Autor Wątek: Zakup Aurisa 2 TS - jaki silnik  (Przeczytany 29501 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Zakup Aurisa 2 TS - jaki silnik
« Odpowiedź #45 dnia: 16 Czerwca 2015, 23:37:29 »
Błękitnej Skody Octavii RS lub RS 230 też nie?
Nie, nie moja bajeczka.

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #46 dnia: 17 Czerwca 2015, 06:44:10 »
W ogóle zastanawiam się jakimi kryteriami można porównywać Octavię do Aurisa. Jedyne cechy wspólne to 4 koła silnik i kierownica. Skoda to poziom Daewoo a Toyota jest klasa samą dla siebie
Przesadzadz.
Zaraz się dowiemy, że Toyota to marka premium?

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 17 Czerwca 2015, 07:05:20 »
W ogóle zastanawiam się jakimi kryteriami można porównywać Octavię do Aurisa. Jedyne cechy wspólne to 4 koła silnik i kierownica. Skoda to poziom Daewoo a Toyota jest klasa samą dla siebie
Przesadzadz. Zaraz się dowiemy, że Toyota to marka premium?

A nie?!?!  :shock: :shock: Jadę do salonu oddać  :cheesy:

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 17 Czerwca 2015, 07:38:21 »
Patkrz
Ale żeś pojechała z tym porównaniem logo. Ale jeśli być dokładnym i iść Twoim tropem to co może lepiej wypaść w logo ? Kura czy p.enis ?  :laugh:

Offline TomRz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 17 Czerwca 2015, 08:11:58 »
Ale żeś pojechała z tym porównaniem logo. Ale jeśli być dokładnym i iść Twoim tropem to co może lepiej wypaść w logo ? Kura czy p.enis ?  :laugh:

Każdy widzi co chce widzieć :laugh:
"Czerwony to najszybszy kolor świata. Szybsze są tylko światło i urząd skarbowy".

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 17 Czerwca 2015, 08:17:39 »
Wiekowy i wcale nieaktualny dla mnie tekst ;) No to dzięki mnie przejżałeś wreszcie na oczy . Hehe
« Ostatnia zmiana: 17 Czerwca 2015, 08:21:03 wysłana przez AurisBeast »

Offline teodorcool

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 17 Czerwca 2015, 09:15:47 »
Jeśli chodzi o benzin valve, to rzeczywiście trochę pokręcić trzeba na obroty, spalanie nie jest takie tragiczne (6,8 na kompie), 7l przy dystrybutorze. Ale jazda na wysokich obrotach daje dość dużą frajdę. Tutaj przy redukcji biegu czuje się kopniaka i moc, w klekocie przy redukcji biegu słyszy się tylko hałas, bo mocy żadnej. Elastyczność lepsza w ropniaku, ale czy takie przyjemne jest wrzucenie piątki i jazda na jednym biegu, bez redukcji (bo i po co)?
"Z Toyota trzeba się mierzyć. To jest skala
porównawcza. Kto ja ignoruje, ten już teraz przegrał"

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #52 dnia: 17 Czerwca 2015, 10:01:21 »
Patkrz
Ja widzę to, a co widzisz Ty to już Twoja sprawa :)
Zaraz się dowiemy, że Toyota to marka premium?
Zapewne nie, ale Skoda obok Toyoty to może co najwyżej zaparkować, a nie się do niej porównywać  :-P

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 17 Czerwca 2015, 13:23:21 »
Ja piszę co wielu innych widzi (logo). Sęk w tym że ja na to nie wpadłem. Uważam że Toyota tak pojechała w dół z jakością, że Skoda spokojnie bez wstydu może przy niej stanąć. Co masz takiego w swojej palstikowej Auris czego skoda Octavia mogłaby pozazdrościć ? Bo chyba nie jakości wykończenia, kultury pracy, osiągów, wygody i miejsca wewnątrz. Może bardziej ryzykownego w potencjalne awarie silnika i kury w logo. Nie bądźmy ignorantami i nie latajmy na ogólnych legendach.

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #54 dnia: 17 Czerwca 2015, 13:42:18 »
Co masz takiego w swojej palstikowej Auris czego skoda Octavia mogłaby pozazdrościć ? Bo chyba nie jakości wykończenia, kultury pracy, osiągów, wygody i miejsca wewnątrz. Może bardziej ryzykownego w potencjalne awarie silnika i kury w logo. Nie bądźmy ignorantami i nie latajmy na ogólnych legendach.

Nie zapominaj, że piszesz na forum wielbicieli i FANATYKÓW Toyoty.
A widzę, że poglądy potrafisz mieć odmienne (i bezstronne spojrzenie na sprawę również) to zaraz cię "zadziobią" , albo nawet bana dostaniesz  :laugh:

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #55 dnia: 17 Czerwca 2015, 13:45:43 »
to zaraz cię "zadziobią" , albo nawet bana dostaniesz  :laugh:

Bo się kolega nie zna, Auris jest the best  :-P
« Ostatnia zmiana: 17 Czerwca 2015, 13:47:46 wysłana przez dziadek_tadeusz »

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 17 Czerwca 2015, 14:34:19 »
Nie no Auris jest fajny, nic nie mówię. Dobrze mi się jeździ, jest bezawaryjny. Ale doceniam również inne marki.

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #57 dnia: 17 Czerwca 2015, 14:43:45 »

Bo jest, ja na swojego nie narzekam  :good:

Nie no Auris jest fajny, nic nie mówię. Dobrze mi się jeździ, jest bezawaryjny. Ale doceniam również inne marki.

Potwierdzam, mam Aurisa i go chwalę (bo to mój pierwszy , jak na razie jedyny salonowy samochód)
Ale ponieważ nie jeździłem innymi dobrymi nowymi samochodami to nie mam odwagi stwierdzać apriori niższości innych marek.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #58 dnia: 17 Czerwca 2015, 14:59:34 »
Ale doceniam również inne marki.
i słusznie. Dwadzieścia lat też zapatrzony byłem w jedną słuszną markę lecz przejrzałem w końcu na oczy.Obecnie moim zdaniem trzeba patrzeć za ile się auto kupi i co jest w tej cenie. Marka to już tylko logo za które moim zdaniem nie warto płacić.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
Zakup Aurisa 2 TS - jaki silnik
« Odpowiedź #59 dnia: 17 Czerwca 2015, 17:18:14 »
to zaraz cię "zadziobią" , albo nawet bana dostaniesz  :laugh:

20 letnie Camry jeszcze lepsze, ale mnie nie stać :(
Żeby było jasne, doceniam inne marki i nie robię sobie ołtarzyków ze znaczków Toyoty. Jednak wśród tych innych marek nie ma Skody. Zwyczajnie wyrażam swoje zdanie, jestem zadowolona z mojego samochodu więc z chęcią polecam. Sama kupiłabym go drugi raz. Co nie zmenia faktu, że dobrze jeździ mi się też przykładowo nowym VW Polo.
AurisBeast - no chyba Twój Auris jest plastikowy :cheesy: Czy znasz współczesne auto nieposiadające jakichkolwiek elementów plastikowych? Ja też nie. Cieszę się, że w Aurisie II zastosowano miękki kokpit, a nie z twardego plastiku jak w A1.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 17 Czerwca 2015, 17:24:02 wysłana przez patkrz »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl