Cześć. Powiem ja jeden Pan: jestem za a nawet przeciw.
Zasugerowałem dysze spryskiwaczy z BMW, bo są tanie, proste w montażu i widzę tu nic zdrożnego , że to jest forum Toyoty. Przeczytałem regulamin i wiem po co stworzyli ten portal.
Tak zgadzam się: auto masz na gwarancji, to ja stracisz na zbiorniczek, zderzak i inne pierdolki i na instalacje elektryczną jak tego nie podepną spece od Toyoty.
Tak zgadzam się: spryskiwacze nie naprawią całe zło, a producent nie zmieni zdania, bo nie musi. Ustawy stoją za Nim, a dobroduszność to jest obca producentom.
Tutaj dyskutujemy teraz z policjantem drogówki - raczej wątpliwe wlepienia mandatu, to nie jest przeróbka o obowiązkowym posiadaniu homologacji.
Tak zgadzam się: kto kupił te lampy i uważa je za niebezpieczne to fakt musi sprzedać auto dla swego samopoczucia lub je poprawić narażając się na utratę gwarancji.
Nie zgadzam się z Tobą odnośnie tego, że nie było zgłoszeń, śmiem twierdzić, że zgłoszenia były, ale jak to zwykle bywa, pogadamy z kierownikiem, ten nam makaron na uszy i po wszystkim. Temat idzie w zapomnienie.
Reasumując: z własnego doświadczenia zawodowego: zgadzam się po części z tym Panem F_20, w pewnych okolicznościach może być niebezpiecznie i dlatego osoby podróżujące w pewnych warunkach klimatycznych czy ukształtowania terenu powinni sobie odpuścić w tym modelu te światła dla własnego dobrego samopoczucia. Osoby poruszające się po mieście kpl nie odczują tej niedogodności, no może inni jedzący z przeciwka. Faktem jest tez co mnie tez irytuje: wszyscy producenci zachwalają ten tym świateł, ale nikt nic nie wspomina o ewentualnych minusach. U mnie montuje się tylko LED z podgrzewaczem i spryskiwaczem,ale to pojazd użytkowy za grubo ponad 300 tys Euro, klient chce odrobinę taniej ... musi kupić inny pojazd i nie chodzi tu głównie o kasę, nie można sobie pozwolić na procesy sądowe z powodu jakiegoś śniegu na lampach.
P.s. Proponuje zajżeć do FAQ forum, gdzie mowa o idei powstania forum.
Każda forma pomocy, jest tu chyba wskazana, która nie koliduje z prawem. Mam rację czy się mylę.