Witam,
Widzę, że wątek ciągnie się już od jakiegoś czasu i niektórzy dodali kilka cennych informacji. Z moich poszukiwań problemem związanym z mirrorlink może być przede wszystkim wersja mirrorlink zaimplentowana na urządzeniach. Kontaktowałem się z Toyota Motor Poland i uzyskałem informacje, że obecnie tylko Toyota Aygo posiada mirrorlink 1.1 zaś pozostałe modele (nawet najnowszy model samochodu) posiadają mirrorlink 1.0. To właśnie może być jednym z największym problemow z kompatybilnością telefonów. Wszystkie telefony dostępne aktualnie na rynku, jeśli już obsługują mirrorlink to w wersji 1.1 a nie 1.0.
Podobał mi się wpis jednego z forumowiczow, który proponował by wywrzeć na koncernie nacisk na zmianę podejścia do klienta i jednak wspierać technologie mirrorlink niż z niej rezygnować. Chyba, że celem Toyoty jest to by zacząć z niej rezygnować na rzecz konkurencji ??
W swoim samochodzie posiadam oprogramowanie w wersji 4.2.2L i bardzo przydały mi się plik aktualizacyjny systemu do wersji 4.2.2L lub 4.3.0L. Chcialbym zweryfikować możliwość implementacji mirrorlink 1.1 w tych wersjach systemów. Czy któryś z forumowiczow jest może w posiadaniu takich plików i chciałby się podzielic ?