Pytania:
Dlaczego maska silnika naszej RAV nie posiada sprężyny gazowej ułatwiającej otwieranie?
Dlaczego na szybie przed kierowcą jest miejsce dla VIN ale nie został wytłoczony?
Dlaczego pomiędzy reflektorami a maską niema uszczelki zabezpieczającej przed błotem i deszczem przenikającym do komory silnika, od góry, podobno z urządzeniami wysokonapięciowymi? W tradycyjnych modelach RAV jest taka uszczelka i wszystkich innych modelach samochodów!
Dlaczego w naszych RAV nie działa tak zwana CAŁKOWITA BLOKADA ZAMKÓW opisana na 33-ej stronie naszej instrukcji samochodu?
Jest to tylko udogodnienie programowe niewymagające żadnych dodatkowych mechanicznych elementów. Tym bardziej, że nasze auta sprzedają nam bez alarmu!
Dlaczego nasz komputer prezentuje przeszło 25 planszy angielsko-języcznych. Plansze są pokazane w naszym PODRĘCZNIKU UŻYTKOWNIKA, na stronach 128, 129, 130, 131, 132, 133 w dziale SYTUACJE AWARYJNE.
@compucar, cyt. ‘’ W kwestii języka komunikatów na środkowym wyświetlaczu mój stosunek jest ambiwalentny - są tak proste i komunikatywne że nawet bez znajomości angielskiego nie sposób się nie połapać’’ w pełni się z Tobą zgadzam. Ale są osoby dla których może to być problem. Wydaje mi się, że polskie prawo nakazuje aby oficjalne dystrybucje miały opisy w języku polskim. Poza tym są to plansze sytuacji awaryjnych. Nie będę puszczał wodzy fantazji, ale może być to groźne
Dlaczego na stronie 116 w naszym PODRĘCZNIKU UŻYTKOWNIKA jest nieaktualne położenie przycisku kalibracji ciśnienia w oponach? A zgodnie z PU należy robić tę czynność co 2 tygodnie.
Dlaczego nasza radio_nawigacja jest tak kulawa i niepełnosprawna? Dziś mając tą wiedzę poważnie zastanowiłbym się nad zakupem czegoś dedykowanego za 1/3 ceny o możliwościach 400% większych.
Dlaczego przycisk blokady drzwi i przycisk składania lusterek są niepodświetlone? W nocy po ciemku trudno je znaleźć.
Dlaczego pierwszy przegląd jest tak drogi?
DLACZEGO?? I wiele wiele innych niestety
@ko20, cyt. ‘’ Potwierdzam, po włączeniu zimnego samochodu jest przez chwile gorzej ze spalaniem, potem spada’’ , ja natomiast po zatankowaniu baku resetuję wskaźniki. Jeżeli jadę pierwsze trzy kilometry w trybie EV to komputer pokazuje mi 1L/100km ( oczywiście tylko wtedy jeżeli akumulator trakcyjny jest naładowany) spalonej benzyny ale realne spalanie na sto kilometrów można wyliczyć jedynie metodą wcześniej opisaną. Rodzaje ‘spalania’ można podzielić jeszcze na różne kategorie:
-tylko miasto
-tylko autostrada. Prędkości: A,B.C.D
-i jakiś tryb mieszany