Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653278 razy)

Offline ivanova

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #225 dnia: 22 Kwietnia 2016, 14:42:05 »
A co powiecie o tym?: http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-hsd-prestige-ID6ylvPj.html

Tani bardzo. Patrząc po VINie podanym w ogłoszeniu, o ile jest poprawny, wygląda na amerykanina o oryginalnym kolorze farby Navy Blue Metallic. Można też przedzwonić do Toyoty Ukleja Poznań Suchy Las, jest ich naklejka pod rejestracją, można podpytać.

Aktualizacja:
Zasłanianie numeru rejestracyjnego działa tylko wtedy, gdy zasłonisz cały :) Naprowadzona poznańską naklejką pod rejestracją, wyszukałam nr rejestracyjny PO558TX i jest o nim trochę, choć pod innym VINem (JTDKN36U801488694)
1) http://licytacje.pekaoleasing.com.pl/paperclip/attached_files/17165/PO558TX-wycena_wartosci_pojazdu_bez_wartosci.pdf
2) http://licytacje.pekaoleasing.com.pl/paperclip/attached_files/17224/PO558TX-opis_stanu_technicznego.pdf
3) http://licytacje.pekaoleasing.com.pl/paperclip/attached_files/17126/PO558TX-kosztorys_naprawy.pdf

I jeszcze jedna ciekawostka dzięki Google reverse image search:
http://sprzedajemy.pl/toyota-prius-hsd-solar-dach-navi-led-skora-pcs-ipa,10613277 Ogłoszenie wygląda na sprzed paru lat, a zdjęcia dokładnie te same, co w tym aktualnym.
Albo po prostu sprzedawca wsadził przypadkowe zdjęcia, a tak naprawdę sprzedaje innego prusaka.
Daj znać, @Arthur, jak się czego
« Ostatnia zmiana: 22 Kwietnia 2016, 15:46:19 wysłana przez ivanova »

Offline DarkMind

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #226 dnia: 22 Kwietnia 2016, 20:19:00 »
Tutaj jest dalsza część tej historii: http://www.autoigla.pl/sprawdz-auto.php?id=56916   :cheesy:

Toyota Camry 96 Kanada sedan manual
Toyota Auris I HSD 2011
Toyota CHR 2019

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #227 dnia: 22 Kwietnia 2016, 20:59:26 »
ivanova, piękna robota  :good:
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline MZ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #228 dnia: 23 Kwietnia 2016, 11:56:32 »
W2015 roku rozstałem się z moim 1 Priusem po dzwonie z prawej strony,odkupił handlarz z Grudziądza jeżeli ktoś z czytających chciałby dodatkowe info to podaje rocznik 2006 ,kolor srebrny metalik ,vin JTDKB20U507518646.

Offline PriusFan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #229 dnia: 24 Kwietnia 2016, 13:07:15 »
Cytuj (zaznaczone)
A co powiecie o tym?: http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-hsd-prestige-ID6ylvPj.html

Osobiście potwierdzam, że ta aukcja jest więcej niż podejrzana. W kwietniu 2015 roku ten sam Prius był wystawiony na aukcji OTOMOTO
za 48 tyś. z miejscowości Wawrów (Lubuskie) Tu jest link ale nie wiem jak dostać się do zasobów archiwalnych:
http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-toyota-prius-hsd-ID6y4e79.html
Rok wcześniej ten sam Prius był sprzedany przez pana Artura z Wrocławia za ponad 80 tyś. panu Andrzejowi z Poznania.  Osobiście rozmawiałem ze
sprzedającym i potwierdził, że aukcja jest oszustwem bo pan Andrzej jest zadowolony i nie zamierza auta sprzedawać. Proszę uważać i nie dać się
naciągnąć na jakieś zaliczki itp.. Sam kiedyś chciałem to auto kupić ale było trochę poza moim zasięgiem stąd pewne informacje.

Offline eprom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #230 dnia: 24 Kwietnia 2016, 20:38:21 »
Tak, to jest podejrzane ogłoszenie. Samochód niby pochodzi z niespłaconego leasingu, dostałem propozycję zakupu samochodu przez allegro z wpłaceniem zaliczki. Skierowałem sprawę na policję zobaczymy co oni na to.

Offline Crane83

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: HondaCivic ehev
« Odpowiedź #231 dnia: 25 Kwietnia 2016, 20:54:22 »
Przecież to historia jakich tysiące. Piszesz maila i dostajesz piękną opowieść o samochodzie którego sprzedaje lekarz który wyjechał za granice i potrzebuje szybko pozbyć się pojazdu. Nakręcony wizją zakupu pięknego samochodu za pół ceny wpłacasz zaliczke i tyle po Twojej kasie.
I teraz pytanie, dlaczego takie oferty się pojawiają? Bo wciąż jest wielu naiwniaków którzy się na to nabierają. Ludzie nie rozumiem Was. Samochód warty 60 tys ktoś dobrodusznie odda 30?! Ja w takie ogłoszenia nawet nie wchodzę.
Spritmonitor.de" border="0

Offline eprom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #232 dnia: 26 Kwietnia 2016, 07:10:12 »
Zgłosiłem że to oszustwo do otomoto oraz allegro, dostałem spreparowanego emaila od pseudosprzedawcy niby z allegro z numerem rachunku na ktory trzeba wpłacić kase i widzę, że ogłoszenie nie zdjęte, czyli czekają aż kogoś naciągną na kasę, ah ta Polska, nie dziwię się, że akcje typu amber gold mają miejsce, skoro przesylam ogłoszenie z dowodami że to oszustwo a one nadal wisi.

Offline Arthur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #233 dnia: 27 Kwietnia 2016, 15:45:44 »
Potwierdzam , to oszustwo- proba wyludzenia "zaliczki" w wysokosci polowy ceny auta.
Podziwiam dobra robote Ivanowej , oraz innych dociekliwych.
Jaki przebieg uwazacie za rozsadny w przypadku Priusa z 2010r?
Czy realne przebiegi rzedu 250000 km dyskwalifikuja auto?
Przepraszam za brak polskich znakow- taki tablet.

Velmer

• Gość
« Odpowiedź #234 dnia: 27 Kwietnia 2016, 18:23:07 »
Chcialbys kupic 7 lub kilku letnie auto z takim przebiegiem,wydając przy tym ok 40 tyś złotych ? Jak ma prius 250 tyś na zegarze to prawie pewne ,ze po taxi. Rozważ sam za i przeciw.

Offline eprom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #235 dnia: 27 Kwietnia 2016, 20:59:18 »
Chcialbys kupic 7 lub kilku letnie auto z takim przebiegiem,wydając przy tym ok 40 tyś złotych ? Jak ma prius 250 tyś na zegarze to prawie pewne ,ze po taxi. Rozważ sam za i przeciw.

Nie bardzo rozumiem tą wypowiedź, czy to znaczy że Prius za ok 40tys nie jest wart zachodu i to taki 6-7 letni? Przecież jest ich sporo w tej cenie, czy 250 tys km przebiegu to dla Priusa dużo? Jak tak to szkoda kasy na ten samochód ja byłem przekonany że to dobre auto i przebieg ponad 300tys jest mu nie straszny, ja obecnie mam inne auto z przebiegiem 360tys i wedlug mnie zrobi drugie tyle ale chce zmiany na młodszy i myślałem o hybrydzie.

Offline Scigi

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #236 dnia: 30 Kwietnia 2016, 18:27:06 »
Witam,

Jestem nowy na forum. Miałem okazję kiedyś jeździć tydzień Priusem i bardzo mi sie podobało. Chyba nadszedł czas, żebym pojeździł dłużej własnym :).

Interesuje mnie ten samochód:
http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-full-fl-solar-dach-ogniwo-navi-skora-led-piekny-ID6ygTRX.html
VIN to: JTDKN36U601372801

Jest sprowadzony z Niemiec, był na dwóch przeglądach w Niemczech i dwóch już w Polsce. Czy ktoś z Was ma może jakieś informacje na temat tego egzemplarza?

Macie jakieś rady związane z zakupem Priusa? Zamierzam oczywiście pojechać z nim do ASO na sprawdzenie - orientuje się ktoś ile taka usługa kosztuje? Wiem, że można również zlecić test układu hybrydowego za dodatkową opłatą, czy myślicie że warto? Podobno jeśli samochód przejdzie taki test dostaje się kilkuletnią gwarancję na układ hybrydowy?

Będę wdzięczny za pomoc!

Pozdrawiam,
Scigi

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #237 dnia: 30 Kwietnia 2016, 18:57:39 »
orientuje się ktoś ile taka usługa kosztuje?

W zależności od ASO 500-550 zł kopletny przegląd z testesm układu hybrydowego i jeżeli jest ok to automatuczne przedłużenie jego gwarancji na 1 rok. Tak warto.

AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline Crane83

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: HondaCivic ehev
« Odpowiedź #238 dnia: 30 Kwietnia 2016, 20:06:06 »
Witam, Jestem nowy na forum. Miałem okazję kiedyś jeździć tydzień Priusem i bardzo mi sie podobało. Chyba nadszedł czas, żebym pojeździł dłużej własnym . Interesuje mnie ten samochód: http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-full-fl-solar-dach-ogniwo-navi-skora-led-piekny-ID6ygTRX.html VIN to: JTDKN36U601372801 Jest sprowadzony z Niemiec, był na dwóch przeglądach w Niemczech i dwóch już w Polsce. Czy ktoś z Was ma może jakieś informacje na temat tego egzemplarza? Macie jakieś rady związane z zakupem Priusa? Zamierzam oczywiście pojechać z nim do ASO na sprawdzenie - orientuje się ktoś ile taka usługa kosztuje? Wiem, że można również zlecić test układu hybrydowego za dodatkową opłatą, czy myślicie że warto? Podobno jeśli samochód przejdzie taki test dostaje się kilkuletnią gwarancję na układ hybrydowy? Będę wdzięczny za pomoc! Pozdrawiam, Scigi

Witam

Pozwole sobie na wypowiedź w temacie tego Priusa bo akurat byłem go wypróbować tydzień temu. Auto bardzo dobrze wygląda. Na prawdę trzeba przynzać że uchował się niezłym stanie. Wnętrze bez rys i braków. Ale jest też mocno wylizane plakami i innymi cudnymi chemikaliami mające dodać mu swieżości. To norma w komisach, ja tego nie lubię. Trzeba też dodać że jest to na prawde dobrze wyposażony egzemplarz. I tak ogólnie to na pierwszy rzut oka to trudno mu coś zarzucić. Miałem też barzo krótką przejażdzke, ale jednak za krótką by dobrze ocenić kondycje mechaniczną. Jedyne co zapamietalem na strone negatywną to lekkie wibracje przy jeździe na równej drodze. Może bym tego nie zauważył ale tego samego dnia jeździłem tym egzemplarzem:
http://allegro.pl/prius-lift-nawigacja-headup-kamera-idealny-fv23-i6159087025.html#thumb/1

I dla porównania powiem że zrobił na mnie troche lepsze wrażenie. Z drugiej jednak strony tym drugim przejechałem się dalej i po innej jezdni więc nie ma co przesądzać.
Na samym końcu zapytałem czy były naprawy blacharskie. Odpowiedź była standardowa. Sprzedawca po prostu pomierzył powłoki i stwierdził że jest ok. Jednak na tylnych prawych drzwiach przy uszczelce jest bardzo mała punktowa deformacja (gdzies mam zdjecie). Po prostu przyjrzałbym się temu rejonowi blizej.

Moja ogolna ocena jest taka ze warto sie z tym autkiem zapoznac blizej. No i jesli chodzi o sprawdzenie przed zakupem to obowiazuja procedury jak w przypadku  innego samochodu. Moje zdanie jest takie ze jesli przy pierwszym poznaniu Ci sie spodoba to nie oszczedzałbym na sprawdzeniu go nawet w ASO. Chodzi w koncu o zakup samochodu za 60000.

Pozdrawiam i powodzenia
Spritmonitor.de" border="0

Offline eprom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #239 dnia: 01 Maja 2016, 09:28:09 »
Ja mam pytanie o priusy sprowadzane z usa, czy warto takiego kupic? Wiadomo, ze cieżko będzie o historię pojazdu ale czym one rożniły się od wersji europejskiej, czy elementy eksploatacyjne będą inne, będzie problem z serwisowaniem takiego egzemplarza?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl