Autor Wątek: RAV4 Hybryda 4x4  (Przeczytany 437699 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ko20

• Toyot Leżący
  • *
Odp: RAV4 Hybryda 4x4
« Odpowiedź #645 dnia: 05 Marca 2018, 13:13:45 »
Troszkę odbiegnę od tematu, moi drodzy czy ktoś sprawdzał jaki największy pen drive zadziała w systemie? Czy to będzie 32Gb czy może ktoś próbował większy?
Pisze z pamięci, ale na 99% mam 64GB.

Offline morfek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #646 dnia: 12 Marca 2018, 22:28:19 »
Mam prośbę do użytkowników ravki hybrid, zauważyłem ostatnio przy myciu tylnej klapy w okolicy siłowników a konkretnie kabli wchodzących do nich dziwnie owiniety kabel taśmą izolacyjna nie wyglądająca jak fabryczna jak dla mnie podsyłam foty do porównania. Mam nadzieję że ASO podczas ostatniego przeglądu nie zrobiło partyzantki

Wysłane z mojego CAT S 60 przy użyciu tapatalka

Offline morfek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #647 dnia: 12 Marca 2018, 22:31:52 »

Mam prośbę do użytkowników ravki hybrid, zauważyłem ostatnio przy myciu tylnej klapy w okolicy siłowników a konkretnie kabli wchodzących do nich dziwnie owiniety kabel taśmą izolacyjna nie wyglądająca jak fabryczna jak dla mnie podsyłam foty do porównania. Mam nadzieję że ASO podczas ostatniego przeglądu nie zrobiło partyzantki

. Proszę was o porównanie, dzięki.

Offline Maxim81

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #648 dnia: 13 Marca 2018, 09:59:20 »
Morfek - mam dokładnie tak samo

Offline morfek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #649 dnia: 13 Marca 2018, 12:20:24 »
Bardzo się cieszę więc nie będę dymu robił tak czy inaczej wygląda to raczej słabo na fabrykę ale oczywiście wszystko działa, dzięki za info

Offline pytdev

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #650 dnia: 18 Marca 2018, 15:29:17 »
Powiem Wam, że bardzo mocno rozważam zakup hybrydowej rav4. Odbyłem dwie jazdy próbne i chciałem się podzielić moim przemyśleniami.
-duży minus dla toyoty za sam pakiet style (9 900zł) niestety zakup rav4 w pakiecie premium bez style nie jest możliwy, a sam pakiet wg mnie to jest tylko podbijanie ceny, ponieważ nie zawiera nic specjalnego
-ta opinia już się pojawiła kilka razy, przyciski na desce rozdzielczej niestety z poprzedniej epoki co w samochodzie za taką cenę jest trochę absurdalne
-brak podświetleń niektórych przycisków
-tutaj pewnie dotyczy to większości samochodów z kamerą cofania, ale po jeździe po mieście w zimie bardzo szybko kamera jest zabrudzona i korzystanie z niej jest mocno ograniczone
-dźwięk przy mocnym przyspieszaniu nie jest, aż taki zły i irytujący, no chyba że ktoś jeździ cały czas z pedałem w podłodze  :o
Na plus na pewno:
-dużo miejsca z przodu, z tyłu, w bagażniku (chociaż tutaj szkoda, że siedzenia nie rozkładają się płasko)
-spalanie w jeździe mieszanej (podczas jazdy próbnej zrobiłem okolo 30km w mieście i w trasie) bez problemu osiągnąłem spalanie na poziomie 5,7
-fajnie się zbiera pomimo dużej masy

To chyba takie najważniejsze rzeczy na które zwróciłem uwagę podczas jazdy próbnej.

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #651 dnia: 19 Marca 2018, 08:19:54 »
Pakiet Style: to Bi-LED i "inteligentny kluczyk" reszta faktycznie to kosmetyka, czy warto to do przemyślenia - ja bym z tych dwóch nie rezygnował. Z guzikami to prawda, wygląd jak wygląd bardziej denerwuje ich rozmieszczenie (podgrzewanie foteli, tryby jazdy). W cenniku jest premium jak i "premium + style" pewny jesteś, że nie można ?
« Ostatnia zmiana: 19 Marca 2018, 08:23:04 wysłana przez Dobi »

Offline pytdev

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #652 dnia: 19 Marca 2018, 09:54:10 »
Tak mi powiedzieli w salonie, że premium to zawsze na zamówienie. Tak to jako standard przychodzą premium + style. Mimo wszystko za te dwa bajery płacić 10k to trochę przesada.

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #653 dnia: 19 Marca 2018, 11:54:56 »
Kwestia czy się chce czekać dłużej czy nie na samochód. Cena - jak ze wszystkim takie podatki mamy ... 

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #654 dnia: 19 Marca 2018, 17:43:53 »
mam style hybrid z kwietnia 2016, wtedy ten pakiet był za 6000 pln i w stosunku do premium hybrid zawierał:
- tapicerkę skóra-alcantara
- takież boczki i deska
- grzane fotele
- elektrykę fotela kierowcy
- czarną podsufitkę
- przyciemniane szyby
- czarne felgi 18"

Offline Marcs

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #655 dnia: 19 Marca 2018, 17:45:52 »
Pakiet Style: to Bi-LED i "inteligentny kluczyk"

A w hybrydzie inteligentny kluczyk nie jest w standardzie? Jak kupowałem to był :) Dla mnie pakiet style w hybrydzie to: światła Bi-LED wraz z ich automatyczną regulacją, koła 18 cali a reszta czyli podsufitka i szyby to kosmetyka. Tym bardziej, że szyby można zrobić za kilka setek na mieście.

Offline logicalvolume

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #656 dnia: 19 Marca 2018, 21:34:24 »
@pytdev
A, nie lepiej poczekać trochę? Na targach motoryzacyjnych w Nowym Yorku za tydzień czasu mają pokazać nową RAV4  :o

Offline pytdev

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #657 dnia: 20 Marca 2018, 08:54:29 »
@pytdev
A, nie lepiej poczekać trochę? Na targach motoryzacyjnych w Nowym Yorku za tydzień czasu mają pokazać nową RAV4  :o
O to jest wiadomość, nie byłem tego świadomy to faktycznie poczekam. Może w nowej rav4 będzie lepsza deska rozdzielcza :). Tylko żeby cena za bardzo nie skoczyła do góry. A jeszcze jakbyś mógł wytłumaczyć jak to działa bo z tego co widzę to będzie model na rok 2019? więc w 2018 go nie kupię?

mam style hybrid z kwietnia 2016, wtedy ten pakiet był za 6000 pln i w stosunku do premium hybrid zawierał:
- tapicerkę skóra-alcantara
- takież boczki i deska
- grzane fotele
- elektrykę fotela kierowcy
- czarną podsufitkę
- przyciemniane szyby
- czarne felgi 18"

O taki pakiet za 6000 to bym przygarnął bez wachania, ze względu na skóre.

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #658 dnia: 20 Marca 2018, 09:40:33 »

Offline logicalvolume

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #659 dnia: 20 Marca 2018, 10:04:12 »
A jeszcze jakbyś mógł wytłumaczyć jak to działa bo z tego co widzę to będzie model na rok 2019? więc w 2018 go nie kupię?

Być może na to pytanie dostaniemy odpowiedź właśnie za tydzień, tak czy inaczej, moim zdaniem warto poczekać na nową generację ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl