Autor Wątek: Zestaw audio do Aurisa HSD  (Przeczytany 16207 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Zestaw audio do Aurisa HSD
« Odpowiedź #45 dnia: 19 Lutego 2016, 11:08:20 »
Myślisz, że tam tyle wody się skrapla? Raczej tam nie wpływa... być może sama zwrotnica została jeszcze oklejona, tylko do zdjęcia jeszcze jest odsłonięta
Auris HSD:

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #46 dnia: 19 Lutego 2016, 11:31:47 »
W elektronice samochodowej jest jena prosta zasada - kable nigdy w góre.

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 19 Lutego 2016, 13:18:03 »
Rozumiem, ale robią te rzeczy od wielu lat. Myślę, że ich doświadczenie pozwoli jednak na bezawaryjne działanie. Ale oczywiście czasem umyka najlepszym znajomość jakiś tam prawideł.
Auris HSD:

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 19 Lutego 2016, 14:12:24 »
Ciekawe czy w aurisie jest możliwość zamontowania subwofera? Na pewno poprawił by jakość dźwięku.

Pewnie, że jest. Ja mam w swoje TS Hybrid akurat wersję Prestige wzbogaconą o pakiet JBL i takowy siedzi mi w bagażniku we wnęce po lewej stronie. NIe ma za to w tej wersji podwójnej podłogi, ale po czasie stwierdzam, że to lepiej, bo kufer zyskał na litrażu i można wsadzić dużo więcej bagaży niż z ograniczającą go podłogą. Minus - nie mam aż tylku schowków. Niestety po FL nie oferuje tej wersji JBL - ja naprawdę doceniam dźwięk jaki ten sprzęt generuje.
Toyota RAV4 Hybrid 2WD, 2023 r., Executive+Skyview

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #49 dnia: 19 Lutego 2016, 14:48:11 »
robią te rzeczy od wielu lat. Myślę, że ich doświadczenie pozwoli jednak na bezawaryjne działanie.

A jednak o tak podstawowych sprawach nie pamietali.

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 19 Lutego 2016, 14:50:27 »
Ciekawe czy w aurisie jest możliwość zamontowania subwofera? Na pewno poprawił by jakość dźwięku.

Pewnie, że jest. Ja mam w swoje TS Hybrid akurat wersję Prestige wzbogaconą o pakiet JBL i takowy siedzi mi w bagażniku we wnęce po lewej stronie. NIe ma za to w tej wersji podwójnej podłogi, ale po czasie stwierdzam, że to lepiej, bo kufer zyskał na litrażu i można wsadzić dużo więcej bagaży niż z ograniczającą go podłogą. Minus - nie mam aż tylku schowków. Niestety po FL nie oferuje tej wersji JBL - ja naprawdę doceniam dźwięk jaki ten sprzęt generuje.
Podwójna podłoga moze stać się pojedyncza podłoga w mgnieniu oka.
Auris HSD:

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 19 Lutego 2016, 21:19:15 »
No i pierwsze wrażenie! To nie zestaw do meeeega głośnego słuchania, ale jakoś dźwięku bez porównania. W końcu dokładnie słyszę słowa każdego utworu. Nawet rozmowa telefoniczna brzmi zupełnie inaczej. W końcu wiem o co chodzi z jakością dźwięku chciaz to nie zestaw z górnej półki. Napisze później szcZegóły całego zestawu.
Auris HSD:

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 19 Lutego 2016, 21:23:05 »
Auris HSD:

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: 20 Lutego 2016, 06:36:58 »
Auris HSD:

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #54 dnia: 04 Marca 2016, 10:40:00 »
A mi już sie radyjko spodobało (jakość dźwięku). Problem był w tym, że przy ustawieniu ASL (włączeniu na jakikolwiek poziom) korektor sam niemilosiernie podbija tony (najbardziej niskie) działa jak loudness. Przy wyłączonym i muzyczce po BT słyszę różnicę pomiędzy moim staym autem z glosnikami zintegrowanymi a tym tutaj OEM owym zestawem. Właśnie przy pisaniu tego posta delektuję się "Po drugiej stronie świata" Marka Bilińskiego  :cool: Ale 2 kreseczki z basów i tak musiałem spuścic bo nawet bez ASL basy są podbite.
https://goo.gl/photos/UH9DRLJraCC5HCAz5

Edit: jednak zdejmę jeszcze jedną kreseczkę z niskich.
« Ostatnia zmiana: 04 Marca 2016, 10:57:15 wysłana przez fazibazi »
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #55 dnia: 04 Marca 2016, 11:07:54 »
Powinieneś spróbować posłuchać lepszego audio wtedy można porównywać. Mnie się w Focusie podobało... do czasu gdy nie mam tego co mam w Aurisie. To naprawdę ciężko porównywać. Jakość kosztuje, ale ja zrobiłbym to raz jeszcze bez zastanowienia
Auris HSD:

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 04 Marca 2016, 11:14:19 »
A ta duża skrzynka w bagażniku wcale nie powoduje umcy umcy umcy!😊 sam się jej przestraszyłem, ale ładnie wypełnia się kabina dźwiękiem. U mnie wszystko ustawione jest teraz na "zero" i gra jak powinno. Co nie oznacza że sobie czasem kreski nie zdejmę z niskich😊
Auris HSD:

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #57 dnia: 04 Marca 2016, 11:28:23 »
A ja nic do twojej skrzynki nie mam  :good:   Na pewno gra to  lepiej od OEM i tak się nie poci jak chce się "dopalić" jakiś mocny utwór  :grin: :cheesy: . Pisałem tylko o własnych odczuciach audio OEMowego zestwu. Bez ASL można tego posłuchać.
Ja raczej suba odpuszczę bo w bagażniku mam jeszcze zbiornik LPG i miejsce muszę oszczędzać :o Myślałem bardziej o zestawie odseparowanym na 3. Tzn. Gwizdki i średnie przod a w tylne drzwi wrzucić basowe ale nie wiem czy tam bedzie na cokolwiek sensownego miejsce? 10cm to nie za dużo ale jeszcze drzwi nie rozbierałem.
« Ostatnia zmiana: 04 Marca 2016, 11:31:38 wysłana przez fazibazi »
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline Robzak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 05 Marca 2016, 09:20:50 »
A jak z ogólnym wyciszeniem kabiny Aurisa tylko po ingerencji w przednie boczne drzwi. Nie trzeba dodatkowo wyciszać nadkoli i podłogi ?  :)

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 05 Marca 2016, 09:31:34 »
Można. Ale ale takiej potrzeby nie czułem. Aż tylu dodatkowych kg  nie potrzebowałem. Drzwi zamykają się natomiast fajnie teraz. I wydaje mi się że jest ciut ciszej ale to subiektywne odczucie zapewne.
Auris HSD:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl