Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 446983 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Obywatel1978

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4III 3ZR-FAE
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #1125 dnia: 30 Maja 2024, 01:48:40 »
2.0? No, bo są to te same silniki, tylko z obciętym jednym cylindrem.

Całe szczęście, że mój się uchował i mu tego cylindra nie obcięli ;)  Wyrównoważenie silnika R4 nie ma sobie równych, choć serce jest nadal przy V6.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #1126 dnia: 31 Maja 2024, 14:56:54 »
Panowie, która z aktualnej wersji Corolli sedana ma kamerę panoramiczną 360 st.  - jakoś nie umiem tego znaleźć  :)

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1127 dnia: 01 Czerwca 2024, 08:44:02 »
Panowie, która z aktualnej wersji Corolli sedana ma kamerę panoramiczną 360 st.  - jakoś nie umiem tego znaleźć  :)
Gościu corolla nie ma linii skrętnych przy cofaniu a ty tu o 360 stopniach piszesz ...
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline lindinho

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #1128 dnia: 02 Czerwca 2024, 18:55:41 »
E21: Czy ktoś ma sprawdzone ustawienia dla Android Auto na automatyczne zmienianie trybu dziennego na nocny i na odwrót? Na  tych, których używam ja, zawsze coś jest nie tak. 3 różne miejsca zmian, dwa w AA plus trzecie w aucie...

Offline madizal

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla 1,8
« Odpowiedź #1129 dnia: 02 Czerwca 2024, 20:51:12 »
Czy ktoś montował lub użytkuje akcesoryjny (montowany) system monitorowania martwego pola np Valeo Safe Side 632300. Na amazon jest aktualnie akceptowalna cena 600pln, montaż nie stanowi dla mnie problemu, ale chciałem usłyszeć opinie użytkowników, którzy dokładali system do Corolii E21 TS. Film instruktażowy z montażu https://www.youtube.com/watch?v=v_pA-6b6L9Y

Offline madizal

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla 1,8
« Odpowiedź #1130 dnia: 08 Czerwca 2024, 13:33:02 »
Witajcie,
sam zadałem pytanie i sam na nie odpowiadam, ponieważ zdecydowałem się na montaż.
Zamontowałem w Corolli E21 z 2024 system wykrywania martwego pola marki Valeo Safe Side, który zakupiłem na Amazon za kwotę 600pln.
Montaż "z namaszczeniem" powolutku zajął mi około 5h. Najtrudniejsze lub zaskakujące dla mnie było doprowadzenie sygnału z lampy cofania,
która deatktuwuje system. W naszych corollach lampa jest w klapie, więc najprostszą drogą było poprowadzenie dodatkowego przewodu z klapy
do wnętrza samochodu, gdzie znajduje się centralka (okolice tylego lewego nadkola).
Nic nie trzeba wiercić, lutować, nie trzeba ściągać zderzaka, wystarczy odczepić dolną osłonę z lewej strony, a sama czujniki radarowe przykleić po odtłuszczeniu
wnętrza zderzaka. Samo miejsce instalacji wyznacza się szablonem i atrapą mocowaną na zderzaku za pomocą magnesów.
System działa i jestem z niego zadowolony po przejechaniu kilkuset kilometrów ciągu 2 dni.
Po włączeniu kierunkowskazu, gdy wykrywany jest obcy pojazd dodatkowo system wydaje dźwięki i zmienia kolr ostrzeżenia z pomarańczowego na czerwony.
Corollę użytkuje od marca tego roku i zbliżam się do pierwszego przeglądu 15k.
Pozostawiam film z dokumentacją elementów i w końcówce do samego działania systemu. Pozdrawiam Michał
https://youtu.be/iuz9OnIMHmo
« Ostatnia zmiana: 08 Czerwca 2024, 13:44:52 wysłana przez madizal »

Offline marianek

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #1131 dnia: 08 Czerwca 2024, 20:14:37 »
Cytuj (zaznaczone)
zdalna aktualizacja modułu 19DCM związana z działaniem systemu zdalnego sterowania klimatyzacją (kod kampanii: ZGG35 )
Producent wyśle wiadomość SMS bezpośrednio do pojazdu, a ustawienia modułu telematycznego zostaną automatycznie zaktualizowane w tle. Naprawa zostanie wykonana bezpłatnie dla właścicieli pojazdów.
Taką akcję serwisową mam rozumieć, że auto samo się zaktualizuje? Bo poniżej mam przycisk "umów się na naprawę." Strasznie to mylące, może ktoś coś podpowie.
Toyota Corolla TS 1.8 Style 2023

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1132 dnia: 08 Czerwca 2024, 22:11:01 »
zdecydowałem się na montaż.
Gratulacje, dobra robota. <brawo> Jak widzę są jeszcze osoby, które potrafią zrobić cos porządnego i fajnego, zamiast chińskie "upiększające" pierdoły zakładać
« Ostatnia zmiana: 08 Czerwca 2024, 22:14:58 wysłana przez pireus »

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
« Odpowiedź #1133 dnia: 09 Czerwca 2024, 07:59:25 »
Cytat: toyota link=https://www.toyota.pl/serwis-i-akcesoria/kampanie-serwisowe
Sprawdzenie kanału wentylacyjnego w niektórych samochodach Corolla Touring Sports (kod kampanii: YGG85 )
W pojazdach objętych kampanią Autoryzowane Stacje Dilerskie sprawdzą i naprawią kanał wentylacyjny w lewej tylnej części nadwozia. Naprawa zostanie przeprowadzona bezpłatnie. Szczegóły dostępne w Autoryzowanych Stacjach Dilerskich.
Gdzie jest ten kanał? Czy chodzi o lewą kratkę nawiewu z tyłu? Łatwo to sprawdzić samemu, bez mitrężenia na próżno wizyty w ASO?

Offline Tcorolla2.0H

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1134 dnia: 20 Czerwca 2024, 17:34:04 »
Witam, czy miał ktoś problem z ciśnieniem w silniku 2.0 Hybrydowym(184km) Toyoty Corolla? W przyszłym tygodniu odbieram z salonu używaną z 60k przebiegu, chciałbym dopytać bo wiem, że tego nie obejmuje przedłużona gwarancja i sprawdzić ciśnienie po odbiorze.
Pozdrawiam

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #1135 dnia: 20 Czerwca 2024, 18:51:10 »
Ciśnienie czego?
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Tcorolla2.0H

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1136 dnia: 20 Czerwca 2024, 18:55:51 »
Ciśnienia w silniku
Ciśnienie czego?
Ciśnieniem sprężenia w silniku

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #1137 dnia: 20 Czerwca 2024, 18:57:56 »
Jeśli nie było LPG to temat raczej "wyjątkowy" by taka niespodzianka nastąpiła.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #1138 dnia: 20 Czerwca 2024, 20:58:33 »
Nie mogę już edytować poprzedniego: kompresję można zmierzyć posrednio, za pomocą testera diagnostycznego

Offline Tcorolla2.0H

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1139 dnia: 20 Czerwca 2024, 23:47:41 »
Nie mogę już edytować poprzedniego: kompresję można zmierzyć posrednio, za pomocą testera diagnostycznego
Dziękuję za odpowiedź pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl