U mnie coś takiego występuje (bywa, że chwilę po uruchomianiu lub podczas mocniejszego hamowania), zależy od temperatury zewnętrznej - jak ciepło to znika występowało od nowości (teraz chyba mniej, ale też i ciepło) z tego co rozmazgaiłem w serwisie to podobno to odgłos z układu hamulcowego (pompa lub ESP) - zresztą dźwięk podobny do startu ESP (w poprzednim moim samochodzie).
Dzięki
Dobi za informację. Trochę mnie uspokoiłeś, bo myślałem, że coś jest nie tak z przekładnią. ESP może wydawać takie dźwięki? W Puntolocie mam ABS/ESP od Boscha (bliźniacza konstrukcja z Corsą D) i tam nic takiego nie występuje, więc to dla mnie nowość.
Co to za dealer ?
Teksty jak na targu w Pierdziszewie a nie w ASO. Zbyli Cię taką gadką ?
Toyota Kozłowski Szczecin na ul. Mieszka I. Jeszcze przed odbiorem słyszałem sporo negatywnych opinii o tym ASO, no i mogę to niestety potwierdzić. Auto nie ma jeszcze roku, a już mam z nimi "na pieńku". Oni nigdzie nie widzą problemu - za wysoki poziom oleju? Jeździć i się nie przejmować. Alarm nie rozbraja się przy bezdotykowym otwieraniu bagażnika? Przykro nam, ten typ tak ma. Coś zgrzyta przy uruchamianiu/hamowaniu? Auto się dociera, jeździć i się nie przejmować. No ręce opadają...

. Nawet jeśli to są znane "cechy" modelu, to mogli to jasno powiedzieć, a nie bułkę w bibułkę...
Gdyby to było moje prywatne auto, to bym nie popuścił - ale że jest to auto flotowe (wynajem), to mają taryfę ulgową, bo w sumie wisi mi to, czy ten samochód się rozsypie, czy nie po tych 3 latach.
Ale fakt, faktem - nawet w Fiacie (Gezet) gdzie serwisuję prywatne Grande Punto jest zupełnie inna liga pod względem obsługi i kompetencji pracowników. Tu jest po prostu przepaść