jankad@, wiem, że w specyfikacji oferty RAV4H jet tylko navi 'go'. Ale wygooglowałem, że nawigacje gabarytowo i montażowo są identyczne. ( z korespondencji z Toyotą
-Toyota Touch & Go 2 Plus, NR katalogowy A PZ490-00336-F0 w cenie 4500,zł. Różnica w cenie vs. nawigacji Touch & Go2 uwzględnionej już kalkulacji to 1300zł brutto) Do '+' musiałem dopłacić 1300 ekstra. Z wybierania głosowego rzadko korzystam a z gadających SMS-ów tylko jak sprawdzałem , działa. Działa jeszcze tzw 3D, natomiast maile nie działają, używam iP6 z iOS10. Główną ideą wejścia w dodatkowe koszty było to, że momencie zakupu auta w wersji z katalogu musiałbym dopłacić do aktualizacji, a wersja z '+' miała aktualizacje 3 lata 'gratis'. Jak już popełniłem zakup, to ogłoszono, że wszyscy mają darmowe aktualizacje przez 3 lata. Minęło 5 miesięcy i zastanawiam się czy dziś zrobiłbym tak samo. Moje radio ma nr modelu u dołu z prawej strony, to: 510108, przesyłam także screen ekranu. Radio ( tzw stacja multimedialna) oczywiście standardowe, 7'' i bez wejścia na płytę. Jeżeli to możliwe podaj nr modelu Twojego radia i ewentualnie screen ekranu.
bazi@, przeczytałem artykuły, ale wydaje mi się, że nie wynika z nich aby ktokolwiek rezygnował z DAB. Raczej jest mowa o opóźnieniach. Do 2020r są cztery lata i wszystko się może wydarzyć. Ja jestem wielkim optymistą
compucar@, obawiam się, że Twoja wizja dotyczy młodych ludzi. W ośrodkach pozamiejskich gdzie do niedawna słuchało się Programu I Polskiego Radia a internet to coś dziwnego. Chyba brak oferty na radia internetowe z klawiszami