Autor Wątek: Nowa Corolla  (Przeczytany 50481 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gonia77

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #105 dnia: 05 Maja 2005, 19:41:32 »
Cytat: Mekintosh
jeszcze jedno, dlaczego 3 i 5 d mają inne, w sumie ładniejsze, lampy przednie niż sedany i kombi ?

Może i ładniejsze lampy, ale wersja SOL nie ma ładnej srebrnej ramki wokół grilla :lol: , które są w wersjach kombi i sedan - coś za coś  :wink:

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
Nowa Corolla
« Odpowiedź #106 dnia: 06 Maja 2005, 22:35:02 »
Cytat: gonia77
ale hamulce w rolce (niestety) wg Auto Świata (porównanie 10 kompaktów nie pamietam numeru) - należały do tych kiepskich,

Nie tylko wg Auto Świata. Niestety doświadczyłem tego podczas hamaowania. One naprawdęsą kiepskie, nawet w porównaniu do mojego poprzedniego wózka (megana z 1997r.)
E18_Prestige_MultidriveS

Pigletto

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #107 dnia: 07 Maja 2005, 11:38:28 »
Jednym słowem szkoda że nie ma E12 w wersji Liftback :D Mi osobiście w E12 bardziej podoba sięsedan niż hatchback czy wagon... ale jeśli miałbym kupować to chyba wziąłbym hatchbacka lub wagona - dużo większa funkcjonalność.
Ja w swoim autku przewoziłem już różne szafki, rower itd., nie wiem jak miałbym to wpakować do sedana...

gonia77

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #108 dnia: 07 Maja 2005, 19:17:26 »
Cytat: YogiBabo
Nie tylko wg Auto Świata. Niestety doświadczyłem tego podczas hamaowania. One naprawdęsą kiepskie, nawet w porównaniu do mojego poprzedniego wózka (megana z 1997r.)

Ja jestem dziś świeżo po teście hamulców (i to wersji z ABS, EBD i BA) :cry:  gdyby nie to, że udało mi sięzjechać na drugi pas (całe szczęście, że nic nie jechało) rolka byłaby już u blacharza - TRAGEDIA  :!: (potwierdzam, ze w renault było o niebo lepsze  :evil: )

Wojak

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #109 dnia: 08 Maja 2005, 12:35:03 »
Cytat: gonia77
Może i ładniejsze lampy, ale wersja SOL nie ma ładnej srebrnej ramki wokół grilla :lol: , które są w wersjach kombi i sedan - coś za coś  :wink:

Ja mam Wagona Terra, gdzie gril jest bez tej ładnej chromowanej ramki, ale już chorujęna grila z wersji po FL (chrom i lakier)

Bartek72

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #110 dnia: 09 Maja 2005, 09:22:01 »
Cytuj (zaznaczone)
Ja mam Wagona Terra, gdzie gril jest bez tej ?adnej chromowanej ramki, ale juzÿ choruje˛ na grila z wersji po FL (chrom i lakier)

To trzeba bylo brac SOL  :wink:

Jackal

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #111 dnia: 09 Maja 2005, 13:36:31 »
Albo dokupić  w ASO zamą atrapę:-)

Smok

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #112 dnia: 10 Maja 2005, 07:04:33 »
słuchajcie- a jakie sa szanse poprawienia drogi hamowania w Corolce? da sięto jakoś poprawić, polepszyć ????

gonia77

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #113 dnia: 10 Maja 2005, 21:15:04 »
Cytat: Smok
słuchajcie- a jakie sa szanse poprawienia drogi hamowania w Corolce? da sięto jakoś poprawić, polepszyć ????

też chciałabym to wiedziec...

Smok

• Gość
Nowa Corolla
« Odpowiedź #114 dnia: 11 Maja 2005, 07:10:05 »
nikt nie wie? wymiana płynu na DOT 5? wymiana klocków? klocków + tarcze czy wymiana zacisków na takie z większą ilością tłoczków?? Co da najlepsze efekty przy najmniejszym wkładzie kosztów??

janmor

• Gość
Odp: Nowa Corolla
« Odpowiedź #115 dnia: 03 Grudnia 2007, 09:04:14 »
Witam,

czy ma ktoś tą nową Corollę? Jakie wrazenia, sugestie itd...

Offline slawekgl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: 03 Grudnia 2007, 23:17:28 »
Witam,

czy ma ktoś tą nową Corollę? Jakie wrazenia, sugestie itd...

Witam, mam okazje jezdzic od czasu do czasu nowa corolla D4D 2.0. Optycznie auto bardzo mi sie podoba, widac podobienstwo do "malego" lexusa.
Srodek ladnie wykonczony, siedzenia bardzo dobrze wyprofilowane, trzymanie na zakretach bardzo dobre i wystarczajaco duzo miejsca za kierownica (jako pasazer jeszcze nia nie jechalem :) ) dla mnie czyli osobnika 1.92m wzrostu.
Auto pozytywnie zaskakuje, gdy po zatrzasnieciu drzwi nie slychac odglosow z zewnatrz. Po wlaczeniu silnika mile zaskoczenie - nie slychac charakterystycznego klekotu diesla (sam jezdze avensis T22 D4D, wiec mam dobre porownanie).
Deska rozdzielcza zdecydowanie wymaga przyzwyczajenia - na pierwszy rzut oka nieczytelne zegary sa dobrze rozmieszczone i z czasem docenia sie ich "widocznosc". Bardzo fajna opcja sugerowania zmiany biegu w zaleznosci od obrotow, predkosci i przyspieszania.
Silnik wydaje sie byc duzo bardziej elastyczny, zwlaszcza w dolnym zakresie obrotow, od silnika D4D avensisa T22. Na pewno jest cichszy i znacznie przyjemniej brzmi. Nie moglem jeszcze tak naprawde "przycisnac" i sprawdzic jak wyglada kultura pracy silnika przy wyzszych obrotach i ostrym przyspieszaniu, bo toyota zaleca oszczedna eksploatacje przez pierwsze 3000 km.
Ogolnie auto bardzo ciche, szybkie wygodne i oszczedne - do tej pory zdarzyl mi sie tylko jeden zgrzyt, a mianowicie autko nie chcialo odpalic mowiac "key not detected" pomimo, ze "kluczyk" znajdowal sie pare cm od przycisku "start/stop". Odpalilo po paru(nastu) probach, ale z reka na sercu przyznam ze nie zagladalem jeszcze w tej sprawie do instrukcji obslugi, wiec nie wiem jeszcze czy to wina auta czy moja.
Uff, rozpisalem sie :)

Zapomnialem dodac, ze mam znajomego ktory ujezdza corollke z silnikiem 1.4 D4D i skrzynia biegow z lopatkami i jest zalamany jej praca. Szczegolow nie znam, ale podobno baaardzo powoli przelacza biegi...
« Ostatnia zmiana: 03 Grudnia 2007, 23:21:05 wysłana przez slawekgl »
pozdrawiam
Slawek G.

<a href="http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/223917.html" target="_blank">Spritmonitor.de" border="0[/url]

janmor

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: 04 Grudnia 2007, 08:23:28 »
Super wielkie dzięki za opis  :-)
Po Twoim opisie zdecydowałem, że zobaczę to autko w realu i umawiam się na jazdę (benzynką i dieslem), specyfikacja na stronie zachęcająca no może z bagażnikiem w sedanie jest kiszka - chyba, że się mylę?.
Szukam autka (już 2 miesiące  :roll:) większego i mocniejszego niż moja obecna corolla HB D4D - szukania więc cd...
Dzięki

Offline slawekgl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #118 dnia: 04 Grudnia 2007, 15:25:39 »
Po Twoim opisie zdecydowałem, że zobaczę to autko w realu i umawiam się na jazdę (benzynką i dieslem), specyfikacja na stronie zachęcająca no może z bagażnikiem w sedanie jest kiszka - chyba, że się mylę?.
Kiszka  bagaznikiem bo maly, czy male wejscie do niego ?
Co do bagaznika to przypomnialo mi sie jeszcze jedno, a mianowicie toyota dala plame i nie zamontowala po wewnetrznej stronie klapy bagaznika jakiegos uchwytu lub raczki do zamykania. Aby zamknac bagaznik trzeba dotknac klapy od zewnatrz, wiec czasem sie nawet pobrudzic. Nie pasuje taka wpadka do auta aspirujacego do awansu do wyzszej klasy. Jest to drobiazg, ale jednak razi.
ASO w Szczecinie policzylo sobie sobie paredziesiat zlotych za ta raczke niestety, zamiast dorzucic ja gratis do auta, badz co badz, kosztujacego ponad 90k PLN.
pozdrawiam
Slawek G.

<a href="http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/223917.html" target="_blank">Spritmonitor.de" border="0[/url]

janmor

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: 04 Grudnia 2007, 15:39:53 »
Czy małe wejście do niego?
np czy wózek dla dziecka wejdzie?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl