Autor Wątek: Rzeczywiste spalanie RAV4 hybrid i zasady ekonomicznej jazdy  (Przeczytany 201361 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline morfek

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Rzeczywiste spalanie RAV4 hybrid i zasady ekonomicznej jazdy
« Odpowiedź #45 dnia: 14 Kwietnia 2017, 10:56:50 »
Dokładnie w ten sam sposób podszedłem do tematu przed zakupem mojej rafuni, z diesli się wyleczylem  boleśnie, wspanialy samochodzik komfort dynamika nic więcej nie trzeba ,ta wspaniala cisza w mieście trzeba się przyzwyczaić że ludzie cię nie slysza, pierwszy raz miałem okazję testować trasę południe północ S1 (wspaniała autostrada do samego Gdańska) prędkości 110 czasami 130 raczej spokojnie spalanie od 7.3 do 8 dla porównania mój drugi samochód mazda3 2.0 pali tak samo ale różnica w masie znaczna. Wracałem ostatnio z Norwegii i powiem wam że to jest hit sprzedaży   tyle ich tam jeździ. Owszem są małe cukiereczki ale wynikają one raczej może z moich braków tzn nie wiem dlaczego nie widzi mojego pendraiwa ,i od początku myślałem że mam tach&go 2 i funkcja wybierania glosowego będzie działać a tu zonk. Jeszcze jedno trzeba uważać na tempomat bo potrafi mocno schamowac i dynamicznie przyspieszyć

Wysłane z mojego SM-T719 przy użyciu Tapatalka

Offline T.Wojtek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C. Cross PE
« Odpowiedź #46 dnia: 14 Kwietnia 2017, 20:36:57 »
A jak już schamowieje, to zaczyna Cię wyzywać?

tapatalk z windows mobile

Offline morfek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 15 Kwietnia 2017, 08:22:53 »
Nie spoko jak do tej pory tylko raz się zaczerwienil, zupełnie niepotrzebnie 😆

Wysłane z mojego SM-T719 przy użyciu Tapatalka

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #48 dnia: 15 Kwietnia 2017, 09:58:15 »
i. Owszem są małe cukiereczki ale wynikają one raczej może z moich braków tzn nie wiem dlaczego nie widzi mojego pendraiwa ,i od początku myślałem że mam tach&go 2 i funkcja wybierania glosowego będzie działać a tu zonk. Jeszcze jedno trzeba uważać na tempomat bo potrafi mocno schamowac i dynamicznie przyspieszyć

Miałem obsługę głosową w poprzednim samochodzie i praktycznie nie używałem :-) Co nie zmienia faktu, że Toyota po cichu zmieniła specyfikację i Go Plus zanikło.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #49 dnia: 15 Kwietnia 2017, 16:46:20 »
toyota w ogóle w niejasny sposób kombinuje z multimediami i jestem coraz bardziej przekonany, że niestety chodzi o pieniądze. po roku używania nie mam uwag do jakości auta w sensie technicznym - nadwozie jest sztywne, zawieszenie pancerne, spasowanie elementów wnętrza dobre, wiązki elektryczne poprowadzone mądrze a sterowniki dobrze pochowane; wszystkie by denso, z wyjątkiem chińskiego radaru w tylnych błotnikach. niestety poziom stacji multimedialnej oraz jej oprogramowanie jest skandaliczne: jakość audio to dno, odczyt poprzez usb tak zamulony że zawiesza ekran przy cofaniu, oraz brak wsparcia dla jakiegokolwiek systemu operacyjnego, tudzież mirror link..

staram się być delikatny i się nie denerwować, jednak trzykrotnie tańsze auta oferują lepsze usługi. w czym jest problem toyoto?

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
« Odpowiedź #50 dnia: 15 Kwietnia 2017, 17:16:04 »
po roku używania nie mam uwag do jakości auta w sensie technicznym - nadwozie jest sztywne, zawieszenie pancerne, spasowanie elementów wnętrza dobre,

U mnie skrzypi na nierównościach cykor łapka absurdalnie umieszczona również po stronie kierowcy. Ponieważ jest na wysokości i zaraz obok ucha kierowcy mojego wzrostu, właśnie to zareklamowałem mimo że nie jestem szczególnie wrażliwy na różne skrzypienia z wnętrza. Ale tu odległość od ucha sprawia, że nie da się tego wytrzymać. W Toyocie potwierdzili, że faktycznie skrzypi jak cholera, powiedzieli że w każdej Ravce tak jest ale zamówili nową rączkę, żeby sprawdzić czy to pomoże.
My Toyota is Fantastic :)

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #51 dnia: 15 Kwietnia 2017, 17:31:57 »
może hybryda jest inaczej usztywniona, w mojej kompletnie nic nie skrzypi. czasami słyszę tylko jak nieobciążone siedzisko fotelika córki podskakuje na tylnej kanapie.

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #52 dnia: 15 Kwietnia 2017, 19:05:50 »
Skrzypień u mnie też nie ma, na audio nie zwracam uwagi bo praktycznie nie słucham muzyki podczas jazdy. Z drobiazgów co jakiś czas podczas uruchomienia słychać głośne chrupnięcie, jakby przekaźnik - po świętach serwis więc może uda się zdiagnozować.

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #53 dnia: 15 Kwietnia 2017, 19:47:23 »
może hybryda jest inaczej usztywniona,

Bez żartów, skrzypią mocowania plastikowej rączki do podsufitki, wystarczy ją wziąć w rękę i mocniej pociągnąć w różne strony. Fajnie, że u Ciebie nie skrzypi ale nie sądzę, żeby w hybrydzie ta rączka była wykonana z metali ziem rzadkich ;)

W każdym razie to, że rączka jednak nie musi skrzypieć daje nadzieję, że u mnie po wymianie też przestanie.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #54 dnia: 15 Kwietnia 2017, 19:54:37 »
z wrażenia aż poszedłem do garażu i poszarpałem. rzeczywiście wtedy wydaje dźwięki, jednak podczas jazdy nigdy ich nie słychać.

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #55 dnia: 15 Kwietnia 2017, 20:09:05 »
I niech tak zostanie :) mam nadzieję, że u mnie po wymianie rączki będzie tak samo.

Offline Luki S

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 20 Kwietnia 2017, 16:05:30 »
staram się być delikatny i się nie denerwować, jednak trzykrotnie tańsze auta oferują lepsze usługi. w czym jest problem toyoto?

To prawda, że Toyota na tle konkurencji jest zawsze parę lat do tyłu jeśli chodzi o nowinki technologiczne... Mnie np. irytuje to, że fotele są elektryczne, fajnie pięknie ale nie mają pamięci... Toż to u znajomego w mercedesie z 1993 roku są !  :laugh:
Ok to mercedes... Ale obecnie czy to Kia, czy Mazda czy VW, BMW czy Skoda czy Honda CRV... Wszędzie to jest !
Nie widziałbym tego problemu gdyby autem nie jeździła moja żonka, która jest malutka a ja zdecydowanie większy  :-P

Edit: Przepraszam... w USA mają wersję "Platinium".... Jednak Europa chyba nie zasługuje na takie "luksusy"  <zalamka>

« Ostatnia zmiana: 20 Kwietnia 2017, 16:21:11 wysłana przez Luki S »

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #57 dnia: 20 Kwietnia 2017, 16:29:05 »
Dla mnie też zagadka dlaczego brak pamięci foteli i otwierania klapy bagażnika ruchem nogi. Może w następnym roku będzie.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #58 dnia: 20 Kwietnia 2017, 17:46:21 »
ile gniazd usb jest w waszych ravkach?

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #59 dnia: 20 Kwietnia 2017, 18:28:51 »
ile gniazd usb jest w waszych ravkach?

Aż jedno.

Głupie jest też to, że w dolnej części deski rozdzielczej bezpośrednio obok siebie zostały umieszczone dwa gniazda zapalniczki, natomiast w bagażniku zabrakło nawet jednego a przydałoby się dla lodówki turystycznej czy przetwornicy napięcia na 230V.
« Ostatnia zmiana: 20 Kwietnia 2017, 18:45:54 wysłana przez Milos »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl