Na początek Witam wszystkich forumowiczów a w szczególności posiadaczy Aurisów. Od kilku dni jestem w posiadaniu owego auta z rocznika 2008 1.4 D4D z krajowego sortu. Moje pytanie dotyczy alarmu , a mianowicie gdzie instalatorzy z ASO najczęściej montowali centralkę? Nie chcę rozbierac półauta aby dowiedzieć się jaki alarm posiadam. Druga sprawa dotyczy tzw. ukrytego wyłącznika czyli gdzie jest montowany (tą drugą informację proszę o przesłanie na priv). Alarm ów mam wpisany w papierach, że jest zamontowany ale typu i papierów od niego nie posiadam. Kolejna rzecz dotyczy "pikania" podczas zamykania drzwi centralnym. Otóż gdy klinkę dwa razy przełącznik alarmu (ten z diodą) a następnie zamknę drzwi centralnym to słyszę trzy piknięcia, kolejny raz otwierając czy też zamykając tego odgłosu brak, po dopaleniu auta po jakiejś chwili ok 30-40s słychać w środku dość głośne piknięcie, też nie wiem z czym to jest związane. Sprawdzałem syrenę (BS46) jest sprawna i ustawiona kluczykiem na "wycie". Acha do alarmu nie posiadam osobnego pilota, wszystko idzie z kluczyka.