Czy było ciszej w wersji z kolejnymi szybami? Ciekaw jestem czy przed zamówieniem samochodu ktoś może potwierdzić specyfikację
Wszystkie testowałem na esce będąc świadomym tego co chcę sprawdzić.
Nie było różnicy którą od razu bym zauważył, może minimalnie mniej szumu w tej z klejonymi ale to nie był ślepy test więc nie jest miarodajny.
Poza tym oba testowe u dealera miały silnik 2.0 a kolegi 1.8 więc to też jakoś zaburzało pewnie proporcje hałasu.
Wg mnie silnik 2.0 jest bardziej warkotliwy jak wejdzie na obroty, jak to przy każdym GDI. MPI chodzi bardziej miękko.
Zrobiłem w weekend pierwsze 500km nowym CC 1.8 Style głównie po S17 i wniosek mam taki że nie ma w głośności jakiejś wielkiej różnicy między innymi "budżetowymi" markami, którymi jeździłem przez ostatnie lata. Jedyne zaskoczenie to dudnienie od opon z tyłu jak się jedzie powoli (np 30km/h) ale to pewnie łatwe do wygłuszenia. Jazda na prądzie dodatkowo uwydatnia ten odgłos bo nic innego nie słychać (silnik, wiatr, itp).
W Toyce bardziej słychać opływy powietrza ale np w KIA huk od opon przy szybszej jeździe jest 2x większy przy tej samej szerokości gum, odgłosy z zawieszenia też.