A czym poza innymi zegarami, kilkoma centymetrami materiału na drzwiach i kilkoma przyciskami więcej i może fotelami w wersji Dynamic różnią się wersje Active i Premimu
- Posiada inne wnętrze? Lepszej jakości tworzywa? Lepszej jakości materiały, jest lepiej wszystko spasowane i wykończone?
Myślisz, że składali je w innej fabryce dla tych którzy dopłacą parę tyś więcej. Sprowadzali specjalną brygadę? . Niestety jakość materiałów jest taka sama, jakość złożenia identyczna.
Dodam, że deska jest identyczna wszędzie nawet i na wspomnianym podszybiu.
Jakość przycisków która przypomina przyciski od sterowania dmuchawą w polonezie czy klapa jak od śmietnika zamykająca gniazdo zapalniczki - zresztą cały ten doklejony plastik z przyciskami sterującymi podgrzewanymi fotelami wygląda jak z bardzo dawnych lat nawet dołączyli do tego zegarek z epoki i można by tak wymienić jeszcze długo.
Wsiądź do auta konkurencji w odpowiednim wyposażeniu a zobaczysz i zrozumiesz o czym piszę . Nie porównuję Aurisa do Mercedesa czy BMW porównuję go do aut jakimi jeździłem wcześniej w firmie a więc Mazdy 3, Golfa, Octavii czy Astry i pod względem wykończenia środka i jakości materiałów wypada słabiutko.
Zresztą pod względem jednostek napędowych i prowadzenia jeszcze gorzej ale za to jest podobno mniej awaryjna - na razie nie mogę tego potwierdzić bo nie przejechałem Aurisem tylu kilometrów co wcześniejszymi autami.
Zresztą jak widać po stronach z opiniami innych użytkowników kiepską a wręcz fatalną jakość materiałów i wykończenia potwierdza wielu co może oznaczać, że albo jest to standard albo jest to słaba jakość pracy w fabryce.
Moje doświadczenie to kilkanaście samochodów w czasie ostatnich kilkunastu lat z klasy kompakt i w mojej opinii Auris to najsłabsze a zdecydowanie najgorzej wykonane auto pod każdym względem jakie użytkowałem.