Autor Wątek: IG=zapalona lam. diag. syst. wtryskowo-zapłonowego? (F)  (Przeczytany 11852 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rafi

• Gość
IG=zapalona lam. diag. syst. wtryskowo-zapłonowego? (F)
« dnia: 18 Kwietnia 2005, 16:52:38 »
Dzisiaj zagazowalem Cari ( :cwalbrush ). instalacja BRC, przejechałem dopiero jakieś 14km
ale spadek mocy odczuwalny.
Niestety swieci siękontrolka diagnostyczna systemu wtryskowo-zapłonowego, czy jest to do usuniecia? (ale nie przez odlączenie tej kontrolki), Pytam bo jutro jade do tego gazownika i zeby mi ciemnoty nie wciskal.

Pozdrawiam, Rafi
« Ostatnia zmiana: 08 Kwietnia 2008, 15:04:37 wysłana przez Janmor »

Duckling

• Gość
IG=zapalona lam. diag. syst. wtryskowo-zap³onowego? (F)
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Kwietnia 2005, 17:36:27 »
Tzn swieci Ci sie kontrolka CHECK ENGINE ??? jesli tak mam identycznie, najlepiej odciac kontrolke, sprawdzaj regulacje na analizatorze spalin i powinno byc git, ja w najblizszym czasie jade odciac kontrolke aby nie swiecila po oczach...

Sprawa prosta komputer wylapuje blad, co do ilosci powietrza i paliwa dostarczanego i wyswietla blad, dodatkowo poniewaz gaz nie idzie przez wtryskiwacze wiec blad dotyczy tez ich, nie masz sie czym przejmowac...

CarinaGTI

• Gość
Re: IG=zapalona lam. diag. syst. wtryskowo-zap³onowego?
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Kwietnia 2005, 18:00:24 »
Cytat: Rafi
Dzisiaj zagazowalem Cari ( :cwalbrush ). instalacja BRC, przejechałem dopiero jakieś 14km
Niestety swieci siękontrolka diagnostyczna systemu wtryskowo-zapłonowego, czy jest to do usuniecia? (ale nie przez odlączenie tej kontrolki), Pytam bo jutro jade do tego gazownika i zeby mi ciemnoty nie wciskal.

Pozdrawiam, Rafi

aby wyeliminować trzeba w złączu diagnostycznym zewrzeć wtyki E1 i TE1 i przekrecić zapłonik i wtedy bedą też błedy wyskakiwać z tym zwiazane, a  później odłącz aku na 1min i wyrestejuje ci błędy :D
widocznie za bardzo ci wpierw skrecili gaz i jest zbyt słaba mieszanka i dlatego błędy beda wyskakiwać, u mnie przy instalacji czegos taki9ego nie było- pierwsz 1000km silnik musi sie do gazu rpzyzwyczaić, lecz już po 500km moga ci ustawić juz normalnie i ebdzie git :D
pojdedź do gazmajstrów-ich zmartwienie!!

ingram

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Kwietnia 2005, 19:38:01 »
Cytat: Duckling
ja w najblizszym czasie jade odciac kontrolke aby nie swiecila po oczach...

Odciąć to chyba za dużo roboty ;)
Ja wymontowałem żarówkęz zegarów. Na szczęście całe ich podłączenie jest elektroniczne (nie trzeba odłączać żadnych linek napędów np. prędkościomierza) i zajmuje niewiele czasu. No oczywiście trzeba odkręcić kilka śrubek

Duckling

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Kwietnia 2005, 21:55:41 »
Cytuj (zaznaczone)
Odciąć to chyba za dużo roboty Wink

O to sie bedzie martwil, moj kolega elektromechaniko-gazownik ;) BTW dostaje prace domowa polaczenia sterownika centralnego zamka na pilota ;)

Cytuj (zaznaczone)
Ja wymontowałem żarówkęz zegarów.

W sumie skutecznie, choc jak sie cos z silnikiem bedzie dzialo nie tak (oczywiscie tfu tfu) to nic nie bedzie swiecilo... w sumie zalozenie to chwila moment, w schematach nie ma odciec, a ponoc w japoncach wszystkich odcinaja... hmmmm a czemu on tego odrazu nie zrobil... :)

arass

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Kwietnia 2005, 22:33:45 »
miałem to samo, ale w instalacji Landi Renzo.
Dzisiaj byłem na pierwszym przeglądzie, czyli po ok 500km i gazownik coś tam kliknął w Laptopie podczas regulacji i powiedział, że teraz już będzie ok. Zobaczymy.

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
Re: IG=zapalona lam. diag. syst. wtryskowo-zap³onowego?
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Kwietnia 2005, 08:10:55 »
można też wyjąć bezpiecznik wtryski EFI na 15 sekund i też sięwykasują błędy z pamięci kompa (łatwiej i szybciej)
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Kwietnia 2005, 23:41:31 »
Rafi: coś Ci do pupy podpięli :(
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Rafi

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Czerwca 2005, 23:29:41 »
ja pierdziele, bylem juz trzy razy w tym warsztacie, ustawialii mieszanke i ciagle sie swieci.
Oni chca odciac kontrolke, ale to nie rozwiazanie, bo sobie moge tez zaroweczke wykrecic.

Duckling

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Czerwca 2005, 00:09:57 »
Rafi masz Lean Burn czy zwykly ??

serwisSJ

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Czerwca 2005, 17:27:27 »
Cytat: CarinaGTI
Tzn swieci Ci sie kontrolka CHECK ENGINE ??? jesli tak mam identycznie, najlepiej odciac kontrolke, sprawdzaj regulacje na analizatorze spalin i powinno byc git, ja w najblizszym czasie jade odciac kontrolke aby nie swiecila po oczach...

Sprawa prosta komputer wylapuje blad, co do ilosci powietrza i paliwa dostarczanego i wyswietla blad, dodatkowo poniewaz gaz nie idzie przez wtryskiwacze wiec blad dotyczy tez ich, nie masz sie czym przejmowac...

Racja gościu, odepnij sobie od razu kontrolke ładowania, ciśnienia oleju, awarii hamulców, otwartych drzwi a najlepiej wszystkie bo jak sie któras zaświeci to po co ma cie razić po oczach? :twisted:  :roll:

Rafi

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Czerwca 2005, 17:34:16 »
Ducling, mam LB.
Masz racje serwisSJ!

Wlodek

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Czerwca 2005, 21:47:22 »
Serwis SJ masz racje najlepiej wywalić wszystkie zarówki wtedy będzie OK. Z tym LB walczęjuż jakiś czas i niestety czeka mnie wymiana na nowy czyli czas zbierac fundusze   :aangry

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Czerwca 2005, 09:41:09 »
Cytuj (zaznaczone)
Niestety swieci siękontrolka diagnostyczna systemu wtryskowo-zapłonowego,

To gazownicy poszli na łatwizne i spartolili robote.Jedź niech ci inny emulator zamontują ,albo coś ,co oszuka te wtryskiwacze ,ze niby pracują.Ja w sumie nie w toyocie ,ale w dodgu też miałem ten problem i tak długo do nich jedziłem,chyba z 20 razy,że mi to zlikwidowali.Coś z instalacją LPG zrobili inaczej,inny emulator( niby wtryskiwaczy,tak powiedzieli) i nagle kontrolka zninęła.U mnie po zaświeceniu tej kontrolki silnik przełączył sięw tryb awaryjnej pracy i szarpał.
Niesłuchaj pitolenia gazowników, to jest do zlikwidowania, tylko każdy idzie na łatwizne i odcina kontrolke ,a to niejest lekarstwo!!

Cytuj (zaznaczone)

Jak przejedziesz troche więcej powinno siętroszke polepszyć,ale to zawsze upośledzająca silnik druga generacja z mikserem!!

Rafi

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 27 Czerwca 2005, 11:03:21 »
no niby tak , ale cholera jak już zaczna cos grzebac, ze niby cos robia (pracuja znaczy), to moga w czasie tego "grzebania" po prostu kontrolke odlaczyc....

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl