Autor Wątek: czas oczekiwania na samochód, zamówienia, negocjacje, pakiety, gratisy, akcesoria itp.  (Przeczytany 106314 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
...ale w Toyocie czy innej marce, bo to trochę zmienia? :shock:

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
ale co zmienia? :)

Offline Pyjter

• Toyot Leżący
  • *
...ale w Toyocie czy innej marce, bo to trochę zmienia? :shock:

Uważam że marka nie ma tu znaczenia bo konstrukcja drzwi niemal we wszystkich markach/modelach jest podobna. Wszystko zależy od tego w jakim stopniu przednie opony wychodzą poza obrys karoserii która "zawęża się" właśnie na wysokości ogumienia. Gdyby drzwi stanowiły stricte pionową, płaską strukturę to nie byłoby problemu ale to jest niemal zawsze delikatny owal (wybrzuszenie na zewnątrz pojazdu). Tak jest też w Verso.
Przypuszczalnie gdybym upomniał się o chlapacze w momencie negocjacji ceny to założyliby je gratis ale że zaistniała sytuacja miała miejsce po miesiącu użytkowania auta (Ford Fusion) to skroili mnie na 2,5 stówy za ich montaż. Po założeniu chlapaczy problem rysowania lakieru przestał istnieć.
Dlatego uważam że skoro można ten element wyposażenia wynegocjować przy kupnie auta za free to należy z tego skorzystać. A jeżeli mimo wszystko weźmie górę czynnik estetyczny to zawsze można samemu zdemontować chlapacze i zobaczyć co się będzie działo....

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Ma znaczenie i to często bardzo duże - lakier może być miększy lub twardszy, ale co ważniejsze - jego warstwa jest różna dla różnych modeli i producentów w szczególności. :cool:
Przy zakupie należy wszyyyystko montować: u mnie z tydzień domontowywali różne, niektóre zakupione przeze mnie osobno, rzeczy. :cheesy: :good: Bo potem to jest finansowa masakra. :cool:

Offline Arczi

• Toyot Pełzający
  • **
Troche mnie nie bylo... Verso odebrane 18.02.2017 :grin: i zrobione juz prawie 1200km <taniec>
Wrazenia ? Jest ok. Zawieszenie fajnie zestrojone, spalanie akceptowalne i nawet to to wygodne  :)

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
super - dotarłeś silnik :good:

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
_Anna_ odebrałaś? pochwal się  :grin:

Offline _Anna_

• Toyot Leżący
  • *
... już stoi w garażu, już dostałam gratulację od mojego sąsiada (wielkiego fana Toyoty), rodzince też się pochwaliłam - wszyscy zachwyceni  :-)

Wstyd się przyznać, ale nie za bardzo miałam okazję pojeździć nim. W piątek wyjechałam z salonu o prawie o 20, zatankowałam go i sama pojechałam :beer:  :beer:  a w week-end miałam tyle spraw, że dopiero w niedzielę wieczorem wprowadziłam go spacer, przejechałam się trasą... gdzie można trochę szybciej się poruszać.

Ogólnie - bardzo fajnie się prowadzi, (właściwie polubiłam go za to od pierwszej jazdy próbnej). Muszę jeszcze go doprowadzić do "używalności" - na szybko sparowałam telefon, a potem co chwila dzwonił i pytał się, czy na pewno chce się podłączyć się pod Verso, w garażu czujniki parkowania zaczęły swój koncert (fakt - sąsiad chyba nie spodziewał się, że przyjadę własnym wehikułem i zaparkował na obu miejscach  <zalamka>) na szczęście manewr parkowania udał się bez strat w ludziach i sprzęcie  :grin: W niedzielę moje chłopaki już zaliczyły pierwszą kłótnie samochodową - jakiej muzyki słuchać... od razu czuć, że to rodzinne autko.

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
super ! gratuluje :)

Offline SpiderPL

• Toyot Leżący
  • *
Ta wersja już ma tyle dodatków, że chyba tylko dokupię sobie kiedyś uchywyty na rowery. A z dodatków - najważniejsze jest to co niewidoczne dla oka... czyli wybrała sobie DNA. A ty kiedy odbierasz?

Uchwyty i belki warto kupic poza ASO, wiekszy wybor, lepsze technologie. Thule czy Atera i bedzie znacznie fajniej.

Offline SpiderPL

• Toyot Leżący
  • *
czy poleca ktoś tę dwustronną matę do bagażnika? jak się spisuje? https://sklep.toyota.pl/produkt/pz410-e8350-ya-wykladzina-bagaznika-dwustronna.html P.S. cena bez komentarza ;)

Miałem w Verso srebrnym, dostalem w cenie auta razem z dywanikami gumowymi. Gruba, ladna, ale jak chce sie uzyc tylnych foteli to nie ma co z nia zrobic. W starym C.Verso i Verso fioletowym mialem/mam mate z allegro za 100 zl. Dziala, jak sie deske wrzuci i snieg sie roztopi to nic nie wsiaka:)

Offline SpiderPL

• Toyot Leżący
  • *
wiem, że teraz się skompromituję, ale co to jest ta "Toyota Care"? Pani z ubezpieczeń zaproponowała dodatkowe 120 za holowanie bez limitu
U mojego dealer wszystko jest tajne/poufne/Toyota no more.

Toyota Eurocare jest fajne bo dziala na miejscu zamieszkania np. kiedy padnie akumulator (cwiczonone w praktyce), ale jak cos sie wydarzy w trasie to lawet nas ciagnie do najblizszego salonu Toyoty. A w ubezpieczeniu moze byc tak ze jedziemy sobie do celu na lawecie np. na urlop nad nasze morze. My sie opalamy, mamy zastepczy a autko sie naprawia. I sprawa uratowana (tez cwiczone, juz po gwarancji) dzieki rozszerzonemu pakietowy Assitance.

U mnie okazalo sie, ze Toyotowskie ubezpieczenia byly zawsze gorsze od tego co dostalem do mojej pani uzbezpieczycielki. Koszt byl zblizony, ale "opcje" juz nie. Raz np. byla to gwarancja ceny zakup przez 3 lata co w przypadku auta z wyprzedazy (de factu juz rocznego w statystykach) bylo waznym elementem.

Offline _Anna_

• Toyot Leżący
  • *
SpiderPL dzięki za info. Dostałam jakieś ulotki Toyota Care, Assistance, no i pakiet dealerski na OC+AC+NNW. Mam nadzieję, że nie będę musiała testować sama, ale miło usłyszeć, że w rzeczywiście działa  :roll:

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
dzisiaj odbieram  :roll:

Offline _Anna_

• Toyot Leżący
  • *
SUPER <taniec> :beer:

Czekamy niecierpliwie na relację.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl