Autor Wątek: AUris Touring Sport rdzewieje na potęgę  (Przeczytany 70500 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sagan07

• Toyot Leżący
  • *
Odp: AUris Touring Sport rdzewieje na potęgę
« Odpowiedź #60 dnia: 24 Lutego 2015, 09:29:30 »
W Verso z 2012 roku i w Aurisie I z 2012 roku rdzewieje pas przedni. Samochody przeszły weryfikację i zostały zakwalifikowane przez ASO do naprawy. Żeby w trzyletnim (a praktycznie dwu, bo z wyprzedaży rocznika) samochodzie, który przez większość czasu stoi w cieplutkim garażu cokolwiek rdzewiało to są to jaja jakieś. Jakby na świecie istniały same Toyoty, to by zakłady blacharskie musiały na trzy zmiany pracować.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #61 dnia: 24 Lutego 2015, 11:00:47 »
Szkoda, że obecnie jest nas tu tylko dwójka, ja i kolega kirurocker - gdyby było nas więcej, możnaby interweniować grupowo przez prawnika.

Offline Toni

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 24 Lutego 2015, 13:26:58 »
W Verso z 2012 roku i w Aurisie I z 2012 roku rdzewieje pas przedni. Samochody przeszły weryfikację i zostały zakwalifikowane przez ASO do naprawy. Żeby w trzyletnim (a praktycznie dwu, bo z wyprzedaży rocznika) samochodzie, który przez większość czasu stoi w cieplutkim garażu cokolwiek rdzewiało to są to jaja jakieś. Jakby na świecie istniały same Toyoty, to by zakłady blacharskie musiały na trzy zmiany pracować.

Słyszałem od jednego z autorytetów na tym forum, że cieplutki garaż sprzyja w "rozmnażaniu się" rdzy. :)

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 24 Lutego 2015, 13:54:55 »

Słyszałem od jednego z autorytetów na tym forum, że cieplutki garaż sprzyja w "rozmnażaniu się" rdzy. :)

He he, to ciekawe  :o

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #64 dnia: 24 Lutego 2015, 15:04:47 »
wtrącę swoje trzy grosze:
jeśli jest zachowana gwarancja na perforację nadwozia - a przy ogniskach rdzy nie ma śladów mechanicznych uszkodzeń, to muszą uznać i naprawić gwarancyjnie.
Jeśli są w tych miejscach uszkodzenia mechaniczne, to jest nikła szansa, przy negatywnym usposobieniu pracowników ASO - do usunięcia tego na gwarancji.
« Ostatnia zmiana: 24 Lutego 2015, 15:40:13 wysłana przez BiKej »
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #65 dnia: 24 Lutego 2015, 15:37:54 »
Jeśli są w tych miejscach uszkodzenia mechaniczne, to jest nikła szansa, przy negatywnym usposobieniu pracowników ASO - do usunięcia tego na gwarancji.

Ja akurat mialem naprawiana blache zakola ktora ewidentnie mechanicznie "dostawała" przez 10 lat.

Wszystko kwestia tego czy panom z aso sie chce odpowiednio opisac szkode czy nie.
osobiscie przypuszczam ze jesli pan konsultant ma profity z takich napraw to mu sie chce - jak nie to po co sie bedzie staral, chyba nie po to by miec wiecej do roboty.

Offline sic22

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 24 Lutego 2015, 15:47:27 »
wtrącę swoje trzy grosze: jeśli jest zachowana gwarancja na perforację nadwozia - a przy ogniskach rdzy nie ma śladów mechanicznych uszkodzeń, to muszą uznać i naprawić gwarancyjnie. Jeśli są w tych miejscach uszkodzenia mechaniczne, to jest nikła szansa, przy negatywnym usposobieniu pracowników ASO - do usunięcia tego na gwarancji.
Gwarancja perforacyjna, jak sama nazwa wskazuje, obejmuje perforację blach tzn. sytuację gdy korozja przeżre je na wylot. Same powierzchniowe ogniska podpadają pod trwającą 3 lata gwarancją na lakier.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #67 dnia: 24 Lutego 2015, 15:48:39 »
Po 10-ci latach, to zdaje się nie naprawiałeś w ramach gwarancji producenta, a o to tu biega.

Offline kirurocker

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 24 Lutego 2015, 18:03:49 »
No i pięknie obejrzałem tego Toyozłoma jeszcze raz i ogniska rdzy są na każdym elemencie zewnętrznym, oprócz dachu i zderzaków. Chociaż w sumie nie zdziwiłbym się gdyby na plastikowym elemencie się też się pojawił. Rzeczywiści solidne samochody  :thumbdown:

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #69 dnia: 24 Lutego 2015, 18:17:52 »
Parę osób dosyć skutecznie uprzykrzyło na forum życie użytkownikowi aviator (pewnie się już gość wypisał tak jak obiecywał).
Może należałoby go przeprosić ?
Też miał trochę problemów (głównie wyimaginowane i naciągane jak to po świeżym zakupie) ze słynącą z legendarnej jakości Toyotą.
Co prawda o rdzy nic nie pisał (może nie zdążył bo szybciej się znięchęcił do "pomocy" świadczonej na forum  :grin: ).

obejrzałem tego Toyozłoma jeszcze raz i ogniska rdzy są na każdym elemencie zewnętrznym,

Jak kijanka wchodziła na rynek z modelem ceed (kolor czerwony to już legenda  :cheesy: ) to też użytkownicy pisali o takich "kwiatkach" (śledziłem odpowiednie forum bo byłem zainteresowany zakupem).
Dzisiaj o rdzewiejących ceedach już się raczej nie czyta / słyszy.
Czyżby Toyota chciała dorównać koreańskiej mysli technicznej  :laugh: ?

Dobrze, że nie posłuchałem żony (chciała kupić Aurisa II) i pozostaliśmy przy naszym "staruszku"
 A I po FL.
Odpukać dzielnie służy i na szczęście nic w temacie "blacharstwo-lakiernictwo" się nie dzieje  :good: .
« Ostatnia zmiana: 24 Lutego 2015, 18:27:49 wysłana przez tomery »

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #70 dnia: 24 Lutego 2015, 18:26:04 »
Po 10-ci latach, to zdaje się nie naprawiałeś w ramach gwarancji producenta, a o to tu biega.
oczywiscie ze w ramach gwarancji producenta - w koncu jest jej 12 lat.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #71 dnia: 24 Lutego 2015, 18:32:55 »
Parę osób dosyć skutecznie uprzykrzyło na forum życie użytkownikowi aviator (pewnie się już gość wypisał tak jak obiecywał).Może należałoby go przeprosić ?

Użytkownik aviator założył temat "jak się wypisać z tego forum", czy cos w ten deseń i jego konto zostało usunięte przez administratora.
Żyj i daj żyć innym.

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #72 dnia: 24 Lutego 2015, 18:47:39 »
W kwestiach blacharskich ktoś korzystał kiedyś z magików wypychających wgniotki? Wrrrrvbutxcbjydsetyujvfrddwwwwwrrrrr

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #73 dnia: 24 Lutego 2015, 18:54:31 »
Hakate korzystał niedawno, kiedy mu jakiś zazdrośnik opukał dookoła mrkę.  Tylko na Śląsku pewnie Cię nie urządza likwidować wgniotki  :cheesy:

http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,34840.msg498734.html#msg498734
Żyj i daj żyć innym.

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #74 dnia: 24 Lutego 2015, 19:03:59 »
Mam taką mikroskopijną ale bolo mnie oczy jak na nią paczę. Niby mam już kontakt do kogoś doświadczonego. Tylko do tej pory nie znałem nikogo kto by to robił na swoim aucie. Teraz jestem pewniejszy.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl