Autor Wątek: Toyota Touch 2  (Przeczytany 248065 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
Odp: Toyota Touch 2
« Odpowiedź #105 dnia: 10 Października 2015, 12:25:37 »

Offline Kret

• Początkujący
« Odpowiedź #106 dnia: 20 Października 2015, 19:15:04 »
Witam,

Widzę, że wątek ciągnie się już od jakiegoś czasu i niektórzy dodali kilka cennych informacji. Z moich poszukiwań problemem związanym z mirrorlink może być przede wszystkim wersja mirrorlink zaimplentowana na urządzeniach. Kontaktowałem się z Toyota Motor Poland i uzyskałem informacje, że obecnie tylko Toyota Aygo posiada mirrorlink 1.1 zaś pozostałe modele (nawet najnowszy model samochodu) posiadają mirrorlink 1.0. To właśnie może być jednym z największym problemow z kompatybilnością telefonów. Wszystkie telefony dostępne aktualnie na rynku, jeśli już obsługują mirrorlink to w wersji 1.1 a nie 1.0.

Podobał mi się wpis jednego z forumowiczow, który proponował by wywrzeć na koncernie nacisk na zmianę podejścia do klienta i jednak wspierać technologie mirrorlink niż z niej rezygnować. Chyba, że celem Toyoty jest to by zacząć z niej rezygnować na rzecz konkurencji ??

W swoim samochodzie posiadam oprogramowanie w wersji 4.2.2L i bardzo przydały mi się plik aktualizacyjny systemu do wersji 4.2.2L lub 4.3.0L. Chcialbym zweryfikować możliwość implementacji mirrorlink 1.1 w tych wersjach systemów. Czy któryś z forumowiczow jest może w posiadaniu takich plików i chciałby się podzielic ?

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #107 dnia: 24 Października 2015, 10:10:00 »
Sam plik nic Ci nie da bez kodu aktywacji a najnowsza wersja to już 4.4
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Tymek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: 12 Listopada 2015, 07:58:30 »
Witam Was,

posiadam aurisa z tego roku przed liftem z systemem TT2.
Kiedy sparuję telefon i włączam na ekranie listę kontaktów wszystkie są podane imiennie zgodnie z listą kontaktów w telefonie. Kiedy dzwonię też wyświetla się numer + imię osoby do której dzwonię natomiast gdy ktoś do mnie dzwoni luz oddzwania to na ekranie pokazuje się wyłącznie numer telefonu. Czy wiecie czemu tak jest?
Pozdrawiam.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #109 dnia: 12 Listopada 2015, 09:01:34 »
Też jestem ciekawa przyczyny, u mnie o dziwo sam numer wyświetla się tylko dla 2 kontaktów...

Offline stemer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #110 dnia: 12 Listopada 2015, 10:06:08 »
Pewnie macie numery kontaktów wpisane z przedrostkiem +48 albo 0. Jak pozbędziesz się tego to numer powinien się wyświetlić. Niestety jak jesteś za granicą takie wpisanie numeru powoduje problem z wybieraniem. Znowuż jeśli zduplikujesz sobie na kontakcie numery mając jeden z +48 lub 0 a drugi bez tych przedrostków to będziesz mieć utrudnienie przy dzwonieniu w kraju, ponieważ TT2 po kliknięciu kontaktu zapyta Cię który numer wybrać: z +48 lub bez... Także nadal uważam TT2 za dziada ;)

Tapatalk @ Sony Xperia Z1

Offline Tymek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #111 dnia: 12 Listopada 2015, 10:10:55 »
Dzięki:)

Offline wolkis

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #112 dnia: 12 Listopada 2015, 10:55:07 »
Musi być jeszcze określona właściwa kategoria numeru: Komórkowy, Domowy, Praca.
Jeżeli jest inna, TT "nie widzi" takiego numeru w książce.

Offline Tymek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: 12 Listopada 2015, 11:02:25 »
widać trochę się trzeba przy tym pobawić..

podobno można się jeszcze "ratować" wchodząc w ustawienia telefonu i wciskając  "aktualizuj kontakty".

Offline GeoT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #114 dnia: 13 Listopada 2015, 09:43:41 »
Jak to dobrze, że mam "hopla" na punkcie porządku w kontaktach  :cool:

Offline robertek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #115 dnia: 13 Listopada 2015, 09:55:17 »
Ja mam inny problem - u mnie TT kontakty widzi, ale jak ktoś do mnie dzwoni to widzę tylko numer, a nie nazwę kontaktu. Podobnie mam jak wejdę w odebrane/nie odebrane - są same numery. Oczywiście w fonie mam prawidłowo wybraną grupę kontaktów  :-(

Offline wolkis

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #116 dnia: 13 Listopada 2015, 10:06:28 »
Po pierwsze sprawdź jak masz zdefiniowaną kategorię dla danego numeru telefonu (czy jest standardowa Komórkowy, Domowy, Praca).

Natomiast bardziej prawdopodobne, ze masz dany numer w książce więcej niż raz (w różnych kontaktach albo kilka razy z rożną kategorią w ramach jednego numeru).
U mnie to było powodem że nie pojawiał się opis. Usunąłem dubla, tak aby numer był tylko jeden raz, nawet w ramach jednego kontaktu i zaczął się pojawiać.

Offline robertek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #117 dnia: 13 Listopada 2015, 10:52:35 »
No właśnie problem w tym, że kontakty mam na pewno pojedynczo wpisane w książkę. Co dziwniejsze, w historii połączeń czasami wyświetlany jest numer, a czasami jego opis. Być może problemem jest fon (SG4). Może uda mi się przetestować na innym fonie, z innej firmy.

Offline GeoT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #118 dnia: 19 Listopada 2015, 16:57:18 »
Wracam do tematu listy kontaktów.
Wczoraj już przy odbiorze autka w salonie mieliśmy zonk gdy podłączyłem Galaxy S5 via BT do samochodu. W liście kontaktów kompletna kaszana. Kontakty zaczynają się dopiero od literki "B" (a i to są wyświetlane gdzieś dopiero pod literami G-H) a lista kończy się na kontaktach na literę "T". Dalej nie ma nic. Pan z Toyoty z którym odbierałem samochód długo kombinował i nic nie wykombinował. Jego jakaś stara Nokia po sparowaniu pokazała ładnie jego kontakty. U mnie bajzel. A dodam, ze jestem w tej kwestii pedantem i w kontaktach mam porządek: Imię wpisane w polu "Imię" nazwisko w "Nazwisko" nazwa firmy tam gdzie ma być adres, numery telefonów wg rodzajów itd. A i tak nic z tego.
Doczytałem w instrukcji do systemu multimedialnego, że Touch jest w stanie zapisać 200 kontaktów. Może tu leży problem. Ja kontaktów mam masę,będzie pewnie ponad 500.

Offline trafik

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #119 dnia: 23 Stycznia 2016, 14:14:54 »
Hej jestem nowym posiadaczem toyoty  z radiem touch 2  bez navi i czytajac ten watek chcialbym uporzadkowac wiadomosci

1 . telefon samsung galaxy s 3   nadaje sie do polaczenia z tym radieb przez program drive link
2. mam prosbe do osób którym to dziala o sprawdzenie działania tego programu z full mirrolink
http://www.colmoschinxtreme.com/android/item/drivelink
zastanawiam sie czy kupic ten telefon zeby dzialal jako nawigacja w moim samochodzie ale zalezalobymi na auto mapie a z tego co tu piszecie po opuszczeniu  hamulca recznego dziala tylko google maps wiec nie wiem czy ten program  zfull mirroringiem  z tego co wyczytalem ma latke likwidujaca problem hamulca recznego ale czy to działa
3 wybieram sie do Chorwacji w tym roku i mam juz pomysl jak uzyc drive linka bez uzycia internetu poprzez google maps navigation mozna jej uzywac w trybie offline trzeba tylko posciagac na swoim wifi obszary gdzie bedzie przebiegala trasa jeden obszar to 120000 m kwadratowych narazie testowalem jeden obszar w szwecji i dziala bez problemu w trybie offline

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl