Powiem Wam, że bardzo mocno rozważam zakup hybrydowej rav4. Odbyłem dwie jazdy próbne i chciałem się podzielić moim przemyśleniami.
-duży minus dla toyoty za sam pakiet style (9 900zł) niestety zakup rav4 w pakiecie premium bez style nie jest możliwy, a sam pakiet wg mnie to jest tylko podbijanie ceny, ponieważ nie zawiera nic specjalnego
-ta opinia już się pojawiła kilka razy, przyciski na desce rozdzielczej niestety z poprzedniej epoki co w samochodzie za taką cenę jest trochę absurdalne
-brak podświetleń niektórych przycisków
-tutaj pewnie dotyczy to większości samochodów z kamerą cofania, ale po jeździe po mieście w zimie bardzo szybko kamera jest zabrudzona i korzystanie z niej jest mocno ograniczone
-dźwięk przy mocnym przyspieszaniu nie jest, aż taki zły i irytujący, no chyba że ktoś jeździ cały czas z pedałem w podłodze

Na plus na pewno:
-dużo miejsca z przodu, z tyłu, w bagażniku (chociaż tutaj szkoda, że siedzenia nie rozkładają się płasko)
-spalanie w jeździe mieszanej (podczas jazdy próbnej zrobiłem okolo 30km w mieście i w trasie) bez problemu osiągnąłem spalanie na poziomie 5,7
-fajnie się zbiera pomimo dużej masy
To chyba takie najważniejsze rzeczy na które zwróciłem uwagę podczas jazdy próbnej.