Autor Wątek: Corolla Verso 2004-09 smartkey pilot obudowa  (Przeczytany 34660 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sikornick

• Toyot Leżący
  • *
Corolla Verso 2004-09 smartkey pilot obudowa
« dnia: 02 Lutego 2015, 21:08:19 »
Cześć! Mam smart-keya i mam ... problem.
Gumowa część pilota (ta pod którą są przyciski) wyrobiła się do tego stopnia, że mogę swobodnie oglądać styczniki ;-) Kupiłem na znanym serwisie obudowę-zamiennik, który rzekomo miał pasować. Rozbroiłem pilota (dosłownie, bo jak się okazało jest klejony) i jak próbowałem przełożyć bebechy, to się okazało że nie pasuje. Teraz mój smart jest sklejony taśmą izolacyjną  <taniec>
Macie jakiś pomysł albo doświadczenia - co z tym fantem zrobić? - żeby nie zapłacić 7 stówek w ASO  :o
Pozdro dla wszystkich od mojej Tośki

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Corolla Verso 2004-09 smartkey pilot obudowa
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Lutego 2015, 21:17:21 »
Jak zgubisz to co masz to już nie będzie 700 tylko 2 albo 3 razy więcej .

Offline sikornick

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Lutego 2015, 21:21:42 »
No właśnie wiem, ale chcę zacząć od wymiany obudowy, żeby całość się trzymała kupy, a później dorobieniem 2 sztuki ...

Offline mario_gdynia

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Lutego 2015, 16:25:52 »
Witam. Sam niestety nie wymieniłem obudowy,nie udało mi się dostać nigdzie poza ASO. W sumie to tylko gumkę miałem wytartą.Ale dorobiłem sobie z innego materiału i wygląda jak oryginał.

Offline Nimrod-PW

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Lutego 2015, 21:24:26 »
W kwietniu 2014r dorabiałem cały smartkey w serwisie Toyoty w Radomiu i wyniosło mnie to 543zł. Musiałem czekać 2 dni, bo podobno kluczyk wycinany laserowo i kodowany w Niemczech.

Offline mario_gdynia

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Lutego 2015, 09:24:06 »
Teraz wystarczy kupić tzw.surowy klucz. Grot można dorobić wszędzie,a elektronikę koduje już większość speców od elektroniki w aucie. Temat przerabiałem  z Chryslerem Pacificą.Klucz surówka 200zł. Zakodowanie 150zł.

Offline Nimrod-PW

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Lutego 2015, 09:34:31 »
Nie wiem jak jest teraz z rynkiem i możliwościami dorobienia kluczyka kodowanego do Corolli Verso ale w tamtym okresie w całym Radomiu (a zjeździłem praktycznie wszystkie punkty dorabiania kluczy samochodowych), gdy ja chciałem dorobić istniała tylko możliwość odpalenia samochodu z dorobionego zakodowanego smartkeya bez możliwości zdalnego odblokowania drzwi samochodu (otwierać trzeba by było wysuwanym grotem awaryjnym). W związku z tym że chciałem mieć jak w oryginale to pozostał tylko serwis ASO Toyoty.

Offline sikornick

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Lutego 2015, 21:41:15 »
Dzisiaj zakończyłem sprawę dorobienia smart keya! Ale po kolei ...
1. Nabyłem przez Internet używany smart key za 200 zł (niestety z naciętym już grotem, ale dla mnie to 2-rzędna sprawa) (porównałem tylko modele pilotów; model znajduje się na naklejce pod klapką, którą trzeba zsunąć do wymiany baterii);
2. Dziś pojechałem do ASO Toyoty - po około 20 min miałem doprogramowany pilot (smart key) - zarówno do uruchomienia silnika, jak i do centralnego zamka; koszt = 150 zł;
KONIEC - całość wyniosła 350 zł

WAŻNE! Dorobiony klucz trzeba zgłosić do ubezpieczalni.
Znajomy dorobił sobie kiedyś drugi kluczyk, ale nie zgłosił tego w ubezpieczalni. Tak się stało, że ukradli mu auto, a on wygadał się, że dorobił drugi kluczyk. Wyobraźcie sobie, co się rozpętało. Pieniądze odzyskał dopiero po kilku rozprawach i po około roku czasu. 1 aneks do polisy załatwia sprawę :good:

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Lutego 2015, 22:04:29 »
W Corolli Verso ten pilot ma niewiele wspólnego ze "smart keyem". Tam jest raczej smart-stacyjka.

Offline Nimrod-PW

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Lutego 2015, 00:55:56 »

WAŻNE! Dorobiony klucz trzeba zgłosić do ubezpieczalni.
Znajomy dorobił sobie kiedyś drugi kluczyk, ale nie zgłosił tego w ubezpieczalni. Tak się stało, że ukradli mu auto, a on wygadał się, że dorobił drugi kluczyk. Wyobraźcie sobie, co się rozpętało. Pieniądze odzyskał dopiero po kilku rozprawach i po około roku czasu. 1 aneks do polisy załatwia sprawę :good:
Ja też dorabiałem kluczyk i dowiadywałem się u swojego agenta ubezpieczeniowego jak wygląda sprawa z ewentualnym odszkodowaniem w przypadku kradzieży z polisy AC: jeśli nie wygadasz się to nic ci nie udowodnią, ASO nie ma obowiązku powiadamiania firmy ubezpieczeniowej o dorobieniu klucza ( informacja od kolegi pracującego w ASO Toyota). Także jak nie puścisz pary z ust to nikt nic się nie dowie  :-P.

Offline Janovitz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Marca 2015, 11:28:07 »
Problem z gumkami w kluczyku, mam i ja. Czy jest opcja dostania obudowy kluczyka, albo samej gumki poza ASO?

Offline mario_gdynia

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 08 Marca 2015, 14:18:32 »
osobiście szukałem,dzwoniłem,zwiedziłem portale aukcyjne i niestety nie ma...pozostaje jedynie szukać kluczyka używkę z auta rozbitego. Ale i tak są one sprzedawane w kompletach z systemem immo i komputerem.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #12 dnia: 08 Marca 2015, 15:00:55 »
Na Allegro są obudowy 3-przyciskowe po 100zł. i powinny pasować.
http://allegro.pl/kluczyk-pilot-obudowa-toyota-avensis-corolla-verso-i4949079730.html

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #13 dnia: 08 Marca 2015, 15:50:59 »
swój zamiennik (b. dobrej jakości, 3 lata temu)
kupiłem tutaj
http://skib-obudowy.pl/component/virtuemart/?page=shop.browse&category_id=22
TIIDA '09

Offline Janovitz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 09 Marca 2015, 21:10:31 »
Przy nowej obudowie, konieczne jest kodowanie w ASO?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl