Autor Wątek: Naprawy gwarancyjne Auris II  (Przeczytany 283094 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline odyso

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Naprawy gwarancyjne Auris II
« Odpowiedź #165 dnia: 17 Lutego 2016, 09:20:55 »
Cytat: odyso w Wczoraj o 09:54:44 I tak jest to plus dla Toyoty, że nie robią problemów z wymianą jeśli wada się ujawni w okresie gwarancji. Właśnie po to jest gwarancja  :) łaski raczej nie robią...

I tak i nie - przysłowiowe wydechy były głośne już w momencie zakupu i gdyby Toyota nie przyznała, iż coś nie halo to udowodnienie nawet biegłym rzeczoznawcą że jest to wada byłoby raczej trudne. Z tego co wiem reflektory też normy spełniają, a że może być lepiej to subiektywna kwestia. Mimo iż inne elementy polityki serwisowej Toyoty nie bardzo mi się podobają to tutaj dają radę.

Offline siubuk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #166 dnia: 17 Lutego 2016, 19:16:59 »
Z tego co wiem reflektory też normy spełniają, a że może być lepiej to subiektywna kwestia. Mimo iż inne elementy polityki serwisowej Toyoty nie bardzo mi się podobają to tutaj dają radę.

no ale podlegaja wyminia czy co? u mnie pobocza wogole nie podswielaja. swiatla sie koncza w lini prostej od reflektora moze troszeczke dalej 

Offline JurekL

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #167 dnia: 18 Lutego 2016, 20:13:25 »
I tak i nie - przysłowiowe wydechy były głośne już w momencie zakupu i gdyby Toyota nie przyznała, iż coś nie halo to udowodnienie nawet biegłym rzeczoznawcą że jest to wada byłoby raczej trudne. Z tego co wiem reflektory też normy spełniają, a że może być lepiej to subiektywna kwestia. Mimo iż inne elementy polityki serwisowej Toyoty nie bardzo mi się podobają to tutaj dają radę.
Nie do końca. U mnie wydech wyraźnie głośniej pracuje dopiero w tym sezonie. Czyli dwa lata było ok. Podobnie z światłami mijania. :thumbdown: :thumbdown:
Gdy ci smutno, gdy ci źle
wsiądź do auta, przejedź się.

Offline odyso

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #168 dnia: 18 Lutego 2016, 20:57:56 »
U mnie wydech wyraźnie głośniej pracuje dopiero w tym sezonie.

No to może się okazać, że u ciebie jest to zużycie eksploatacyjne nie kwalifikujące się do wymianie bo usterka dotyczy generalnie aut z przed października 2013.

Offline Macko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #169 dnia: 18 Lutego 2016, 21:45:43 »
Mój pierdzi jak w szybkich i wściekłych, ostatnio na przeglądzie pani powiedziała że to może być poluźniona osłona. Olali
Nie popuszczę bo jak postawię obok peźota z 2001 w benzynie to niebo a ziemia  :czerwona:

Offline Pita

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #170 dnia: 19 Lutego 2016, 07:55:42 »
Z tego co wiem reflektory też normy spełniają, a że może być lepiej to subiektywna kwestia.
Właśnie reflektory, z tego co mi tłumaczono w ASO, z biegiem zaczęły świecić właśnie coraz gorzej (jajowaty kształt wiązki światła, tęcza i niedoświetlenie pobocza)...jakaś wada materiałowa...stąd możliwość wymiany.

No to może się okazać, że u ciebie jest to zużycie eksploatacyjne nie kwalifikujące się do wymianie bo usterka dotyczy generalnie aut z przed października 2013.
:shock: zużycie eksploatacyjne wydechu? o ile nie pordzewiał (a nie w tym rzecz) to Toyota musiałaby niezły badziew odstawić. Focus z 2003 roku z oryginalnym (acz pordzewiałym) wydechem pracował ciszej niż Auris przed wymianą układu wydechowego...Z tego co mi wiadomo po październiku 2013 roku zaczęli montować pozmianowe wydechy pozbawione cechy pierdzenia :)

ostatnio na przeglądzie pani powiedziała że to może być poluźniona osłona. Olali Nie popuszczę
Nie popuszczaj! Spisz sobie numer biuletynu technicznego, który podał Odyso i nie odpuszczaj. Z doświadczenia wiem, że w ASO Toyoty trzeba być upierdliwym bo obsługa albo nie zna biuletynów technicznych albo udaje, że nie zna. Nie wiem co gorsze...

Offline JurekL

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #171 dnia: 19 Lutego 2016, 21:34:57 »
No właśnie mój jest z tego okresu.  A może udostępnili już numery VIN dla tej usterki.
Gdy ci smutno, gdy ci źle
wsiądź do auta, przejedź się.

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #172 dnia: 22 Lutego 2016, 08:15:34 »
Powiedzcie coś może więcej o tej akcji... - klikanie przedniego siedzenia (wymiana mechanizmu siedziska) - BO-0110T-1115 - czy chodzi o piszczenie fotela mówiąc ludzkim językiem? - czy chodzi o coś innego? :)

Offline Pita

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #173 dnia: 22 Lutego 2016, 14:40:00 »
Powiedzcie coś może więcej o tej akcji... - klikanie przedniego siedzenia (wymiana mechanizmu siedziska) - BO-0110T-1115 - czy chodzi o piszczenie fotela mówiąc ludzkim językiem? - czy chodzi o coś innego? :)

U mnie objawia się to stukaniem gdzieś z siedziska przy pokonywaniu małych progów zwalniającym. Można to wywołać też poruszając się przód-tył (lub góra-dół) siedząc w fotelu. Tak jakby w mechanizmie blokującym ustawienie fotela były jakieś luzy...
« Ostatnia zmiana: 22 Lutego 2016, 15:22:06 wysłana przez Pita »

Offline jasny

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #174 dnia: 23 Lutego 2016, 09:24:02 »
Przepraszam, pomyliłem wątki. Proszę usunąć.
« Ostatnia zmiana: 23 Lutego 2016, 09:27:49 wysłana przez jasny »

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #175 dnia: 23 Lutego 2016, 11:16:29 »
U mnie objawia się to stukaniem gdzieś z siedziska przy pokonywaniu małych progów zwalniającym. Można to wywołać też poruszając się przód-tył (lub góra-dół) siedząc w fotelu. Tak jakby w mechanizmie blokującym ustawienie fotela były jakieś luzy...
[/quote]

Dzięki za info...

Offline Fasiol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #176 dnia: 23 Lutego 2016, 13:32:04 »
Usterki Aurisa II na które są biuletyny serwisowe: - - piszczące tylne hamulce (wymiana zacisków)

Od wczoraj mój Auris ma nowe zaciski, piszczenie tylnych hamulców ustało. Gdyby nie akcja serwisowa w życiu bym z własnej kieszeni tego nie sfinansował. 3545, 26 piechotą nie chodzi. @odyso - dzięki za info
Przy okazji parująca przednia lampa została zakwalifikowana do wymiany. W sobotę rano Auris otrzyma nowe prawe "oko'.
Posiadanie psa jest jak tęcza.Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #177 dnia: 23 Lutego 2016, 15:29:22 »
Od wczoraj mój Auris ma nowe zaciski,
pry jakim przebiegu była wymiana ?

Offline Fasiol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #178 dnia: 24 Lutego 2016, 07:51:12 »
Od wczoraj mój Auris ma nowe zaciski,
pry jakim przebiegu była wymiana ?

28 tys.
Posiadanie psa jest jak tęcza.Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #179 dnia: 02 Marca 2016, 20:12:22 »
Reflektory przednie wymienione w ramach biuletynu serwisowego - zupełnie inaczej świecą  :good: Kwota na fakturze - 5300 zł z groszami  <zalamka>

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl