Witajcie,
jestem na kupnie toyoty auris 1.6 touring sport w benzynie z 2012-2013, najchętniej w wersji premium.
Przeglądając aktualną ofertę rynkową łatwo zauważyć, że wersji premium nie jest na rynku wtórnym zbyt dużo.
Dlatego zastanawiam się, czy nie kupić modelu w wersji active (których oferta jest bogatsza) i doposażyć auto w niektóre dodatki z wersji premium.
Poproszę Was o opinie w tym temacie:)
1. wyczytałem na tut. forum, że zamiana radia z wersji active na Toyota Touch jest prosta i bezproblemowa (plug & play); orientujecie się, jaki jest przedział cen takiego radia (nowego lub używanego)? Dodam, że chciałbym doposażyć auto w system Toyota Touch ze względu na multimedia - nie zależy mi na nawigacji, bluetooth i kamerze cofania; jak w takim przypadku ze sterowaniem radiem z kierownicy?;
2. relingi dachowe - tego niestety nie ma w wersji active; rozumiem, że na dachu są specjalne otwory montażowe?;
3. halogeny przeciwmgielne - podejrzewam, że ich instalacja w "zaślepkach" nie będzie specjalnie trudna?;
4. czy jest różnica w podłokietnikach po prawej stronie kierowcy w wersji active i premium?; słyszałem, że w premium jest wysuwany, w active - nie. Prawda to? Rozumiem, można je podmienić?;
5. mam nadzieję, że czujniki monitorowania ciśnienia w oponach pojawiają się dopiero w rocznikach 2014, więc ominie mnie ten zbyteczny gadżet;)
Czy ma ktoś za sobą takie doposażenie i mógłby doradzić, czy dobrze kombinuję oraz jaki jest orientacyjny koszt takiego "wkładu"?
A może uzbroić się w cierpliwość i łyknąć wersję premium?
Dziękuję za odpowiedzi;)
Dobrego Nowego Roku!