Autor Wątek: RAV4 Hybryda 4x4  (Przeczytany 437663 razy)

Offline Krystian_

• Toyot Leżący
  • *
Odp: RAV4 Hybryda 4x4
« Odpowiedź #300 dnia: 07 Stycznia 2017, 13:10:16 »

W Toruniu ok. 800, lecz to chyba po starej znajomości.. Zużycie ok. 7.5L przy startach z ogrzewanego garażu. Napiszcie jak sprawują się zimówki które kupiliście; na śniegu rzecz jasna.

Continentale sprawują się super zarówno na sniegu jak i na lodzie.

Offline jamichal

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #301 dnia: 08 Stycznia 2017, 11:57:19 »
Taki głupie pytanie mam: skąd wiecie ile przejechaliście od ostatniego tankowania? Bo widzę tylko cały przebieg a nie mogę znaleźć info o dystansie od tankowania...

I podtrzymuję swoje dwa poprzednie pytania:
Co polecacie do przewożenia naszą Ravką:
a) 3 kompletów nart?
b) 3 dużych rowerów i 1 mniejszego?

Podrowionka!

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #302 dnia: 08 Stycznia 2017, 12:52:11 »
Na rowery bagażnik na hak, do nart dachowy, ale są też przystawki na hak.
3VZ.pl

Offline Luki S

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #303 dnia: 08 Stycznia 2017, 14:41:55 »
Jak kolega marcin napisał, najbardziej praktyczne rozwiązanie to rowery na haku - bezproblemowy dostęp i łatwość montażu, tym bardziej, że to wysokie auto... A do nart najlepszy jest box bo schowasz tam również pozostały ekwipunek a narty jadą sobie w suchutkim pokrowcu a nie mokną na deszczu przy tradycyjnym uchwycie dachowym  :-) Ale może już nie kontynuuj tematu bo to wątek hybrydzie a nie o bagażnikach ;)

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #304 dnia: 08 Stycznia 2017, 15:17:47 »
Jeśli chodzi o dystans od tankowania to po zatankowaniu zeruję Trip A (ten ma na stałe wyświetlany). Przełączenie wskazań guzikiem (chyba trip - piszę z pamięci) na kierownicy, dłuższe przytrzymanie zeruje wskazania.

Offline ko20

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #305 dnia: 17 Stycznia 2017, 12:47:23 »
Ja dorzuce swoje superlatywy o Continental WinterContact TS 850P. U mnie w rozmiarze 225/65 R17.
Zawsze staram sie w bezpiecznym miejscu w trudnych warunkach sprawdzic jak sie opony zachowuja. Rewelacja. Inne samochody w weekend tańcowały, buksowały przy ruszaniu. A jechałem poprostu.

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #306 dnia: 19 Stycznia 2017, 12:48:06 »
Zakładał może ktoś do hybrydy "chlapacze"? W sklepie Toyoty są, ale do wersji z przed liftingu. W obecnej pogodzie dość mocno się RAV'ka brudzi zastawaniem się czy coś by to nie pomogło.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #307 dnia: 30 Stycznia 2017, 17:55:46 »
pomoże tym, którzy jadą za tobą; być może kamyk uwolniony z opony trafi w chlapacz a nie w jego szybę. na brud nie pomoże, bo ravka ma i tak mocno schowane koła i długi tylny zwis.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #308 dnia: 04 Lutego 2017, 18:17:55 »
moja ravka niedługo skończy rok. ktoś miał jakieś usterki, choćby bicie tarcz, zaparowane lampy czy coś w tym stylu?

Offline jankad

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #309 dnia: 04 Lutego 2017, 19:32:28 »
Ja mam ciągle nierozwiązany problem z tunerem DAB - zasięg jest tragiczny, co chwilę znika sygnał, co w okolicach Katowic/Chorzowa nie powinno się dziać.
Poza tym miałem tylko problem z systemami bezpieczeństwa, które się popsuły po montażu ogrzewania postojowego - okazało się, że kabelek do radaru był za blisko wydechu Webasto i izolacja się przypaliła co spowodowało okresowe zwarcia do masy.

Offline Krystian_

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #310 dnia: 05 Lutego 2017, 10:46:09 »
moja ravka niedługo skończy rok. ktoś miał jakieś usterki, choćby bicie tarcz, zaparowane lampy czy coś w tym stylu?
W ciągu 16 tys. km miałem tylko jedną usterkę - przez jeden mroźny dzień trzeszczał mi głośnik w drzwiach pasażera, następnego dnia wszystko wróciło do normy.

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #311 dnia: 05 Lutego 2017, 14:29:53 »

U mnie nie tyle co usterki co anomalie bo niepowtarzalne:

- niekiedy przy uruchamianiu lub przy cofaniu słychać jakby chrupnięcie (głośna praca jakiego przekaźnika czy zaworu)
- raz wzbudził się alarm bez wyraźnego powodu

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #312 dnia: 05 Lutego 2017, 15:22:59 »
w mojej również nic, więc chyba auto będzie długowieczne. po wtopie z poprzednim nowym wozem to prawdziwa ulga:)

w zasadzie jedyna rzecz do której mogę się przyczepić, to słabe oprogramowanie jednostki centralnej audio. o ile znalazłem w miarę przyzwoite ustawienia dźwięku, to jednak tak słaba integracja z telefonami w modelu 2016 jest nie do przyjęcia. gdzieś czytałem, że toyota będzie rozwijała własny standard w tej materii, więc chodzi oczywiście o pieniądze. kompletnie nie pojmuję takiego podejścia w tej marce, tym bardziej że lexus oferuje analogiczną funkcjonalność.

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #313 dnia: 05 Lutego 2017, 15:33:43 »
Ta integracja z telefonami to chodzi o MirrorLink czy coś innego?

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #314 dnia: 05 Lutego 2017, 15:55:37 »
akurat w moim przypadku apple carplay, ale ogólnie właśnie o to chodzi. tyle tych toyot sprzedają w stanach i tam też tego nie ma.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl