Autor Wątek: lampy full led  (Przeczytany 210524 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
Odp: lampy full led
« Odpowiedź #375 dnia: 19 Czerwca 2018, 21:49:39 »
martinez07,

takie uogólnienie jest z pewnością krzywdzące dla zdecydowanej większość forumowiczów. W dziale poświęconemu Aurisowi jest wiele ciekawych i wartościowych dyskusji. Niestety, wszędzie trafia się jakaś czarna owca i znacząco obniża poziom dyskusji. To jednak nie dotyczy tylko tego działu czy tylko tego forum. Chcesz prawdziwych perełek, to wejdź na forum poświęcone E36 :-P

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #376 dnia: 20 Czerwca 2018, 01:44:41 »
Trochę temat zszedł z lamp na... no właśnie - na co?
Ten wątek (i kilka innych) bywa od czas do czasu odświeżany przez userów zwykle o kilkuwpisowym dorobku, którzy pojawiają się i znikają.  Mam tłumaczyć dalej czy już wszystko jasne?

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #377 dnia: 20 Czerwca 2018, 01:55:20 »
safety sense działa jak trzeba
RSA Ci rozpoznaje znak "obszar zabudowany"?

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #378 dnia: 20 Czerwca 2018, 01:57:48 »
na codzień jestem na avensis.info, tu zaglądam bo kusi mnie hybryda i przyglądam się CHR oraz Aurisowi.
Avensis wypada z oferty, zastąpi go nowa Camry w sedanie i nowy Auris (z wydłużonym do 270 cm rozstawem osi) w kombi.

Offline Maciej Loret

• Toyot Chodzacy
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret Przyłęki k/Bydgoszczy
« Odpowiedź #379 dnia: 20 Czerwca 2018, 09:46:49 »
Mój poprzednik napisał o konkretnych rzeczach. Tak, lampy w tym samochodzie (mimo że na szczęście póki co nikt jeszcze chyba przez nie nie zginął) są konstrukcyjnie do dooopy. Czego tu nie rozumiesz?
Jak kupuję auto za 120 kafli to mógłbym się spodziewać, że na owe śruby ktoś nałoży jakieś maskownice - widocznie Toauris miał takie w poprzednim aucie i pisze o tym, co w Aurisie w porównaniu z innymi autami zrobione jest słabo.  Ma chłop rację. Nad czym tu dyskutować?

Tyle, że to są pierdoły... Nadają się do wątku dla gospodyń domowych... Zaraz się okaże, że wadą jest to, iż w sprzedaży dostępnych jest tylko 7 odcieni lawendowego...
Normalny człowiek nie szuka zaślepek na śruby, chyba że są przed jego oczami... Oczywiście są malkontenci, którzy wsiadają do nowego auta i zaczynają od szukania czy zaślepki na jakichś śrubach są czy nie, a jeśli zaślepki będą to na pewno przyczepią się do jakiejś innej pierdoły...

Za to twoje wstawki o samogrających szybach, różowym kolorze i całej reszcie, mające na celu jedynie obrazić kogoś są po prostu słabe.

Taka jest różnica pomiędzy tym co ważne a tym co mniej ważne albo zupełnie nieistotne.
Corolla CVT 2016
Yaris HSD 2016

Offline martinez07

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #380 dnia: 20 Czerwca 2018, 10:32:05 »
safety sense działa jak trzeba
RSA Ci rozpoznaje znak "obszar zabudowany"?

Nie rozpoznaje. Zarówno w Polsce, jak i w Niemczech.
Nie wykrywa też pieszych, nie posiada zaawansowanego asystenta parkowania, elektrycznego unoszenia klapy bagażnika  i pewnie jeszcze wielu innych rozwiązań dostępnych w innych markach.
Ale mogę bez tego żyć. Decydując się na ten konkretny model, miałem tego pełną świadomość.
O Camry wiem, o nowym Aurisie nie czytałem jeszcze - dzięki za info, chętnie poszukam.

Offline Oshty

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #381 dnia: 20 Czerwca 2018, 11:16:32 »
Coś skrzypi, szyby źle się otwierają, problem z lusterkami zapraszam do ASO Toyota bo samochód Toyota to nie tylko blacha i 4 koła, lecz również obsługa w ASO może w innych markach ASO nie chce naprawiać takich usterek, bo w Toyocie naprawiają wszystko co tylko możliwe jeśli jest ku temu uzasadnienie. Pozwolę sobie opisać do zostało poprawione w moim Aurisie przez 10 miesięcy użytkowania.

Fotel pasażera trzeszczał jak nie był dociążony, ASO sprawdziło usterki nie zdiagnozowali lecz profilaktycznie dokręcili wszystko. Efekt taki, iż dyskomfort trzeszczącego fotela odszedł w zapomnienie.

Obudowa od systemów PCS, czujników deszczu i światła nie była dobrze przymocowana (jedna strona nie przylegała do szyby). Zostało to naprawione.

Włącznik oświetlania w podsufitce pomiędzy kierowcą a pasażerem po w ciśnięciu nie odbijał samoczynnie. Zgłoszone, następnie naprawione.

Po wymianie tylnego zderzaka uchwyty na kantach nie były dobrze spasowane (zatrzaski nie trzymały). Poluzowali mocowania następnie wyrównali.
Lusterka nie składają się ruchem jednostajnym (przeskakują). ASO proponuje naprawę w dowolnym terminie (pewnie zrobię to przy okazji wymiany opon na zimowe).
Ostatnio zauważyłem, iż przedni moduł od oświetlania ulokowanego w podsufitce się rusza. Zgłoszę to przy wymianie lusterek.
Na tylnej szybie mam mam na 5mm maźnięte środkiem którym się smaruje/maluje  obwód szyby (tam gdzie była cięta czyli krawędzie) - to im chyba odpuszczę bo mała szkodliwość
Na tylnych drzwiach od pasażera mam skazę lakieru w wielkości 1mm na 1mm w tej kwesti nie znalazłem satysfakcjonującego rozwiązania. ASO chce malować ja wolałbym nowe drzwi, aby nie było podwójnego lakieru na tym elemencie.
Przy każdej wizycie w ASO dostaję auto zastępcze, takie jakie sobie zarezerwuje wcześniej. Moja toyota po wizycie jest umyta i odkurzona oraz kurz z deski rozdzielczej znika.

Auris to nie blacha i cztery koła, lecz usługa którą kupiłem od Toyoty razem z bordową puszką metalu o długości 4595mm. Efekt jest taki że ja samochód odkurzałem 1 raz toyota 3 razy, ręcznie myłem raz toyota 3 razy.
Co do halogenów to mam je głęboko, bo full ledy są dla mnie zadowalające. I jestem klientem, który ceni podejście do klienta.
Może się wydaję, iż dużo usterek (na pewno będzie ich więcej) jak na samochód jakiekolwiek mark. Jako odpowiedz przytoczę pytanie prowadzącego przedmiot X na studiach odnośnie ile % VW golfów po zjechaniu z linii produkcyjnej nie wymaga poprawek, po zebraniu tylko błędnych odpowiedzi oznajmił, iż jest to 25%.
Pewnie po 42 miesiącach użytkowania sprzedam samochód, a do tego czasu wszystkie wady,usterki na 100% zostaną poprawione, aby nowy nabywca mógł się cieszyć tak ładnym i zadbanym złomem. Bo o samochód się dba, a nie tylko jeździ.

Jest problem z Aurisem to proponuje zająć się nim jak robią to dorośli, a nie wylewać swoje żale na forum co do wad konstrukcyjnych samochodu, bo ich nikt Ci nie naprawi. Pozostaje wymiana samochodu na inny model innej lepszej według Ciebie marki samochodowej.

Offline Bacek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #382 dnia: 20 Czerwca 2018, 13:06:03 »
Jest problem z Aurisem to proponuje zająć się nim jak robią to dorośli, a nie wylewać swoje żale na forum co do wad konstrukcyjnych samochodu, bo ich nikt Ci nie naprawi. Pozostaje wymiana samochodu na inny model innej lepszej według Ciebie marki samochodowej.

Naprawdę dorosłe podejście. Przy takim za kilka lat samochody będą się składały głównie z wad konstrukcyjnych o ile tak taniej będzie wychodziło producentom.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #383 dnia: 20 Czerwca 2018, 13:26:16 »
Coś skrzypi, szyby źle się otwierają, problem z lusterkami zapraszam do ASO Toyota bo samochód Toyota to nie tylko blacha i 4 koła, lecz również obsługa w ASO może w innych markach ASO nie chce naprawiać takich usterek, bo w Toyocie naprawiają wszystko co tylko możliwe jeśli jest ku temu uzasadnienie
Jednym z najważniejszych argumentów za kupnem  danego samochodu , jest jego niezawodność. Tak więc nie zapraszaj nikogo do ASO, bo ja nie po to kupiłem Toyotę, żeby tam jeździć.

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #384 dnia: 20 Czerwca 2018, 15:26:51 »
Tyle, że to są pierdoły... Nadają się do wątku dla gospodyń domowych... Zaraz się okaże, że wadą jest to, iż w sprzedaży dostępnych jest tylko 7 odcieni lawendowego...

No chłopie, jeśli dla Ciebie 7 odcieni lawendowego to taki sam problem jak niesprawne podczas śnieżnej nocy światła to ja nie widzę sensu rozmowy z Tobą.

Jednym z najważniejszych argumentów za kupnem  danego samochodu , jest jego niezawodność. Tak więc nie zapraszaj nikogo do ASO, bo ja nie po to kupiłem Toyotę, żeby tam jeździć.
Ale niestety jeździsz, a wraz ze wzrostem liczby aut, które w ciągu doby schodzą z linii produkcyjnej takie wizyty będą coraz częstsze. Wlasciciele wielu innych marek borykają się często z podobnymi lub większymi problemami. Po części na jakość Toyoty wpływ ma właśnie to,  jak traktuje Cię serwis.

Offline toauris

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #385 dnia: 20 Czerwca 2018, 20:31:25 »
coś  skrszypi, coś niedomaga, śruby nie takie..

zapraszasz do aSO ... sorry, ale NIE MAM OCHOTY PŁACIĆ ZA WADY konstrukcyjne auta.
Kupiłem roczny samochód który jest gorszy od 4ro letniego francuza...

roczny samochód z prziebiegiem 100 000km nie ma już gwarancji , podczas gdy peugeot daje 2 lata bez limitu km ..

Sorry, ale dla mnie Toyota to trochę żenada...

wypuścić bubla z ledami nienadającymi się do jazdy jednocześnie szczycąc się LEGENDARNĄ NIEZAWODNOŚCIĄ  :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Systemy które nie działają, ale za które trzeba słono płacić... <taniec> <taniec> <taniec> <taniec>

co do wylewania żali na forum ; po to ono jest.. zanim kupiłem aurisa , czytałem wątek o LEDach i dlatego wiedziałem ,żeby nie brać tego szajsu. Niestety życie pokazało że halogen w Aurisie też du*y , dlatego o tym tu piszę , oraz o innych usterkach, żeby w przyszłości inni potencjalni klienci byli bardziej świadomi .

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #386 dnia: 20 Czerwca 2018, 22:45:42 »
roczny samochód z prziebiegiem 100 000km nie ma już gwarancji , podczas gdy peugeot daje 2 lata bez limitu km ..
I dzięki temu 95% Toyot jest na gwarancji w trzecim roku użytkowania podczas gdy Peugeotów 0%

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #387 dnia: 20 Czerwca 2018, 23:20:09 »
wypuścić bubla z ledami nienadającymi się do jazdy jednocześnie szczycąc się LEGENDARNĄ NIEZAWODNOŚCIĄ
Ledom jako takim nic nie dolega, działają znakomicie, wraz z samopoziomowaniem i automatycznym włączaniem drogowych.  Producent po prostu nie wyposażył auta w opcję spryskiwaczy, czego bynajmniej nie ukrywa. Można kupić albo nie.  Mnie akurat spryskiwacze reflektorów  włączające się czy tego chcę czy nie przy co piątym spryskiwaniu przedniej szyby, bez możliwości wyłączenia lub zmiany częstotliwości, wkurzały na maksa w poprzednim aucie i bardzo się cieszę że ich w Aurisie nie ma.

Tak przy okazji, koniec czerwca to trochę dziwny czas na dyskusje o zamarzających reflektorach, nieprawdaż?

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #388 dnia: 20 Czerwca 2018, 23:28:12 »
Moduł "komfortu" to jakaś porażka , brak automatycznie otwieranych szyb (jednym krótkim pociągnieciem/nacisnieciem notwiera sie lub zamyka szyba) w najlepszym przypadku automat jedynie na przednią szybe kierowcy
U mnie otwierają się i zamykają jednym przyciśnięciem wszystkie cztery.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #389 dnia: 21 Czerwca 2018, 00:09:40 »
Wchodzę na stronę Peugeota, wybieram model 301 (mniej więcej odpowiednik gabarytowy Aurisa).
No nie... To jest tylko w wersji sedan.  W ofercie brak jakichkolwiek systemów wspomagania bezpieczeństwa.  Skrzynia w manualu tylko M5.  Regulacja kierownicy tylko w pionie.  Przednie czujniki parkowania niedostępne. Brak kurtyn powietrznych.  No i spryskiwaczy reflektorów też nie widzę...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl