Autor Wątek: Toyota Touch 2  (Przeczytany 247828 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Toyota Touch 2
« Odpowiedź #120 dnia: 23 Stycznia 2016, 19:00:55 »
Generalnie to od radia zależy co pozwoli wyświetlać. Np xperia Z i chyba HTC M8 może cały pulpit na ML wyświetlać włączając w to nawet Youtube ( kwestie płynności pominę) ale radio nie pozwoli i basta. Takie safety feature. Co do samsunga to ich aplikacja to jedno z najgorszych podejsc do ML. S5 mini też działa ML i wiem ze np VW dostarczał jakieś certyfikaty żeby to mogli działać z ich systemami MIB.

сделано в сарае

Offline sendilkelm

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #121 dnia: 31 Stycznia 2016, 20:44:42 »
rochę uporządkuję temat. Do działania Mirrorr Linka z TT2 na smartfonie należy mieć zainstalowaną aplikację: Drive Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=app.scm&hl=pl wtedy dopiero aktywuje się opcja Mirror Link w menu TT2. Trzeba "poklikać zgody" i aplikacja "wyświetla się" na ekranie TT2. Warunek jest taki że Drive Link działa >tylko< na androidzie od 4.1 do 4.3! Na 4.4.x i wyższych nie działa!

Witam wszystkich!

Jestem tu nowy :) i na "wkupne" chciałbym podzielić się wynikami moich testów z TT2 (bez go/+) i samsungiem galaxy S3 (Android 4.3).

Test1:
Oryginalny Android, "firmowy" Drive Link (ostatnia wersja, bodajże z 2014r.).
Zagadało "od ręki", domyślna nawigacja google działa bez problemów, nie zrywa połączenia. Można też przełączyć domyślną aplikację nawigacyjną, sprawdziłem Sygic'a. Niestety, jakkolwiek się uruchomił i przez jakiś czas działał, to po kilku kilometrach traci łączność z TT2 i nie podejmuje na nowo. Pewnie "za ciężki" na łączność poprzez  S3 ("samodzielnie" działa OK)
Sprawdzone kilka razy...

Test2:
Oryginalny Android, Drive Link Full Mirroring.
Lepiej o tyle, że nie trzeba wciskać potwierdzeń, chyba nawet szybciej nawiązuje łączność.
Yanosik działa na postoju (ręczny zaciągnięty), po zwolnieniu się wyłącza apka ekranowa, ale... Działa w tle - oczywiście na ekranie TT2 - (jako ikonka - tak chyba zagra też z oryginalnym drivelink'iem, ale już nie zdążyłem sprawdzić). Gada, pokazuje, wszystko gra. Tylko, że jako "aplikacja w tle".

Test3:
Telefon z wgranym nowym ROM "Revolution HD" + Drive Link Full Mirroring
Nareszcie bajka. Yanosik w trybie ekranowym działa OK.

Teraz walczę jeszcze z tym, jak zrobić, żeby można było słuchać w tle radio samochodu, bo po każdym komunikacie przełącza się na granie muzyki z telefonu.

Dziękuję za uwagę. :-)

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #122 dnia: 31 Stycznia 2016, 23:41:31 »
Sprobuj wylaczyc (w ustawieniach aplikacji)  aplikacje odtwarzajace muzyke. Bt to kolejne dziwne zjawisko :)

сделано в сарае

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #123 dnia: 01 Lutego 2016, 15:42:56 »
rochę uporządkuję temat. Do działania Mirrorr Linka z TT2 na smartfonie należy mieć zainstalowaną aplikację: Drive Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=app.scm&hl=pl wtedy dopiero aktywuje się opcja Mirror Link w menu TT2. Trzeba "poklikać zgody" i aplikacja "wyświetla się" na ekranie TT2. Warunek jest taki że Drive Link działa >tylko< na androidzie od 4.1 do 4.3! Na 4.4.x i wyższych nie działa!
Witam wszystkich! Jestem tu nowy :) i na "wkupne" chciałbym podzielić się wynikami moich testów z TT2 (bez go/+) i samsungiem galaxy S3 (Android 4.3). Test1: Oryginalny Android, "firmowy" Drive Link (ostatnia wersja, bodajże z 2014r.). Zagadało "od ręki", domyślna nawigacja google działa bez problemów, nie zrywa połączenia. Można też przełączyć domyślną aplikację nawigacyjną, sprawdziłem Sygic'a. Niestety, jakkolwiek się uruchomił i przez jakiś czas działał, to po kilku kilometrach traci łączność z TT2 i nie podejmuje na nowo. Pewnie "za ciężki" na łączność poprzez  S3 ("samodzielnie" działa OK) Sprawdzone kilka razy... Test2: Oryginalny Android, Drive Link Full Mirroring. Lepiej o tyle, że nie trzeba wciskać potwierdzeń, chyba nawet szybciej nawiązuje łączność. Yanosik działa na postoju (ręczny zaciągnięty), po zwolnieniu się wyłącza apka ekranowa, ale... Działa w tle - oczywiście na ekranie TT2 - (jako ikonka - tak chyba zagra też z oryginalnym drivelink'iem, ale już nie zdążyłem sprawdzić). Gada, pokazuje, wszystko gra. Tylko, że jako "aplikacja w tle". Test3: Telefon z wgranym nowym ROM "Revolution HD" + Drive Link Full Mirroring Nareszcie bajka. Yanosik w trybie ekranowym działa OK. Teraz walczę jeszcze z tym, jak zrobić, żeby można było słuchać w tle radio samochodu, bo po każdym komunikacie przełącza się na granie muzyki z telefonu. Dziękuję za uwagę. :-)

Sendikelm : o wlasnie takiej odpowiedzi szukam otworzylem ten watek http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,37706.0.html i zobacz co sie pytam moze masz jakies odpowiedzi , Dziekuje z Gury chodzi Jak dziala Yanosik na TT2 , bez (go ,albo +)  jesli nie moze da sie jakos sciagnac ta apke???
« Ostatnia zmiana: 01 Lutego 2016, 15:51:43 wysłana przez Ma-corolla »

Offline trafik

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #124 dnia: 19 Lutego 2016, 16:24:42 »
Witam czyli jest potwierdzone ze dziala  po spuszczeniu recznego cos innego jak google maps teraz prosba o podanie linkow lub dokladnych namiarow na soft skad i jaki zeby to dzialalo !?

bo co mi z google maps jak za granica  potrzebujemy nawigacji bez dostepu do internetu !

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #125 dnia: 20 Lutego 2016, 20:36:44 »
pnowie ktos moze polaczyl Yanosika na Toyota touch 2??????
czemu nie ma Yanosika i gmaps na toyota touch 2?????
pytaliscie moze Toyote???

Offline sendilkelm

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #126 dnia: 20 Lutego 2016, 21:52:46 »
Witam czyli jest potwierdzone ze dziala  po spuszczeniu recznego cos innego jak google maps teraz prosba o podanie linkow lub dokladnych namiarow na soft skad i jaki zeby to dzialalo !? bo co mi z google maps jak za granica  potrzebujemy nawigacji bez dostepu do internetu !

OK.
Żeby działał yanosik w trybie ekranowym, musi być zrootowany telefon z wgranym nowym (innym) systemem. Wgranie systemu to nie samograj i można w przypadku odrobiny pecha zepsuć telefon - każdy robi to na własne ryzyko. Ja użyłem Revolution HD ROM  w wersji "53" ale już jest nowsza wersja i moje stare linki są już nieaktualne. Jak wgrać system - opisano na innych portalach. Później wgrałem drive Link - full mirroring (www .colmoschinxtreme.com/android/item/drivelink   - usunąć spację po "www").  W zależności od wersji samsunga s3 podmienia się plik tmserver wersję "1" lub "2". U mnie zadziałał nr "2". To podmienianie ma sens tylko przy zmianie systemu, musi być system bez plików *.odex (system ma być "de-odexed" jak np. ten "revolution hd").
Powodzenia!
Każdy robi to na własne ryzyko...

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #127 dnia: 21 Lutego 2016, 12:30:28 »
Witam czyli jest potwierdzone ze dziala  po spuszczeniu recznego cos innego jak google maps teraz prosba o podanie linkow lub dokladnych namiarow na soft skad i jaki zeby to dzialalo !? bo co mi z google maps jak za granica  potrzebujemy nawigacji bez dostepu do internetu !
OK. Żeby działał yanosik w trybie ekranowym, musi być zrootowany telefon z wgranym nowym (innym) systemem. Wgranie systemu to nie samograj i można w przypadku odrobiny pecha zepsuć telefon - każdy robi to na własne ryzyko. Ja użyłem Revolution HD ROM  w wersji "53" ale już jest nowsza wersja i moje stare linki są już nieaktualne. Jak wgrać system - opisano na innych portalach. Później wgrałem drive Link - full mirroring (www .colmoschinxtreme.com/android/item/drivelink   - usunąć spację po "www").  W zależności od wersji samsunga s3 podmienia się plik tmserver wersję "1" lub "2". U mnie zadziałał nr "2". To podmienianie ma sens tylko przy zmianie systemu, musi być system bez plików *.odex (system ma być "de-odexed" jak np. ten "revolution hd"). Powodzenia! Każdy robi to na własne ryzyko...
ja wiem co to root ale mówisz o telefonie z systemem android tak i wgrać co na nim ?? znów android ale inny zhackowany rozumiem .Pytanie jest takie ja mam smartfon BB połączył sie ktoś może? z Blackberry mam drugi watek i tam pytam tez :
 http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,37706.0.html

ale nie wiem jeśli to łatwiejsze z telefonem Android zrobić niz BB to trzeba kupić nowy telefon za 200 złotych i go "zepsuć"
,ale czy to jest warte??? Toyota daje mi ekran dotykowy na nic niewykorzystywany no to poco mi ???

Wyjście 2 z sytuacji piszemy do nich(TOYOTA) mail i prosimy aby udostępnili jakiś Google play sklep na tym Touch2, i wszystko jest ok mamy W Polsce i Litwie Yanosika a na inne kraje mamy np Sygic , i wszystko ok nie potrzebujemy komórki a Touch2 tez jest wykorzystywany !

Offline karimoczo

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: `23 Corolla2.0
« Odpowiedź #128 dnia: 21 Lutego 2016, 13:14:47 »
Jak mają udostępnić Sklep Play skoro TT nie jes na androidzie!?   <zalamka>

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #129 dnia: 21 Lutego 2016, 22:07:35 »
Jak mają udostępnić Sklep Play skoro TT nie jes na androidzie!?   
myślałem ze to zwykły android .. A co to jest ??? za system?
a po drugie mogą zrobić dużo tyle ze trzeba chcieć!
« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2016, 22:09:25 wysłana przez Ma-corolla »

Offline stemer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #130 dnia: 22 Lutego 2016, 16:18:28 »
myślałem ze to zwykły android .. A co to jest ??? za system?
a po drugie mogą zrobić dużo tyle ze trzeba chcieć!
System to QNX. Google prawdę ci powie.

Tapatalk @ Sony Xperia Z1

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #131 dnia: 23 Lutego 2016, 21:31:01 »
myślałem ze to zwykły android .. A co to jest ??? za system? a po drugie mogą zrobić dużo tyle ze trzeba chcieć!
System to QNX. Google prawdę ci powie. Tapatalk @ Sony Xperia Z1

Panowie QNX to system jest Blackberry co za problem wiec wrzucić sklep BLACKBERRY world  do QNX ??? Niech dadzą mi pełny Blackberry world (sklep ) a nie jakieś gówno e storę!!

Platforma JEST a ja mam nawet taki sam system co za problem no to z telefonami Blackberry nie ma problemu sie podłączyć do Toyota touch 2 to  super ..

Offline stemer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #132 dnia: 25 Lutego 2016, 16:36:19 »
Myślę, że Toyota tylko czeka, aż dasz im znać, że chcesz sklep BB i od razu wezmą się do roboty ;)

Tapatalk @ Sony Xperia Z1

Offline karimoczo

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: `23 Corolla2.0
« Odpowiedź #133 dnia: 25 Lutego 2016, 19:04:53 »
Tylko napisz im maila z numerem VIN pojazdu i zdalnie Ci wgrają sklep do TT :laugh:

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #134 dnia: 03 Marca 2016, 10:50:49 »
Myślę, że Toyota tylko czeka, aż dasz im znać, że chcesz sklep BB i od razu wezmą się do roboty ;) Tapatalk @ Sony Xperia Z1
Myślę, że Toyota tylko czeka, aż dasz im znać, że chcesz sklep BB i od razu wezmą się do roboty ;) Tapatalk @ Sony Xperia Z1

no pewnie ze sie wezmą :) , żarty żartami ale poco system nie używany i poco za to mam płacić drożej za samochód skoro żadnej funkcji tak naprawdę nie spełnia ani mi nie daje nowej od np Corolli E12 Sol ROK 2002... (mam blutooth i xenony i przyciemnione z tylu )

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl