Autor Wątek: Hybrydy w mediach  (Przeczytany 31403 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Velmer

• Gość
Odp: Hybrydy w mediach
« Odpowiedź #75 dnia: 28 Lutego 2016, 23:03:58 »
pitttt80 Prius to zupełnie inne auto,harmonijne i wysmakowane. Po zakupie to dostrzegam nie ma ciśnienia i stresu jadąc nim trochę to dziwne może,ale tak jest. Jednym potrzebne auto do przejazdu z Oki A do B inni oczekują czegoś więcej od samochodu.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Velmer

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 27 Kwietnia 2016, 18:37:28 »
Byloby świetnie i pieknie gdyby u nas tak sie stalo. Ale zapewne nas nie stać. A moze z drugiej strony stac,bo są dopłaty do zakupu mieszkań i domów w programie MDM. Wiec czemu tu miałoby byc inaczej ? Nie sądzę,że nagle wszyscy by kupowali hybrydę. Napewno pomogloby to w redukcji emisji co2.

Offline stemer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #78 dnia: 28 Kwietnia 2016, 15:00:23 »
Tylko że kraj, którego gospodarka oparta jest o węgiel kamienny nie ma wg mnie żadnego interesu w sponsorowaniu paru proekologów (to bynajmniej nie cios z mojej strony w kierunku właścicieli hybryd i elektryków).

Tapatalk @ Sony Xperia Z1

Offline Bodzio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 28 Kwietnia 2016, 17:14:47 »
Tzeci swiat :thumbdown:

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy

Offline Bodzio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: 28 Kwietnia 2016, 18:21:25 »
Zascianek , polskie piekielko :thumbdown:

Offline JanB

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #82 dnia: 28 Kwietnia 2016, 23:11:42 »
Dlaczego koledzy tak pragniecie pomocy Państwa? Nie rozumiecie, że każda taka pomoc kosztuje o wiele więcej niż wynosi? I to Wam właśnie Państwo zabiera kasę, żeby ogłosić, że dało? Mnie się marzy Państwo, które zostawia w mojej kieszeni tyle kasy, że stać mnie na kupno hybrydy, bo JA tak chcę, a nie, dlatego że oni mnie "zachęcają". Przypomnę podstawową zasadę: Państwo nie ma swoich pieniędzy - Państwo ma NASZE pieniądze.

Offline Bodzio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 29 Kwietnia 2016, 08:46:38 »
To niech te pieniadze wydaje madrze a nie  na  populizm i glupoty

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #84 dnia: 29 Kwietnia 2016, 09:50:49 »
To niech te pieniadze wydaje madrze a nie  na  populizm i glupoty
Oj, żebyśmy tylko za bardzo w politykę nie wdepnęli 

Offline ReddyS

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 03 Maja 2016, 10:33:04 »
Dlaczego koledzy tak pragniecie pomocy Państwa? Nie rozumiecie, że każda taka pomoc kosztuje o wiele więcej niż wynosi? I to Wam właśnie Państwo zabiera kasę, żeby ogłosić, że dało? Mnie się marzy Państwo, które zostawia w mojej kieszeni tyle kasy, że stać mnie na kupno hybrydy, bo JA tak chcę, a nie, dlatego że oni mnie "zachęcają". Przypomnę podstawową zasadę: Państwo nie ma swoich pieniędzy - Państwo ma NASZE pieniądze.
Nic dodać nic ująć. Niestety, droga do tego to jak z ziemi do Marsa, niby można ale...

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka

Offline JanB

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #86 dnia: 18 Maja 2016, 06:58:24 »

Offline zzabot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #87 dnia: 18 Maja 2016, 12:53:30 »
Dlaczego koledzy tak pragniecie pomocy Państwa? Nie rozumiecie, że każda taka pomoc kosztuje o wiele więcej niż wynosi? I to Wam właśnie Państwo zabiera kasę, żeby ogłosić, że dało? Mnie się marzy Państwo, które zostawia w mojej kieszeni tyle kasy, że stać mnie na kupno hybrydy, bo JA tak chcę, a nie, dlatego że oni mnie "zachęcają". Przypomnę podstawową zasadę: Państwo nie ma swoich pieniędzy - Państwo ma NASZE pieniądze

Nie obraź się, ale Twoja wypowiedź wydaje mi się nieprzemyślana i szkodliwa.

Jednym z głównych celów państwa, obok zapewnienia obywatelom bezpieczeństwa, ochrona zdrowia (również pro-aktywna) etc., jest wydawanie pieniędzy na to co normalnie nie było by dochodowe. Może, bo być np. subsydiowanie zakupu "zdrowszych" aut w imię polepszania jakości powietrza, dopłacanie gminom do budowy oczyszczalni ścieków itp. Może to być również budowanie dróg między różnymi pipidówami w celu polepszenia komfortu życia ich mieszkańców.

Offline JanB

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #88 dnia: 18 Maja 2016, 22:40:55 »
Też się nie obraź, ale....:
1. Państwo nie jest od zastępowania nas Polaków w podejmowaniu logicznych decyzji o swoim życiu.
2. Głównym celem Państwa jest zapewnienie nam Polakom bezpieczeństwa mieszkania w Polsce, czyli ma być A. odważna, bitna armia, gdy nas ktoś zaatakuje (nie żadne tam NATO, czy inne układy z Francją i Anglią z 1939r.) B. Policja pilnująca bezpieczeństwa wewnętrznego. C. Sądy broniące własności obywateli przed złodziejami i oszustami - wydające wyroki szybko, a nie po 10 latach. D. Administracja, czyli biurokracja, która działa w interesie nas Polaków, obywateli tego Państwa, a nie jak pokazują media (Państwo w państwie, i inne programy pokazujące omnipotencję urzędników)
Wszystkie inne ingerencje Państwa kosztują o wiele więcej niż gdybyśmy my Polacy, sami to robili, za swoje prywatne pieniądze, pozostawione nam w kieszeniach przez Państwo.
Uwaga ogólna: nie wiem ile masz lat, ja mam 60, żyłem w PRL-u, żyję w socjaliźmie po peerelowskim. Wiem, że odebranie nam Polakom wolności indywidualnej skończy się tak, jak skończył się PRL - bankructwem Państwa.Chyba tego nie chcesz?
PS Piszesz, że moja wypowiedź jest "nieprzemyślana i szkodliwa"? Powiedz(napisz) co robisz zawodowo? Jesteś urzędnikiem? Pracujesz na etacie? Korzystasz z funduszy unijnych? Bo to wyjaśni Twoje myślenie...
No i się nie obraź...

Offline wtyku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #89 dnia: 19 Maja 2016, 10:57:39 »
prośba do admina
proszę o wywalenie komentarzy politycznych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl