Kilkanaście dni temu odebrałem nowy TS Comfort + Style + Tech.
Ja dopłacałem za wariant TS i oponki zimowe.
Mam też Verso z 17'' od ponad roku dla porównania

- 17'' poza tym że droższe opony to są w porządku, nie mam problemów z krawężnikami (jeżdżę normalnie, w miarę ostrożnie). W spore dziury staram się nie wjeżdzać, normalna nawierzchnia z uszkodzeniami + bruk (duże miasto) nie sprawia mi jakiejś różnicy. Dla mnie jest w porządku a auta wyglądają super na 17''
- 17'' w tym Aurisie wyglądają jeszcze lepiej

- Pakiet Tech daje system SIPA co się może (ale nie musi) przydać w mieście - jak zaczniesz korzystać to potem już nie da się bez tego żyć (no dobra, da się ale to fajny gadżet...). Do tego automatyka wycieraczek i świateł rządzi. Lusterko elektrochromatyczne w mieście to konieczność

- LEDy - jak już pisałem w innym wątku- problem zamarzania/brudzenia/śniegu jeszcze mnie nie dotknął więc nie mam zdania aczkolwiek jestem dobrej myśli. LEDy jak dla mnie świecą bardzo dobrze (porównuję z Xenonami w Verso) chociaż i tak pojadę do regulacji wysokości oświetlenia bo uważam że nie doświetlają znaków drogowych
- Napęd i auto sprawdza się rewelacyjnie - jeszcze nie jeżdżę nim optymalnie bo spalanie w okolicach 6/100 po mieście + kawałek obwodnicy gdzie trochę daję kopa
- Ubezpieczenie - brałem pakiet dilerski bo nawet przy zniżkach 50% za bezszkodową jazdę i tak dawali znacznie lepszą cenę.
- Pakiet Style prócz LEDów i felg daje przyciemniane szyby - a te w Toyocie zdają egzamin w lecie - wiem coś o tym

. Szkoda że nie dają roletek dodatkowo dla dzieciaków ale cóż - nie można mieć wszystkiego.
- Trochę żałuję że nie wziałem z nawigacją ale dodatkowe 2.5k już mi robiło różnicę jak za zmianę softu i moduł GPS. MirrorLink działa tylko musze zainwestować w jakiś używany Galaxy S3

Kiedy kupowałem swoje to jeszcze była możliwość zakupu wersji Dynamic - dodatkowo miała pakiet Safety Sense oraz sportowe fotele. Różnica w cenie to 1.5k ale ja już nie chciałem/nie mogłem czekać.