Autor Wątek: Auris - nasze opinie, komentarze  (Przeczytany 22768 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
Odp: Auris - nasze opinie, komentarze
« Odpowiedź #45 dnia: 06 Lipca 2014, 11:19:27 »
. Jednak przede wszystkim wybrałbym ją za jakość wykonania w środku nie ma nic wspólnego z dziadostwem jakie oferuje Auris.
W wersji Active. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Nie mówię tylko o wersji Active różnica między wersją Active a lepiej wyposażoną owszem jest ale  jest ona kosmetyczna a jakość materiałów identyczna i nie na tyle duża by mówić, że to zdecydowanie inny poziom.
Natomiast środek Hondy jakość materiałów, złożenia to jest zdecydowanie inny poziom - nie dotykam tu designu bo zdaję sobie sprawę, że to kwestia gustu jednemu będzie podobać się prostota deski Toyoty a innemu przypadnie do gustu futurystyczna deska Hondy.

Offline palec0

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 06 Lipca 2014, 11:21:12 »
Auris I po lifcie jakość plastików deski rozdzielczej żenada, spasowanie niektórych elementów "polonez", materiały tapicerki szału nie ma, awaryjność (1.4 d4d 85 tyś. km) rewelacja, dynamika i spalanie do przyjęcia, honda ma zdecydowanie lepszą jakość materiałów w wewnątrz, motory dobre, troszkę mniej miejsca w środku.
Prawda jest taka, na dzień dzisiejszy nie ma idealnego modelu samochodu, każdy ma wady, jeśli robisz  około 12 tys. rocznie kup benzyniaka, zdecydowanie mniej awaryjny oraz tańszy w zakupie, jeśli używany nie zwracaj uwagi na bajery ale na udokumentowany przebieg. :)

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #47 dnia: 06 Lipca 2014, 11:23:48 »
Może ja czegoś nie widzę albo Ty masz inne wymagania ze względu na klasę swoich prywatnych aut. Wymień proszę KoralK kilka rzeczy, które są takiej dziadowskiej jakości w Aurisie w wersji Premium czy Dynamic.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 06 Lipca 2014, 11:37:12 »
Wymień proszę KoralK kilka rzeczy, które są takiej dziadowskiej jakości w Aurisie w wersji Premium czy Dynamic
To tak na wstępie:
Po pierwsze Toyota  :grin:
Po drugie Auris  :grin:
Po trzecie... tu już pole do popisu dla zapytanego  :song:

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 06 Lipca 2014, 11:39:35 »
Patkrz
Powiedz mi czy w Twojej wypasionej wersji masz więcej materiału obiciowego na drzwiach, tzn więcej niż 5cm jak to jest w podstawowej wersji ? Bo co jak co ale ten materiał naprawdę śmiesznie wygląda, równie dobrze mogli dać tam plastik tyle tego jest :)

Offline pancio11

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 06 Lipca 2014, 11:40:11 »
Auris II  - jakość materiałów jest ok ale w Auris I - to jest dopiero masakra. teraz na tych temperaturach jak wsiadam do auta i lekko kolanem dotknę tunelu skrzyni to jest tak jakbym porcelanę roztrzaskał - WSTYD. Słonecznik przed moją głową to praktycznie się już roztopił - konstrukcja wystaje z obszyć.
Jak kupowałem to na takie rzeczy nie zwracałem uwagi - jakbym na to zwrócił uwagę to nigdy bym tego badziewia nie kupił.
No ale cóż wszystko oprócz wykończenia jest ok także nie narzekam.

Szwagier ma Alfe Romejo i wykończenie ma spoko, spasowane mięciutkie itp, nic nie skrzypim nie piszczy no ale co się dzieje pod maską i pod autem to dopiero jest masakra  :song:
Where Wishes Fly......

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #51 dnia: 06 Lipca 2014, 11:50:28 »

Patkrz
Powiedz mi czy w Twojej wypasionej wersji masz więcej materiału obiciowego na drzwiach, tzn więcej niż 5cm jak to jest w podstawowej wersji ? Bo co jak co ale ten materiał naprawdę śmiesznie wygląda, równie dobrze mogli dać tam plastik tyle tego jest :)
Tak, jest dużo więcej materiału. Deska/podszybie z "mięsistego" materialu, a nie z plastiku. Nigdy jeszcze nic mi nie zaskrzypiało. Tak jak już kiedyś wspominałam auto było świadomym wyborem i kilkakrotnie miałam je na weekendowych "testach". Nie mam mu nic do zarzucenia w kwestii wnętrza.

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 06 Lipca 2014, 11:53:26 »
Auris II - jakość materiałów jest ok ale w Auris I - to jest dopiero masakra. teraz na tych temperaturach jak wsiadam do auta i lekko kolanem dotknę tunelu skrzyni to jest tak jakbym porcelanę roztrzaskał - WSTYD. Słonecznik przed moją głową to praktycznie się już roztopił - konstrukcja wystaje z obszyć
Dziwne, nic takiego nie zauważyłem. Auto z 2007r.

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: 06 Lipca 2014, 11:54:44 »
Auris II - jakość materiałów jest ok ale w Auris I - to jest dopiero masakra. teraz na tych temperaturach jak wsiadam do auta i lekko kolanem dotknę tunelu skrzyni to jest tak jakbym porcelanę roztrzaskał - WSTYD. Słonecznik przed moją głową to praktycznie się już roztopił - konstrukcja wystaje z obszyć

Dziwne, nic takiego nie zauważyłem. Auto z 2007r.
Może to nie wina materiałów a raczej użytkownika. Jak się chce (lub nie chce szanować) to wszystko można zepsuć, zniszczyć.

Ps. Coś mi się popiep..ło przy modyfikacji. Przepraszam.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 06 Lipca 2014, 12:01:03 »
Z Aurisem 1 trochę racji macie z tym dziadostwem wewnątrz. Ja osobiście podałem sobie z nim rękę i mnie nie drażni. Osobiście dla mnie nie jest źle. Pociesza mnie fakt że od 3,5 roku tylko leję paliwo i jeżdżę, a awaria to dla mnie nieznane słowo.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #55 dnia: 06 Lipca 2014, 12:02:23 »
A czym poza innymi zegarami, kilkoma centymetrami materiału na drzwiach i kilkoma przyciskami więcej i może fotelami w wersji Dynamic różnią się wersje Active i Premimu
- Posiada inne wnętrze? Lepszej jakości tworzywa? Lepszej jakości materiały, jest lepiej wszystko spasowane i wykończone?
 Myślisz, że składali je w innej fabryce dla tych którzy dopłacą parę tyś więcej.  Sprowadzali specjalną brygadę? . Niestety jakość materiałów jest taka sama, jakość złożenia identyczna.
Dodam, że deska jest identyczna wszędzie nawet i na wspomnianym podszybiu.
Jakość przycisków która przypomina przyciski od sterowania dmuchawą w polonezie czy klapa jak od śmietnika zamykająca gniazdo zapalniczki - zresztą cały ten doklejony plastik z przyciskami sterującymi podgrzewanymi fotelami wygląda jak z bardzo dawnych lat nawet dołączyli do tego zegarek z epoki i można by tak wymienić jeszcze długo.
  Wsiądź do auta konkurencji w odpowiednim wyposażeniu a zobaczysz i zrozumiesz o czym piszę . Nie porównuję Aurisa do Mercedesa czy BMW porównuję go do aut jakimi jeździłem wcześniej w firmie a więc Mazdy 3, Golfa, Octavii czy Astry i pod względem wykończenia środka i jakości materiałów wypada słabiutko.
Zresztą pod względem jednostek napędowych i prowadzenia jeszcze gorzej ale za to jest podobno mniej awaryjna - na razie nie mogę tego potwierdzić bo nie przejechałem Aurisem tylu kilometrów co wcześniejszymi autami.
Zresztą jak widać po stronach z opiniami innych użytkowników  kiepską a wręcz fatalną jakość materiałów i wykończenia potwierdza wielu  co może oznaczać, że albo jest to standard albo jest to słaba jakość pracy w fabryce.

Moje doświadczenie to kilkanaście samochodów w czasie ostatnich kilkunastu lat z klasy kompakt i w mojej opinii Auris to najsłabsze a zdecydowanie najgorzej wykonane auto pod każdym względem jakie użytkowałem.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #56 dnia: 06 Lipca 2014, 12:11:22 »
Trudno mi dyskutować bo masz dość mocno wbitą w glowę swoją opinię i zapewne będziesz jej bronił jak niepodległości. Cóż, u mnie nic nie trzeszczy, nie zauważyłam elementów analogicznych do elementow Poloneza, na głowę mi nie kapie i nie odpada przy jeździe po wertepach. Słabe opinie o wnętrzu, z tego co widzę dotyczą Aurisa I - fakt można się tam do czegoś przyczepić, ale ja byłam z niego bardzo zadowolona. W innym wypadku nie miałabym trzeciej Toyoty. A Mazde 3 z pakietem sport ma siostra, lubię nim jeździć, ale na 101% bym się nie zamieniła ;)
Fajnie, że są osoby zadowolone ze swoich wyborów - np. Swoop, to oznacza, że niektorzy analizują auto przed zakupem pod względem swoich potrzeb i oczekiwań. No i nie martw się Koral, niedługo oddasz to swoje Dziadostwo (o którym przeciętny Kowalski pewnie marzy) :))

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #57 dnia: 06 Lipca 2014, 12:28:44 »
Trudno mi dyskutować bo masz dość mocno wbitą w glowę swoją opinię i zapewne będziesz jej bronił jak niepodległości. Cóż, u mnie nic nie trzeszczy, nie zauważyłam elementów analogicznych do elementow Poloneza, na głowę mi nie kapie i nie odpada przy jeździe po wertepach. Słabe opinie o wnętrzu, z tego co widzę dotyczą Aurisa I - fakt można się tam do czegoś przyczepić, ale ja byłam z niego bardzo zadowolona. W innym wypadku nie miałabym trzeciej Toyoty. A Mazde 3 z pakietem sport ma siostra, lubię nim jeździć, ale na 101% bym się nie zamieniła ;) Fajnie, że są osoby zadowolone ze swoich wyborów - np. Swoop, to oznacza, że niektorzy analizują auto przed zakupem pod względem swoich potrzeb i oczekiwań. No i nie martw się Koral, niedługo oddasz to swoje Dziadostwo (o którym przeciętny Kowalski pewnie marzy) :) ) Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opinii nie mam wbitej w głowę ani nie zamierzam bronić swojego zdania jak niepodległości nie musiałem sam zapłacić za to auto i nie kupiłem go z własnego wyboru.
Nie muszę ani sobie ani wam udowadniać, że zrobiłem dobrze lub źle.  Podchodzę do tego samochodu jak do kolejnego auta firmowego jakie mam – kompletnie na zimno i oceniam to co widzę i to czym jadę odnosząc się do tego co widziałem i czym jechałem wcześniej.
Auris to  kolejny  samochód ze swoimi wadami i zaletami w którym spędzam zwykle bardzo dużo czasu.  Nie ma samochodów idealnych każdy ma jakieś wady i każdy posiada zalety. Jednak Auris zaskoczyła mnie in minus i to bardzo ale to zapewne kwestia oczekiwań jakie miałem w stosunku do tego auta dałem się ponieść opowieściom o doskonałym Japońskim samochodzie świetnie wykonanym i bez awaryjnym.
Rzeczywistość jednak okazała  się inna zwykłe przeciętne (zbyt przeciętne jak za te pieniądze) auto w klasie kompakt i tyle.
Na pewno nie warte zapłacenia za nie moich własnych pieniędzy ale nad waszymi środkami  ja się nie zastanawiam i nie neguję wyboru wasza kasa wydajecie jak chcecie i na co chcecie.

« Ostatnia zmiana: 06 Lipca 2014, 12:37:01 wysłana przez KoralK »

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #58 dnia: 06 Lipca 2014, 12:48:16 »
Nie no pewnie, najważniejsze aby każdy był na swój sposób zadowolony. Ludzie mają różne oczekiwania, sposób postrzegania auta etc. Nie ukrywam, że bardzo istotne jest dla mnie także to, że w zasadzie poza standardowymi wymianami nigdy nie miałam nieplanowanej wizyty w serwisie.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #59 dnia: 06 Lipca 2014, 12:50:13 »
Nie no pewnie, najważniejsze aby każdy był na swój sposób zadowolony. Ludzie mają różne oczekiwania, sposób postrzegania auta etc. Nie ukrywam, że bardzo istotne jest dla mnie także to, że w zasadzie poza standardowymi wymianami nigdy nie miałam nieplanowanej wizyty w serwisie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl