Dajcie spokój. Na hybrydy toyoty generalnie nie ma rabatów; co najwyżej w postaci zbędnego wyposażenia formie nawigacji. Ja dostałem w kwietniu raptem 2 tysie plus dywaniki. I to raczej z grzeczności, bo czasami korzystają z moich usług. Napiszę za to o pewnej wadzie napędu, którą dość trudno wychwycić: osiągi przy przyspieszaniu zostały podane chyba dla pustej baterii. Przy naładowanej bywają na tyle lepsze, że już kila razy o włos nie wjechałem w dupe wyprzedzanego auta. Denerwuje mnie ta nieliniowość, tym bardziej że występuje przy tylko częściowo wciśniętym pedale gazu. Niestety nie ma w tym porządku..
"Rabat Całkowity: 5210PLN"..... Golas Hybrid Premium plus lakier+dywaniki. Czyli zaplacilem 142 990. Jeszcze mi wrak poprzedniego przetrzymali 1.5 miesiaca na parkingu, rzeczoznawce z PZU obsluzyli. Mam 1 samochod i u nich serwisuje zawsze. WIec nie jestem jakims duzym klientem. Fakt ze wiernym od 10 lat. I wcale sie nie targowalem, ot poprosilem o uwzglednieniu przy kalkulacji mojego stazu jako klienta. Tyle.
Acz w rabat na RAVkę na poziomie 20.000PLN to ja nie uwierze ;-) Nawet na wersje benzynowa. jak kolega Milos utrzymuje.
Efektu o ktorym piszesz nie zauwazylem. Sprobuje kiedys na jakiejs pustej drodze zmierzyc przy pelnej i pustej bakterii ile toto przyspiesza do 100. Jakby przyspieszało lepiej niz w papierach, to ide o zaklad ze by sie glosno tym pochwalili. Raczej przy pustej bakterii przyspiesza gorzej. Acz fakt jest że w trybie sport reakcja na pedał jest bardzo szybka i wyrywna i trzeba autentycznie uwazac.
Spalanie po 3000km. 6.8L. Z czego polowa drogi to S-ki i Autostrada bo akurat sie trafily wakacje i jezdzenie. Diesel 2.2 przez 2.5 roku miał srednia 7.8L, acz bylo tam zdecydowanie mniej szybkich dróg wiecej miasta. PRzy takichs samych proporcjach byloby w Hybrydzie pewne ciut mniej, jakies 6.5 stawiam.
Na autostradzie przy 140 toto mi bralo jakies 8L
Ciut mniej na trasie szybkiego ruchu, ale i predkosc o te 20km miejsza.
Przy tempomacie 100km/h to juz jakies 5-6L. Dokldanie nie patrzylem.
Mysle ze przy tempomacie ustawionym na 90km to zrobiloby sie blisko spalania katalogowego.
Siostra na lexusie ktoryms malym, zeszła ponizej katalogowe, ale jest to osoba MEGA spokojnie jezdzaca.
Komfort jazdy w porownaniu do diesla, to jakby sie z wartburga przesiasc ;-) Gdyby w ofercie jednoczesnie byl diesel 2.2L i taka hybryda w tej samej cenie, to w zasadzie moim zdaniem wybor jest oczywisty. Cichsze, oszczedniejsze, prostsze w konstrukcji.