Na 28 stycznia umówiłem sią na wizytę w ASO w celu sprawdzenia tego oleju. W serwisie twierdzą oczywiście, że to niemożliwe, żeby w nowym aucie był taki problem. A na moje pytanie: skąd w takim razie taki wysoki stan oleju stwierdzili, że w fabryce niby często zalewają nawet 0,5l więcej niż trzeba

. No bogata ta Toyota, tak w gratisie olej dawać

. No ale po moich naciskach zgodzili się zajrzeć - pewnie guzik z tego będzie. Powiedzą: jeździć i się nie przejmować.
Natomiast co do podświetlenia manetki od tempomatu to zrobili mi wodę z mózgu. Dwóch pracowników serwisu włącznie z kierownikiem zarzekają się, że w żadnym modelu Toyoty ta manetka nie jest podświetlana. To ja im pokazuję ten filmik:
https://youtu.be/sPZoSXpzN7U?t=332i pytam jakim cudem tam jest - a oni mi na to, że to amerykańska wersja, a "to jest proszę pana zupełnie inny samochód". Czyżbym zasugerował się tym filmem i tylko wydawało mi się, że ta manetka u mnie świeciła?

Czy ktoś z szanownych użytkowników może sprawdzić u siebie i podzielić się wiedzą? Będę wdzięczny

No i jeszcze mają spradzić alarm, bo mam taki problem, że jak bezdotykowo otwieram bagażnik to potem chwycenie za którekolwiek drzwi od razu włącza alarm - tak jakby ten badziewny alarm nie wykrywał odryglowania drzwi przez bezdotykowe otwarcie klapy. Jak mi powiedzą, że ten typ tak ma, to się chyba załamię - po co mi bezdotykowe otwieranie, skoro zawsze muszę najpierw rozbroić alarm albo z pilota, albo przez chwycenie za klamke??? A więc muszę mieć przynajmniej jedną rekę wolną