Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 654438 razy)

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #870 dnia: 11 Sierpnia 2018, 08:13:58 »
joy czy te fatalne drogi dotyczą południa Włoch, bo auto pochodzi z części północnej, która jest bardziej rozwinięta.

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #871 dnia: 11 Sierpnia 2018, 08:26:41 »
Gdybym miał wybór z NL czy z Włoch, wybrałbym NL, ale nie znam języka angielskiego czy niemieckiego, niestety nie znam firmy która sprowadza takie auta. Są firmy które się tym zajmują, ale ich wiedza o hybrydach jest znikoma.

Offline joy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #872 dnia: 11 Sierpnia 2018, 10:34:52 »
Bez znaczenia. Fatalne drogi są w całych Włoszech. Kto nie wierzy, mogę wrzucić kilka przykładowych zdjęć,  we wtorek będę znów w Italii...

Offline Crisso

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #873 dnia: 11 Sierpnia 2018, 10:45:45 »
Jeżeli chodzi o polską dystrybucję  to wersja wyposażenia Prestige z pakietem dachu solarnego występowała tylko na 15 calowych felgach - niższe wersje wyposażenia miały felgi 17 cali. (Mowa oczywiście o Priusie III).
Pozdrawiam
SPRZEDAM Przednie przeciwmgielne / Halogeny Toyota Carina E Zestaw!!

Offline joy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #874 dnia: 11 Sierpnia 2018, 10:47:38 »
Niecałe pół roku temu kupiłem Priusa w Holandii od prywatnego użytkownika z ogłoszenia na autoscout.nl w zasadzie bez znajomości języka. Po prostu napisałem e-mail korzystając z translatora, potem w ten sam sposób przez whatsapp umówiliśmy się na oględziny.  Przyjechałem, jazda próbna, auto do końca serwisowane, test baterii, na wszystko papiery - negocjacja ceny i kupiłem. Prius II 2006 r., 256.000 km, wersja dobrze wyposażona - dałem 3.800 euro. Zrobiłem już 20.000 km i chodzi jak ta lala, silnik suchy jak pieprz, nie bierze oleju. Jedyny problem, jaki miałem, to wypadanie zapłonów, winny okazał się wtryskiwacz (wymieniony za 10 zł. na Allegro). Wymieniłem płyny, filtry i profilaktycznie byłem z klimą w serwisie. W zawieszeniu nic nie stuka i nic nie trzeba wymieniać, dla pewności sprawdziłem też geometrię. Spalanie od 4 do 5 litrów, jazda po Holandii plus raz w miesiącu do Polski. Z powodu długich tras przymierzam się do montażu instalacji gazowej.
Naprawdę można dobrze kupić w Holandii bez znajomości języka,  choć ze znajomością na pewno łatwiej...
« Ostatnia zmiana: 11 Sierpnia 2018, 11:22:47 wysłana przez joy »

Offline Lizz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #875 dnia: 16 Sierpnia 2018, 15:50:52 »
Dzień dobry. Jestem tu nowa. Czy doradzi mi ktoś w sprawie kupna Priusa. Był jeden na oku, niestety handlarz nie chce jechać do ASO. Teraz myślę o tym, ale bardzo mały przebieg, czy to możliwe: https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-59-600km-warszawa-ID6ATvDR.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8

Offline Lizz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #876 dnia: 16 Sierpnia 2018, 16:12:00 »
A może Auris? Co tu robic???https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-auris-r4-1-8-hybrid-136-km-stan-bardzo-dobry-oszczedny-silnik-kamera-ID6Awn9l.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8

Offline Lehu2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #877 dnia: 16 Sierpnia 2018, 16:39:48 »
Lizz, Prius niby ze Szwajcarii wydaje mi się że człowiek go sprzedaje ze stratą :) Wersja standardowa z czujnikami parkowania. O asystencie parkowania zapomnij (radio bez monitora ani kamery), podgrzewanej szyby przedniej raczej nie ma, tym bardziej nie ma czujnika deszczu. Kierownica zwykła piankowa, siedzenia welurowe przy czym kierowcy mocno podniszczone. HUD? Nie sądzę aby był w takiej opcji. Wizualnie ładny z małym obtarciem tylnego prawego zderzaka. Choć może jeśli był sciągnięty od jakiegoś dzianego emeryta... w CH ludzie też nie są w ciemię bici i nie sprzedają aut za bezcen. Auto z 2011 czyli 8-9kkm/rok co wydaje mi się dziwnie małym przebiegiem.
----------------------------------------------------------
Toyota Prius Plug-In Hybrid 1,8 HSD Aspiration 2013

Offline Lizz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #878 dnia: 16 Sierpnia 2018, 17:24:00 »
Bardzo dziękuję za odpowiedź  :-). Tu też mały przebieg: https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-1-8-hybrid-serwis-aso-maly-przebieg-43-000-km-serwis-aso-ID6Ad2TW.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8. Możliwe, że wszyscy podkręcają liczniki. Może na przebieg w ogóle lepiej nie zwracać uwagi, a tylko na rocznik? Tak chyba zrobię.

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #879 dnia: 16 Sierpnia 2018, 18:19:51 »
Do Lehu2. Myślałem że jak jest na desce rozdzielczej klawisz HUD, to dany model tą funkcję posiada?  :o

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #880 dnia: 16 Sierpnia 2018, 18:34:05 »
Zobacz to http://toyotaplus.pl/oferta/toyota-prius/38906
Auto ma dobre audio i światła LED. Kupujesz u dilera Toyoty.

Offline sowapl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #881 dnia: 16 Sierpnia 2018, 22:45:43 »
Hm....tylko, że ten dealer sprowadza samochody z zagranicy i sprzedaje. Kiedyś się tam pytałem i zrezygnowałem.

Offline Lizz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #882 dnia: 16 Sierpnia 2018, 23:06:04 »
Dziękuje bardzo :), to są dla mnie bardzo ważne wiadomości.

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #883 dnia: 17 Sierpnia 2018, 08:08:14 »
Sprowadza, naprawia i podpisuje się pod tym, co sprzedaje.
Dodatkowo można u niego negocjować "dodatki". No i nie boi się pokazać i powiedzieć o tym, co z autem się działo. Co u niektórych handlarzy jest tajemnicą - patrz kilka postów wyżej. "Handlarz nie zgodził się jechać do ASO".

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #884 dnia: 17 Sierpnia 2018, 09:11:02 »
Potwierdzam to co pisze jarus67. Mój również pochodzi od tego dealera. Jeżdżę nim już 2,5 roku i zajrzałem w każdy kąt. To co bylo robione było jasno pokazne. Poza tym po jeździe próbnej wymieniono bez problemu 2 amorki przód. Kupując u dealera masz również możliwość zakupu pakietu ubezpieczeń dealerskiego. Ogolnie jako salon polecam. Tego konkretnego auta nie oceniam.
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl