rochę uporządkuję temat. Do działania Mirrorr Linka z TT2 na smartfonie należy mieć zainstalowaną aplikację: Drive Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=app.scm&hl=pl wtedy dopiero aktywuje się opcja Mirror Link w menu TT2. Trzeba "poklikać zgody" i aplikacja "wyświetla się" na ekranie TT2. Warunek jest taki że Drive Link działa >tylko< na androidzie od 4.1 do 4.3! Na 4.4.x i wyższych nie działa!
Witam wszystkich!
Jestem tu nowy

i na "wkupne" chciałbym podzielić się wynikami moich testów z TT2 (bez go/+) i samsungiem galaxy S3 (Android 4.3).
Test1:
Oryginalny Android, "firmowy" Drive Link (ostatnia wersja, bodajże z 2014r.).
Zagadało "od ręki", domyślna nawigacja google działa bez problemów, nie zrywa połączenia. Można też przełączyć domyślną aplikację nawigacyjną, sprawdziłem Sygic'a. Niestety, jakkolwiek się uruchomił i przez jakiś czas działał, to po kilku kilometrach traci łączność z TT2 i nie podejmuje na nowo. Pewnie "za ciężki" na łączność poprzez S3 ("samodzielnie" działa OK)
Sprawdzone kilka razy...
Test2:
Oryginalny Android, Drive Link Full Mirroring.
Lepiej o tyle, że nie trzeba wciskać potwierdzeń, chyba nawet szybciej nawiązuje łączność.
Yanosik działa na postoju (ręczny zaciągnięty), po zwolnieniu się wyłącza apka ekranowa, ale... Działa w tle - oczywiście na ekranie TT2 - (jako ikonka - tak chyba zagra też z oryginalnym drivelink'iem, ale już nie zdążyłem sprawdzić). Gada, pokazuje, wszystko gra. Tylko, że jako "aplikacja w tle".
Test3:
Telefon z wgranym nowym ROM "Revolution HD" + Drive Link Full Mirroring
Nareszcie bajka. Yanosik w trybie ekranowym działa OK.
Teraz walczę jeszcze z tym, jak zrobić, żeby można było słuchać w tle radio samochodu, bo po każdym komunikacie przełącza się na granie muzyki z telefonu.
Dziękuję za uwagę.