Opona 4 letnia 5mm bieznika ...amortyzacja ...wartość.
Da się kupić 1 szt ? Da, więc o czym mowa.
Dostanę od ubezpieczyciela taką samą oponę (podobnie zużytą)z tego samego rocznika ? I ubezpieczyciel na piśmie zarekomenduje takie rozwiązanie?
Sprawdziłem w największym polskim sklepie z oponami. Nie ma już Blizzak LM-32. Pewnie da się gdzieś dostać, pytanie czy jest sens dawać taką nówkę do zużytej na jednej osi.
Uszkodzenie felgi jest w notatce policyjnej ?
Jasna sprawa. Policjant podniósł auto, zdjął oponę, obejrzał felgę, sprawdził na wyważarce, sprawdził zbieżność, geometrię i zapytał czy nie potrzebuję helikoptera do domu...
Było powiedziane nic nie ruszać?
Jakby nie było, bo ten co powinien to zrobić dotąd nie ruszuł nawet doopy. Podobno ma na to miesiąc...
Geometria, zbieżnosć ...jeździ pan samochodem pół miesiaca od zdarzenia i teraz pan o takim temacie wspomina ? No sorrry...
Nie jeździłbym gdyby taki likwidator ruszył doopę, zadzwonił i powiedział co mogę a czego nie mogę teraz robić by w miarę bezpiecznie móc jeździć a nie narazić się na dalsze koszty czy brak odszkodowania...
Ja ci naprawdę źle nie życzę. Ale nasłuchałem sie takich opowiesci z tej drugiej strony tyle z tego można by reality show nakrecić typu googlebox.
Zawsze w robocie czy rodzinie się na mnie obruszają jak mówię, że kształcę dzieciaki, każę im zapomnieć gdzie się urodziły i wyp..... za granicę.
I co jakiś czas niestety stwierdzam, że to ja mam rację, więc kontynuuję to co zaplanowałem...