Autor Wątek: Camry 2.2 1997 - generacja?  (Przeczytany 22331 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Camry 2.2 1997 - generacja?
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Stycznia 2015, 23:25:12 »
Gdy jest niepotrzebne to je składamy
No to wymyśliłeś. :embarassed: Najlepiej iść po najmniejszej linii oporu,i uczepić drutem pod zderzakiem. :laugh:

Offline Bonio86

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 26 Stycznia 2015, 07:23:09 »
Marek skoro u Ciebie w internetach występują tylko traktorowe to bieda okrutna i współczuję... i internetu i gustu...
prosty przykład (musiałem wygrzebać z ponad 1000zdjęć z tojotą)

można?
jak się chce to można, wygląda to lepiej niż na niejednym aucie ledy do jazdy dziennej albo końcówka wydechu spod remizy

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Stycznia 2015, 07:33:58 »
Nie podoba mi się, taki doczepiany pod zderzakiem element.No ale to kwestia gustu,jak piszesz.
Ja gustu nie mam,i wstawiłem w zderzak.
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2015, 07:48:12 wysłana przez MAREK100 »

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Stycznia 2015, 07:48:27 »
Moja Camry od nowości jeździ w Polsce bez przeciwmgielnego. I osobiście przez 8 lat u mnie nie jechałem we mgłę co mógłbym włączyć je legalnie.
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2015, 07:51:26 wysłana przez dziadek_tadeusz »

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Stycznia 2015, 11:26:59 »
 Trzeba przyznać, że Marek przeciwmgielne wkomponował elegancko. Nie ma się natomiast co czepiać tych zamontowanych pod zderzakiem, bo przeważnie auta nie przechodziły przeglądu i trzeba było wymyśleć coś na szybko i nie bardzo patrzyło się na estetykę.
Zrobienie przeciwmgielnej ze stopu, to raczej najlepsze rozwiązanie i oczywiście roboty mniej :)
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2015, 11:31:29 wysłana przez AGILESS »

Offline bezel

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Stycznia 2015, 12:26:47 »
Marek kłócił się nie będę, ale moim zdaniem takie światło w zderzaku wygląda paskudnie "ni przypiął ni przyłatał". Nie rozumiem czemu uważasz składaną dodatkową lampę jako druciarstwo. Ja uważam, że jest to jeden ze sposobów zachowania oryginalnego wyglądu oraz bycia bezpiecznym. Jeszcze raz podkreślę, że w zamyśle mojej propozycji jest jeżdżenie z NIEWIDOCZNĄ lampą (złożoną pod zderzak) na co dzień a rozkładanie jej w razie potrzeby czyli w moim przypadku pewnie raz na 5 lat.

Niech ktoś mi w końcu wytłumaczy jak ma działać przeciwmgłowe ze stopu. Przerobienie wstecznego widzę ale stopu nie bardzo.

PS. Używa się zwrotu "linia najmniejszego oporu".

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #21 dnia: 26 Stycznia 2015, 12:44:22 »
Wersje zza wody mają zdublowane światła pozycji i stopu w klapie. Przerabiamy światła z klapy- z prawe strony usuwamy żarówkę stopu i pozycji lub blokujemy sam stop, a w lewej zamiast stopu podłączamy pstryk do przeciwmgielnej.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Stycznia 2015, 12:51:17 »
"Przyłatał" odnosi się do łaciatej."Przypiął",będzie u ciebie,jak se powiesisz.Nie ma o co się sprzeczać.Dla mnie, takie dyndadło wygląda paskudnie,zaś dla ciebie, paskudnie wygląda wkomponowane w zderzak.Każdy ma swoje wizje,ot i wszystko.
Odnośnie używania zwrotu:Owszem,forma użytego przeze mnie frazeologizmu jest błędna.Polonistą nie jestem,więc błędy popełniam.Błąd ten nie woła o "Pomstę do nieba",więc,wybacz,ale nie przywiązuję do tego większej wagi. No,przybij piątkę,na zgodę. :)
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2015, 12:56:01 wysłana przez MAREK100 »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #23 dnia: 26 Stycznia 2015, 18:54:25 »
Posprzątałem. Proszę o spokój, bo ponagradzam według zasług.
3VZ.pl

Offline bezel

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 26 Stycznia 2015, 19:18:03 »
Agi dzięki za wytłumaczenie. Moim zadaniem taka przeróbka to kiepski pomysł. Lepiej żeby stopy były jak najlepiej widoczne :)
Marek właśnie chodzi o to żeby nie dyndało. Lampę składamy pod zderzak i nic nie widać.
[5]

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #25 dnia: 26 Stycznia 2015, 19:20:58 »
Jak kiepski pomysł? Wersje EU tak właśnie świeci i wszystko jest ok.

Offline bezel

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 29 Stycznia 2015, 11:04:32 »
Jasne, że jest ok ale chyba jednak słabej widać światła przy tak małej powierzchni. Najgorzej jest w słoneczny dzień gdy promienie padają bezpośrednio na klosz lamp. Czasami ciężko w takich warunkach zobaczy ten stop. Raz mało co w autobus bym nie walnął bo miał takie malutkie okrągłe światełka a blisko się akurat trzymałem.

Z drugiej zaś strony mój samochód jeździ 18 lat po naszych drogach bez przeciwmgłowych i jest ok. Może są rejony w Polsce gdzie mgły występują częściej i są gęstsze ale najwidoczniej po nich nie jeżdżę. Może pomyślałbym, że cebulactwo ze mnie wychodzi ("Paaaanie ja tak od 20 lat jeżdżę i jeszcze nic się nie stało") ale przecież cała Ameryka daje sobie radę. Tak samo z przednimi światłami. Po cholerę trzeba je dostosowywać? Przecież USA to nie GB i nikogo nie oślepiamy.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #27 dnia: 29 Stycznia 2015, 12:22:14 »
Dlaczego w Europie obowiązują światła asymetryczne? Otóż dlatego że było dwóch konstruktorów wspólnie pracujących nad projektem. Jeden był Niemcem ślepawym na prawe oko,dlatego bardziej doświetlił prawą stronę.Drugim był zaś Anglik,równie ślepawy jak Niemiec,z tą jednak różnicą że ślepawy był na lewe oko.Więc se lewą stronę doświetlił.W USA,konstruktor nie miał problemów okulistycznych.Ot i wsio.
Tylne przeciwmgłowe naprawdę się czasami przydaje.Wiem z własnego doświadczenia.

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 29 Stycznia 2015, 12:25:59 »
Dlaczego w Europie obowiązują światła asymetryczne? Otóż dlatego że było dwóch konstruktorów wspólnie pracujących nad projektem. Jeden był Niemcem ślepawym na prawe oko,dlatego bardziej doświetlił prawą stronę.Drugim był zaś Anglik,równie ślepawy jak Niemiec,z tą jednak różnicą że ślepawy był na lewe oko.Więc se lewą stronę doświetlił.W USA,konstruktor nie miał problemów okulistycznych.Ot i wsio.
Tylne przeciwmgłowe naprawdę się czasami przydaje.Wiem z własnego doświadczenia.
Taa, nadaje się do oślepiania kierowcy z tyłu, kiedy ten ma źle ustawione światła i świeci wszędzie tylko nie na drogę  :-P

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #29 dnia: 29 Stycznia 2015, 12:38:47 »
Taa, nadaje się do oślepiania kierowcy z tyłu, kiedy ten ma źle ustawione światła i świeci wszędzie tylko nie na drogę  :-P
Fakt,sporo ludzi lekceważy prawidłowe ustawienie świateł.O potrzebie mgiełki z tyłu, przekonałem się ze 2 lata temu.
Wracałem do domu  z Lęborka.Noc,a mgła była taka zajeb...szcza, że w poprzedzającym mnie aucie, tak naprawdę widoczne było tylko przeciwmgłowe.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl