Autor Wątek: Toyota Touch 2  (Przeczytany 247956 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
Odp: Toyota Touch 2
« Odpowiedź #60 dnia: 23 Kwietnia 2015, 17:14:18 »
Jestem w trasie i nie mam możliwości sprawdzić. Czyli to jest najlepszy system jaki można wybrać do nowej toyoty przy kupnie?

Offline Rafał1

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla1.5 MY22
« Odpowiedź #61 dnia: 23 Kwietnia 2015, 18:48:10 »

Według nowej specyfikacji to tak.

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #62 dnia: 23 Kwietnia 2015, 19:05:03 »
No to lipa z tymi telefonami. Bardziej opłaca się nie brać tego wszystkiego, tylko od razu po wyjeździe z salonu założyć gms'a

« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2015, 19:07:52 wysłana przez Slavarok »

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 24 Kwietnia 2015, 10:45:50 »
Prawdopodobni toyota Touch 2 nie przesyła certyfikatu Mirror Link do nowych smartfonów.
Ciekawe - jeżeli GPS nie działa w czasie jazdy  :laugh:  to co tam działa ???
Mi nie chodzi o odbiór rozmów przez telefon, głównie o nawigację.

Ja mam Samsunga Galaxy Core z androidem jelly bean. Z T&G działa bez problemu, ale nie wiem, czy na dwójce pociągnie  :|

Też rozważam zakup Galaxy S3 Neo lub Core. Czy na Twoim chodzi ta p....  nawigacja w czasie jazdy, bo jak na postoju, to się zapytam przechodnia będzie dokładniej.  :cheesy:

Nika (umyliśmy samochód to jedziemy  :cheesy: ).

pozdro

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #64 dnia: 24 Kwietnia 2015, 11:28:52 »
Mnie navi nigdy się nie wiesza podczas jazdy. Jedyne, czego mogłabym się czepić, to:
- adres musze wklepać na włączonym silniku, bo jeśli wpiszę przed odpaleniem, to po restarcie ona zapomina, gdzie ma jechać.  <zalamka> Potem już nie ma problemu z przystankami na papierocha, siku czy frytki w mac'u. Odpalam silnik i trasę już pamięta.
Miewam za to problemy z mapami google na telefonie. Jak jadę gdzieś dalej, to mam włączone obydwie nawigacje i google często się zrywają. nagle ekran robi się czarny i wszystko trzeba ustawiać od nowa.
- kiedy podczas działania nawigacji zadzwoni telefon, to ekran mapy znika i widać tylko ekran aktywnego połączenia. Navi nie przestaje gadać, mimo, że rozmawiam z kimś.  Nadal dyktuje, ale jednak brak obrazu mapy mnie stresuje, kiedy nie widzę, za ile metrów mam skręcać. Dane o połączeniu są mniej istotne i powinny być w takim przypadku w postaci miniatury na pasku nad mapą.

Niedługo kończy mi się umowa i zastanawiam się nad tym telefonem:
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/samsung/galaxygrandprime/

tylko mam obawy, czy kitkat dogada się z T&G
Żyj i daj żyć innym.

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 24 Kwietnia 2015, 13:16:37 »
Ja nie przywiązuję większej wagi do telefonu. Kiedyś miałem Samsunga, od 5 lat też mam Samsung U900. Tera zamierzam się na Samsunga Galaxy S3 (ale jak wyżej wspomniano, nie ma już nigdzie takich - też się pytałem) - więc chyba kupię S3 Neo i9301. Nie wiem co to jest, ale być może będzie pasował z tym mirrolinkiem, a jak nie to dokupię zwykły GPS. W Tough 2 mam inne bajery i nie chcę się dublować z bluetooth-em, muzyką i kamerą cofania. A może ktoś ma S3 Neo ?

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #66 dnia: 24 Kwietnia 2015, 14:01:59 »
Chyba trochę źle się zrozumieliśmy :)  Ja mam touch&go z wbudowaną navi, a Wy chcecie mieć navi przez mirrorlinka.
Nazwę telefonu podałam, bo poza mirrorlinkiem, którego nie posiadam radio współpracuje bardzo dobrze z tym modelem. Może warto spróbować Core, czy podejmie szerszą współpracę?
Wbudowana navi działa dobrze, ale kosztowała 2100 i aktualizacje są bardzo drogie, więc lepiej zainwestować w urządzenie zewnętrzne, albo kombinować tak, jak Wy przez smartfona.
Szkoda, że nie znam nikogo na śląsku, kto ma Touch2, sprawdziłabym, czy mirrorlink zadziała.
Żyj i daj żyć innym.

Offline Stakan

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #67 dnia: 24 Kwietnia 2015, 18:45:20 »
MAMY PROBLEM POŁĄCZENIA TOYOTA TOUCH 2 ZE SMARTFONAMI PRZEZ MIRROR LINK
Dzwoniłem do Toyota Morors PL i pytałem które smartfony działają z Toyota Touch 2 po przez USB z Mirror Linkiem. Po chwili dostałem odpowiedź, że tylko starsze Modele Nokii i Samsung Galaxy S3 i9300 oraz Note II. Są one opisywane na stronach w internecie. Cały problem , że na razie importer Toyota w Polsce nie dostał listy nowszych smartfonów działających z Mirror Link. Na stronie Mirror Linka znajdziecie pełno nowych działających smartfonów lecz nie z Toyota Touch 2. Tak jak już pisałem, zdarzyło się to ze Samsungiem Galaxy A3, Sony w szeregu modelach Xperia Z  wyświetlany jest komunikat na ekranie smartfona, ze Mirror Link jest podłączony, a rezultatu na ekranie urządzeniu w samochodzie nie ma. Proponuję więc, by wyręczyć importera Toyoty w Polsce i w miarę możliwości podawać przetestowane działające smartfony z Toyota Touch2, czy wyświetlają ekran smartfona: GPS-u podczas jazdy, zdjęć, filmy itd. Może w ten sposób będziemy mieli własną listę. A jeżeli nowe smartfony nie będą działać z funkcją  Mirror Link jak podaje Toyota w swoich katalogach to uważam, że jest to powód by wywrzeć presję na koncernie by zmienił oprogramowanie w swoich urządzeniach. Warto byłoby podawać przy przetestowanych smartfonach numer urządzenia i wersję oprogramowania Toyota Touch 2. Proszę o opinie. Niech nikt z Was nie myli Mirror Linka z Fabrycznym GPS czy Bluetoo to osobne funkcje.

Offline Rafał1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: 24 Kwietnia 2015, 23:06:47 »
Właśnie miałem pisać ze sie źle zrozumieliśmy. Nika mnie uprzedziła. Dedykowana navi a mirrorlink to dwa rożne tematy.
Nika - apropos to ja jestem ze śląska(Tychy) i mam t&t2. Mozesz przetestować mirrorlink w moim ATS. Swego czasu interesował mnie ten temat ale po zagłębieniu w szczegóły odpuściłem. Wówczas miałem Sony Xperia Z1. Mirrorlink z tym fonem nie gada. Używam navi z Google w telefonie albo z Yanosika. Ale tu bardziej jako info gdzie jest radar, patrol etc.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #69 dnia: 25 Kwietnia 2015, 11:42:33 »
O widzisz, to moglibyśmy sprawdzić, czy Core da radę obsłużyć mirrorlinka, bo właśnie o to mi chodziło, żeby znaleźć telefon, który Wam spasuje. Tylko jak to zrobić? Jakiś spot by się przydał  :roll:
Mnie navi z googla w telefonie zrywa często, nie jest to świetne rozwiązanie w dalszą trasę.
Żyj i daj żyć innym.

Offline Rafał1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: 25 Kwietnia 2015, 16:07:49 »
Ok. Jak będzie jakiś spot to luz. A jak nie to moze przy innej okazji.

Offline kuncy7

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 25 Kwietnia 2015, 20:19:42 »
Witam,
To może dorzucę moje "trzy grosze". Sprawdziłem moje auto z Samsungiem S3 i Note 2.
Oba działają z mirrrorlinkiem toyoty prawidłowo, warunek: android w wersji mniejszej/równej 4.3 .
Nawigacja (Google maps) "dowiozła" mnie do domu szybko i sprawnie, znaną mi drogą. ;)
W tle leciała muzyczka, też z telefonu.
Test, na razie trwał 30 minut, co dalej zobaczymy.
Warunek androida 4.3 zmusił mnie do powrotu na Note 2 do starej wersji, miałem już na nim 4.4.2 .

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #72 dnia: 25 Kwietnia 2015, 21:12:10 »
przypominam, że mirror link nie działa gdy samochód się porusza, oczywiście można to obejść
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline kuncy7

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 25 Kwietnia 2015, 22:01:48 »
Znaczy co? Jak "obejść"?
Ja niczego nie obchodziłem, podłączyłem telefon i "samochód się poruszał".
Warto sprawdzić to:  http://en.wikipedia.org/wiki/Android_Auto
Jak widać Toyoty tam nie ma, pytanie dlaczego?

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 28 Kwietnia 2015, 09:24:07 »
Witam
Jutro żona kupuje Samsung Galaxy Core 2. Może będę miał czas to się pobawię (nie obiecuję, że już, bo w maju mnie nie będzie).
Jednak mam prośbę (wiadomo jak to jest na forum – najwięcej wiedzą ci co wiedzą najmniej – sorry – piszcie same sprawdzone informacje a nie usłyszane. Wczoraj byłem w salonie Play i Pan stwierdził, że „wszystkie wersje wyższe od S3 muszą pracować w mirrorlinku” i właśnie to jest jego zdanie ale nie sprawdzone.

przypominam, że mirrorlink nie działa gdy samochód się porusza, oczywiście można to obejść
Co to za informacja – sprawdziłeś to osobiście lub widziałeś czy gdzieś słyszałeś? I powtarzam pytanie co i jak można obejść (nie wszyscy są elektronikami)

Wiecie chyba, że zakup telefonu wiąże się z ceną około 800zł i trudno to sprawdzić jeżeli akurat się takiej wersji nie ma ale nie wpuszczajcie kogoś na minę. Drugiego telefonu chyba sobie już nikt nie kupi.
Wcześniej czytałem, że w S3 i9001 działa tylko w wersji 4.0  (?) – (fakt czy domysły) ale dowiedziałem się z kilku źródeł, że przeinstalowanie Androida z 4.0 na 4,3 bardzo spowalnia telefon itd. itd. (ma za mało ramu ok. 1,0GB). Powrót do wersji 4.0 wiąże się z utratą gwarancji. Nowe np. Samsung Galaxy S3 Neo mają 1,5GB i to wystarcza na na And. 4.4 – ale czy maja mirrolinka to już nie wiadomo i nikt jeszcze nie sprawdził.

Witam,
To może dorzucę moje "trzy grosze". Sprawdziłem moje auto z Samsungiem S3 i Note 2.
Oba działają z mirrrorlinkiem toyoty prawidłowo, warunek: android w wersji mniejszej/równej 4.3 .
Nawigacja (Google maps) "dowiozła" mnie do domu szybko i sprawnie, znaną mi drogą. ;)
W tle leciała muzyczka, też z telefonu.
Test, na razie trwał 30 minut, co dalej zobaczymy.
Warunek androida 4.3 zmusił mnie do powrotu na Note 2 do starej wersji, miałem już na nim 4.4.2 .

Może trzymajmy się tej wersji sprawdzonej.
Jaka masz wersję Androida w Galaxy S3 i9300 - jest małe ryzyko, bo gdyby było kiepsko to za tą cenę kupiłbym SG S3 i903 Neo - ta sama cena, 1,5GB Ram i 16GB pamięci,
ale jeżeli by chodziło ok z Radiem TT 2 - to trudno, niechby był ten gorszy telefon  :-(

pozdor
ps.
sorry jeżeli kogoś uraziłem w tak małym gronie.
i jeszcze jedno: jak już coś jest sprawdzxone to piszcie dokładne parametry telefonu bo np. Samsung Galaxy S3 już nie wystarczy  :grin: jest neo itd.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl