Autor Wątek: Zatarta pompa wstryskowa!!!!  (Przeczytany 14813 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AurisBeast

• Gość
Odp: Zatarta pompa wstryskowa!!!!
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Kwietnia 2015, 11:57:58 »
Ja po 4 latach wróciłem do 95. Może pali ciut więcej, ale innych różnic nie zanotowałem.

Offline skoku87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 01 Kwietnia 2015, 13:41:17 »
co moge powiedziec na swoja obrone? Chyba tylko tyle, ze po pierwsze kolega zarzekal się ze paliwo chwile temu przyjechalo ze stacji, po drugie nie znam sie zupelnie na samochodach i nie wiem, ktora jest czuly na gorszej jakosci paliwo, a ktory nie. Rozumiem, ze kazdy z was dokonywalby naprawy na nowych cześciach? Wiem, ze pewnie zgodnie odpowiecie, ze tak, ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc :) Natomiast wrzucając uzywaną pompe i regenerujac powiedzmy te dwa wtryski (choc nie  jest powiedziane, ze w ogole poszly tam opilki) nie bedzie to tak powalający koszt, zeby odebrac sobie zycie z tego powodu

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 01 Kwietnia 2015, 14:00:44 »
Nie ma co się bronić. Wyszło jak wyszło. Ja sobie sobie też czasem powtarzam, że chytry dwa razy traci. Wiadomo, człowiek po prostu czasem przekombinuje. Różni ludzie są tu na forum. Jedni używają tylko części z ASO inni używanych lub nieoryginalnych. Odnośnie typu materiałów myślę, że powinieneś wziąć pod uwagę ile jeszcze chcesz jeździć tym autem.

Offline odyso

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 01 Kwietnia 2015, 15:13:39 »
.... i regenerujac powiedzmy te dwa wtryski ...

Nie napisałeś z którego roku masz autko, ale jeśli wtryski Denso to z tego co wiem są nieregenerowalne (nie ma zestawów naprawczych), ktoś z centralnej Polski chwali się że to robi, ale opinie w necie dość negatywne.

Offline skoku87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 01 Kwietnia 2015, 15:44:33 »
A no wlasnie.. Z tego co się orientuje to rzeczywiscie jest denso:/ auto z 2007r

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #20 dnia: 01 Kwietnia 2015, 16:18:29 »
Bez przesady Panowie, najpierw weryfikacja i ustalenie usterki, może po prostu zbieg okoliczności i padło coś, co miało paść :) . Coś mi się wierzyć nie chce żeby znajomy wpuścił Cię na minę. Jeśli normalny, to sam powinien wiedzieć czym to się zakończy i czym ryzykuje.
Co do regeneracji, to nie jest tak źle http://denso-diesel.pl/

Offline skoku87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 01 Kwietnia 2015, 16:24:41 »
Na logike mozna sobie i tak to wytlumaczyc, ale wiesz. Moze postawil wszystko na jedną karte i pomyslal, ze musiaalby miec wyjatkowego pecha, zeby ta pompa padla. Sam ma a4 1.9tdi z 2001r, ktora jezdzila na tej ropie, ale pewnie stare tdi to i na oleju rzepakowym z tesco pojdzie. Ogolnie to fachowiec powiedzial, ze to niekoneicznie musi byc pompa, ale skoro ropa sie cofa i rano nie chce palic, a zeby odpalic trzeba odpowietrzyc to raczej to moze byc to.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #22 dnia: 01 Kwietnia 2015, 16:31:02 »
1.9 jedzie na wszystkim, frytki i rybka czasem unosi się za takimi autkami.
Filtr ropki wymieniliście na początek? Może w kanistrze miał jakieś badziewie które się na filtrze osadziło?

Offline skoku87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 01 Kwietnia 2015, 17:08:47 »
od poludnia samochod stoi w warsztacie i czekam na jakis sygnal. Z tego co slyszalem wychodzac to od razu ktoś poleciał po filtr paliwa. Zastanawiam sie nad tym czy przypadkiem w zbiorniku audicy nie bylo jakiegos syfu zakladajac ze paliwo na prawde bylo dobre bo wlasnie stamtad byla spuszczana ropa do banki

volti

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 01 Kwietnia 2015, 17:15:39 »
Audi zapewne firmowe, zalane za firmowe pieniądze, paliwo firmowe spuszczone...
Dwóch na tym straciło jeden zyskał.

Offline skoku87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 01 Kwietnia 2015, 19:11:41 »
Jest wstępny werdykt. Ponoć w filtrze paliwa ropa z wodą. Mysliscie, ze ewentualna obecnosc ropy w filtrze jest az tak widoczna?

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #26 dnia: 01 Kwietnia 2015, 19:51:50 »
W ostatnim zdaniu raczej chciałeś zapytać o wodę? Tak, będzie widoczna na filtrze.
Wymienić filtr, odpowietrzyć i próbować, myślę, że będzie dobrze. :)

Offline skoku87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 01 Kwietnia 2015, 22:04:40 »
dokladnie to mialem na mysli ;) pompa ponoć daje zamałe cisnienie tak, wiec niestety nie będzie dobrze. Szukam juz jej gdzies  w Warszawie, ale niestety to nie taka prosta sprawa. Są badajże 2 modele i żadnego w mojej okolicy

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #28 dnia: 01 Kwietnia 2015, 22:26:17 »
No właśnie, ani Ty ani Nika nigdy byście takiego posunięcia nie wykonały.

Hmmm, no ja jestem z tych, co tankują na Auchanie. Ale tylko dlatego, że ta stacja ma dobre opinie i ja dotąd na ich paliwie jechałam i się nie przejechałam. Poza tym ich dystrybutor błyskawicznie pompuje paliwo, a na pobliskim bp sika jak chłop z przerośniętą prostatą. Tankowałam na Auchan i d4d i valve, obydwu smakowało to paliwo. Fakt, jest tańsze i to cieszy kartę bankomatową, ale gdybym miała choć cień podejrzeń, że chrzczone, to żądza pieniądza by mnie nie otumaniła. Nigdy nie odwiedziłam stacyjek małych prywatnych, ani nie wlałam ropy spuszczonej przez bruneta wieczorową z TIR-a.

Przyznam jeszcze, że naoglądałam się programu "usterka" i za nic nie oddałabym Aurisa do warsztatu Wiesława czy innego Mirka.
Nawet na czyszczenie klimy jeżdżę do ASO  :cheesy:

« Ostatnia zmiana: 01 Kwietnia 2015, 22:33:03 wysłana przez Nika »
Żyj i daj żyć innym.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #29 dnia: 01 Kwietnia 2015, 22:49:40 »
jak za male cisnienie to trzeba sprawdzic zawor na pompie

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl