajson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #329 dnia: 12 Maja 2020, 19:00:47 »
Osobiście nie pchał bym się w Camry.Marcin i kilka osób z forum, to ogarnie ale stara Toyota, to trudny temat. Zaczyna brakować części a tylna belka, która nie jest już praktycznie dostępna robi swoje.Jeżeli chcesz takową zakupić, ja poszedłbym w 4 generację, chociaż jej tył jest porażką  :song:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl