@compucar o naszych reflektorach czytałem, że w środku są wentylatorki, które je chłodzą. Być może, że brak uszczelek ma związek z dodatkowym chłodzeniem przez strumień powietrza w czasie jazdy.
Podwójne zabezpieczenie ryglem, według mnie jest dodatkowym utrudnieniem gdyby ktoś zbił szybę, to ma kłopot z wejściem do środka.
W mojej instrukcji PODRĘCZNIK UŻYTKOWNIKA RAV4H z 2015r jest to opisane na stronie 116, z rysunku wynika, że jest to z prawej strony kierownicy. Natomiast u mnie w tym miejscu jest po prostu zaślepka nie ma żadnego przycisku.
Właściwy przycisk do resetowania kalibracji jest umieszczony na przedłużeniu kolumny kierowniczej jak gdyby nad czubkami butów, czyli ukryty i niewygodny w użyciu.
W sprawie radio-navi napiszę innym razem. Będzie to oczywiście mój subiektywny opis i to nie na podstawie przeczytanej instrukcji tylko na podstawie własnych praktycznych doświadczeń z nawigacjami.
@Dobi jeżeli chodzi o niedogrzany silnik, to każdy zwykły użytkownik jeździ na krótkich trasach. Do pracy. Po zakupy. Do cioci ma imieniny. Do kina i tak przez cały bak. Inaczej po mieście jeżdżą taksówki. Bliższy mnie jest pierwszy typ użytkownika ale z zainteresowaniem wysłucham przedstawiciela np. taksówkarzy na temat spalania hybryd. Choć nie będzie to RAV4h
Niedługo będzie aktualizacja naszych map. Może ktoś z Kolegów to wykonywał. Byłoby fajnie gdyby na forum pojawił się opis wszystkich metod instalacji nowej mapy - chyba są 2 lub 3 metody. Chciałbym zrobić to sam a nie jeździć do Toyoty.