Autor Wątek: Zatarta pompa wstryskowa!!!!  (Przeczytany 14788 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline skoku87

• Toyot Leżący
  • *
Zatarta pompa wstryskowa!!!!
« dnia: 31 Marca 2015, 21:05:20 »
Witam serdecznie, mam pytanie. Zatankowalem ostatnią swoją auriske (2.0d4d 126km) ponoć pewnym paliwem, za to nie prosto ze stacji, a z innego zrodla. Znajomy zarzekal sie, ze ropka jest prosto z bp i krzywdy nie wyrządzi. Stalo sie niestety troche inaczej. Zaczelo mi szrpać autem podczas prowadzenia, a po kilku dniach pojawily sie problemy z odpalenie, az w koncu nie zapalil wcale. Oczywiscie obroty falują itp. czeka mnie wymiana pompy, wstryskow czyszczenie zbiornika, listwy itd. Pytanie brzmi. Czy moglo to sie stac z zupelnie innego powodu anizeli slaba ropa? Bo zamierzam wyciagnac konsekwencje, jezeli powodeem nie jest zwykle z zucyei co niestety chyba jest mozliwe bo auto ma 200k i nie wiem czy wczesniej ktos to robil..

RobRoberto

• Gość
Odp: Zatarta pompa wstryskowa!!!!
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Marca 2015, 21:22:13 »
Zaoszczędzić 1zl na litrze w podworkowyn BP a potem wywalic tysiące na naprawę ..... Uczucie zapewne Bezcenne.
« Ostatnia zmiana: 31 Marca 2015, 21:24:33 wysłana przez RobRoberto »

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Marca 2015, 21:24:32 »
Sprawdź najpierw na innym paliwie zanim zaczniesz wymieniać cokolwiek.

Offline Rafels

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Marca 2015, 23:45:14 »
może przypadek, a może nie...
"tanie mięso to psy jedzą"
"I love the smell of flames early in the morning..."

volti

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Kwietnia 2015, 05:41:03 »
Można prosić na PW namiary na to "tanie" paliwo? Zajmiemy się tą sprawą z przyjemnością.

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Kwietnia 2015, 06:23:37 »
1-0 dla voltiego  :good:

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Kwietnia 2015, 06:45:34 »
Można prosić na PW namiary na to "tanie" paliwo? Zajmiemy się tą sprawą z przyjemnością.

To jest żart Prima Aprilisowy ?
Paserem który kupił lewe paliwo też się z przyjemnością zajmiecie  :cheesy:

« Ostatnia zmiana: 01 Kwietnia 2015, 07:16:33 wysłana przez tomery »

Offline skoku87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Kwietnia 2015, 09:45:22 »
Tym to juz ja się zajmę akurat  :grin: Generalnie wyjezdzilem wszystko do zera z tamtej waszki i zalalem od razu shell v-power nitro+ ale niestety nie pomoglo. To nie bylo tak, ze ja szukaem sobie taniego paliwa bo mnie nie stac, tylko akurat widzialem sie z kims przzypadkiem kto zaproponowal jak to mowil BP ultimate. Nie jestem fachowcem, ale gdyby pompa padla od zuzycia to raczej dzialoby sie to stopniowa, a nie wysialo w ciągu kilku dni akurat w przypadku kiedy w zbiorniku mialem tylko ta nową ropę. Z drugiej jednak strony auto ma 200k przelotu, wiec jezeli wczesniej nie padly wtrsyki, to teraz mogą. Podobnie z pompa i dwumasą. 2 paki to cyba taka bariera. No nic, zaraz wstawiam auto do znajomego i beda dzialac

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Kwietnia 2015, 10:25:57 »
Nie rozumiem tego. Brać do czułego na jakość paliwa Diesla, paliwo z nieznanego źródła bo jest trochę taniej. Kumpla za jaja powiesić, a sobie z liścia przyłożyć za pazerność i głupotę.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Kwietnia 2015, 10:28:11 »
Volti. Ty lepiej się przyznaj jak to jest. Macie nakaz z góry na trzepanie nas po kieszeni dla naszego bezpieczeństwa ? Hehe

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Kwietnia 2015, 10:57:09 »
skoku87, chyba zazdroszczę w takiej sytuacji spokoju i umiejętności powiedzenia sobie "trudno". Prawdopodobnie w takiej sytuacji plułabym sobie w brodę rok. Jak miałam 2.0 D4D, to w życiu nie ujrzał niemarkowej stacji  :embarassed: W każdym razie powodzenia w naprawie :)

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Kwietnia 2015, 11:03:29 »
No właśnie, ani Ty ani Nika nigdy byście takiego posunięcia nie wykonały. Ja też nie. Nawet nie ryzykowałbym z benzyną. Nigdy nie wjeżdżam na żadne bliskie lub inne prywatne małe stacje i mniej znane sieci. Koniec

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #12 dnia: 01 Kwietnia 2015, 11:04:42 »
Jak widz� stacje typu Huzar albo ORLEAN to tylko si� u�miecham pod nosem ;) Nawet na Lukoilu nigdy mnie nikt nie ujrzał.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 01 Kwietnia 2015, 11:09:10 »
Ja na Luk Oil tankowałem poprzedniego mojego Diesla na Common Rail (DCi). Nigdy nie miałem problemów. Teraz tankuję na Orlenie na stacji gdzie mają nowiutkie zbiorniki paliwa w Poznaniu. Ale na Luk Oil nie miałbym strachu zatankować benzyny. Wiem czasem kwestia uprzedzeń.

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #14 dnia: 01 Kwietnia 2015, 11:39:51 »
Od momentu kupna, niecały rok temu, leję tylko Lotos Dynamic 98

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl