Autor Wątek: Brzeczenie (buczenie) przy 3000-3500 obr/min  (Przeczytany 35581 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
Brzeczenie (buczenie) przy 3000-3500 obr/min
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Września 2005, 13:12:00 »
Tak z ciekawości zdjąłęm dziś tą rurkę, ale na razie tylko do pracy jechałem więc ciężko stwierdzić czy jest jakaś różnica - musze troche więcej pojeździć. Głośność na razie wydaje siępodobna do tego co było wcześniej, ale to też dlatego że rano było zimno, a jak jest zimno to zawsze silnik mi głośno pracuje :( jak na zewnątrz jest  > 20 to jest dużo ciszej i przyjemniej sięjeździ

Jedyny test to z jakąś 206tką na światłach, ale to jakieś 1,4 musiało być bo został z tyłu... ;-)
Seat Leon Cupra :D

Offline etom

• Toyot Chodzacy
    • Tabela zużycia paliwa
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Września 2005, 13:51:24 »
Cytat: Sober
Tak z ciekawości zdjąłęm dziś tą rurkę, ale na razie tylko do pracy jechałem więc ciężko stwierdzić czy jest jakaś różnica - musze troche więcej pojeździć.

Ja bym sie bal zdejmowac , szczegolnie na dluzsza i ostra jazde.
Dolot powietrza - jego objetosc i dlugosc - jest optymalny ,specjalnie obliczony dla danego auta (zjawiska falowe).
Poza tym prawie pewne ,ze silnik zaciaga cieplejsze powietrze z komory zamiast zimniejszego - jak dotychczas - a to mu na pewno nie sluzy.

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #32 dnia: 22 Września 2005, 22:34:16 »
Jeszcze wieczorem troche pojeździłem i mam wrażenie że faktycznie autko lepiej sięzbiera :) Oczywiscie to wszystko subiektywne odczucia. A buczenie przy 3-3,5 kobr zmieniło sięw basowy pomruk :D:D

Troche pojezdze i tez zaloze z powrotem bo boje sie ze ta rurka może być jednak do czegoś potrzebna ;-)

Cytat: etom
Poza tym prawie pewne ,ze silnik zaciaga cieplejsze powietrze z komory zamiast zimniejszego - jak dotychczas - a to mu na pewno nie sluzy.

No właśnie nie wiem jak to jest, ale mam wrażenie że ta rurka dochodzi do lampy gdzie w ogóle nie ma cyrkulacji powietrza...
Seat Leon Cupra :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl