To chyba masz jakieś wadliwe te opony skoro po 20 000 km są do wyrzucenia... to prawie nowe opony, powinny mieć bieżnik o jakiś 1mm niższy niż fabrycznie... myślę że możesz próbowac je reklamować.
A co do goodrichy to mam podobne ale niskoprofilowe. Przyczepność na mokrym i suchym świetna. Nie są to na za to na pewno najcichsze opony.
Właśnie w tym problem ze GoodYear`y HydraGrip są strasznie wadliwe , wiele opini słyszałem z osób które je mają ze te same przypadłości wystepują.
Własnie bede je reklamował i juz mam załatwione tam gdzie je brałem ze napewno wymienią na nowe. Lecz zanim je wymienią auto musi stanąc na jakis kapciach i to innych niz model który miałem do tej pory.
Zresztą opinie tutaj mowią same za siebie :
http://www.opony.com.pl/testy/index_testy1.asp?i_rodzaj=&rodzaj_pojazdu=osobowe&producent=Goodyear&i_producent=&model=HYDRAGRIP&ilosc=255&pora_roku=letnieMi opony są potrzebne z minimum znaczkiem H , wsumie auto jezdzi ostatnio tylko po autostradach z wiekszymi prędkościami a wiec wsumie cena aż tak nie gra roli co jednak jakosc opony. Czasem opony potrafią byc drogie i d... . Te GoodYeary do najtańszych nie nalezały a jakośc wykonania to pod psem...
Własnie o tych Goodrichach mysle i jeżeli bedą je mieli to chyba zanabede , lub ewentualnie te Ventury

. Opony kierunkowe do najcichszych nie należą a wiec juz na to przymykam oko , jednak napewno kazda bedzie cichsza od tych HydraGripów które zząbkowało i juz samo przez sie przyczyna hałasu wychodzi...
Jeszcze myslałem o Kleberach , mam zmówki Kleber Krisalp 3 i z nich jestem zadowolony ale jakos letnie mnie nie przekonują , mam w drugiej osobówce i strasznie sliskie są na mokrej nawierzchni

Wkażdym badz razie dzieki za odpowiedz