Autor Wątek: Problem z nawigacją  (Przeczytany 95436 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ostrykolesz

• Prawie Toyot
Problem z nawigacją
« dnia: 17 Lutego 2017, 22:56:16 »
Czy ktoś inny ma problem z nawigacją? Nawigacja bardzo często pokazuje że samochód jest około 50 metrów od rzeczywistej pozycji - przez to jest prawie nie urzyteczna. Zrobiłem aktualizacje z mojatoyota.pl.

Offline Rescars

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Problem z nawigacją
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Lutego 2017, 23:45:49 »
Ja nie bralem nawet bo juz w testach pisali ze jest niedokladna wiec pozostaje czekac na nowy soft

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Offline maciejp

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Lutego 2017, 10:06:34 »
Mam soft 6.7.0WL, nie wiem czy jest nowszy.
Problemow z dokladnoscia nie zauwazylem, ale tez rzadko wlaczam nawigacje. Samochod jest na miasto, a tu porusza sie bez niej.

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Lutego 2017, 15:49:57 »
Mam soft 6.8.1WL i nawigację mam non-stop włączoną. Jeśli chodzi po pozycję, to jest lepiej niż w większości nawigacji, których używałem (telefony, osobne nawigacje GPS, PDA z GPS, moduł GPS BT, inny na kablu i przez IR). Zarówno responsywność jak i dokładność jest dobra. No i działa od razu, nie czekasz na fixa. Nad podziw przyzwoicie działa też np. w garażach wielopoziomowych czy centrach handlowych. Niedokładność.

Sprawdź w sofcie pozycję GPS w jakimś stałym miejscu, pod domem na przykład, a potem porównaj ją przez parę dni. Zobacz też ile satelitów naraz widzi twoja nawigacja...
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline maciejp

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Lutego 2017, 17:23:38 »
Skad sie sciaga nowy soft?

MAciej

Offline ostrykolesz

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Lutego 2017, 18:05:01 »
mojatoyota.pl

Skad sie sciaga nowy soft? MAciej

Offline kARPIU

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Lutego 2017, 21:22:32 »
mam...chyba podobne zagadnienie. Czasem mapa gubi aktualna pozycje, albo nie wie gdzie sie znajduje. Zapodalem dzisiaj drugi raz nowa mape. Zobacze czy pomoze. Z pewnoscia juz widze ze reaguje szybciej

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Lutego 2017, 08:23:50 »
Mam wersję 6.8.1 WL i też zaobserwowałem że nawi miewa problemy by się połapac gdzie jest, ale  co ciekawe - to się zawsze dzieje w jednym miejscu - gdy wyjadę z podziemnego parkingu pod pracą ( przez 2-3 minuty - zawsze wzdłuż tej samej ulicy - stąd do tej pory sądziłem ze w tym miejscu jest coś nie tak albo z samą mapą, albo z dostępnością satelitów). W innych miejscach problemów nie zaobserwowłem. Nie wiem co o tym sądzić...
Czy u was to tez jest w jednym miejscu ( tzn w dany miejscu jest zawsze źle), czy jednak różnie?

Offline kARPIU

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Lutego 2017, 12:55:01 »
U mnie po ponownej aktualizacji od 3dni spokoj. Dziala nafal szybko i nie gubi pozycji

Dodam ze ponowna aktualizacja to kwestia 2min

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Lutego 2017, 15:16:58 »
U mnie po ponownej aktualizacji od 3dni spokoj. Dziala nafal szybko i nie gubi pozycji Dodam ze ponowna aktualizacja to kwestia 2min
Jaką masz wersję po aktualizacji?

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Lutego 2017, 12:04:54 »
Ja mam wersję 6.8.1 WL działa szybko i bez zawiech, nie ma problemów z satelitami.
Panowie , czy u was nawigacja rozpoznaje komendy głosowe? czy możecie do nawigacji "mówić"  :cheesy: bo moja ni w cholerę nie jarzy, wywala komunikat "Funkcja poleceń głosowych jest niedostępna w Toyota Touch 2"
Po rejestracji na stronie Toyoty wyszło że powinno być Toyota Touch 2 z funkcją Go Plus więc z opcją rozpoznawania poleceń głosowych, Text to speech oraz ulepszoną łącznością Wi-Fi i Bluetooth.
Chyba czas interweniować u dilera  :thumbdown:

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Lutego 2017, 21:19:43 »
Też mam 6.8.1 WL, ale jest masakra wpisałem dziś adres i daje GO a nawi nic widać jak porusza się auto trasa wyznaczona, ale brak nawigowania do celu po przejechaniu i dotarciu do celu po 10 minutach się odezwał głosik.....nawi. Ta nawigacja to jest jakaś porażka  :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Lutego 2017, 23:38:08 »
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=39283.new#new opisuję moje informacje zasięgnięte w serwisie.
Trzeba reagować i gnębić serwisantów bo za taką kasę auto powinno być piko belo!!!
« Ostatnia zmiana: 24 Lutego 2017, 23:40:09 wysłana przez zdenek2007 »

Offline kARPIU

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 25 Lutego 2017, 10:23:19 »
Taak jak pozostali, 6.8.1 WL. Po wcisnieciu wybierania glosowego pokazuje sie informacja o niedostepnej funkcji w toyota touch 2

Offline moskit

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Lutego 2017, 23:14:57 »
24 lutego żona odbierając CHR od Wiśniewskiego - Mościska zwróciła uwagę że jest problem z nawigacją odpowiedź od sprzedawcy "że musi popracować 24 h i wtedy zaloguję się i połączy z satelitami" jak to usłyszałem to  :wallbash:
25 lutego Samochód do serwisu -poinformowali że nie mogą się połączyć z serwerem w Belgii i zadzwonią jak będzie można przeprogramować Oni nie przygotowują pojazdów do sprzedaży tylko importer 
27 lutego CHR jazda do serwisu, wracam zastępczym
28 lutego CHR  telefoniczna informacja od serwisu- wgrali nową aktualizację jest wszystko OK przyprowadzają do firmy
Test pojazd porusza się po polach nawigacja nie widzi
test wieczorem parę kilometrów po okolicy NAWIGACJA CAŁKOWICIE STOI NIE WIDZI NIC
Podsumowanie ZDECYDOWANIE O PROBLEMIE WIEDZĄ W SERWISACH TYLKO UDAJĄ ŻE TO USTERKA POJEDYŃCZEGO EGZEMPLARZA  :czerwona: :czerwona: :czerwona: :czerwona: :czerwona: Jedna kartka to za mało
1 marca ZŁOM DO SPRZEDAWCY
Jeżeli tak obecnie działa Toyota to chyba klientów straci a muszę przyznać że żona jeździ lub jeździła tylko toyotami (świadomie z małej litery) 

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl