Autor Wątek: Szukam właścicieli nowej Corolli 2016+  (Przeczytany 358842 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
Odp: Szukam właścicieli nowej Corolli 2016+
« Odpowiedź #660 dnia: 18 Listopada 2018, 21:17:49 »
Swieca z mniejszą intesnsywnoscia jako swiatla pozycyjne.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #661 dnia: 18 Listopada 2018, 21:21:23 »
U mnie też święcą z tym, że mam cały czas światła ustawione na Auto.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #662 dnia: 19 Listopada 2018, 09:35:40 »
No to przygotowania do zimy zakończone. Auto umyte i nawoskowane (fusso 12 months), felgi umyte w K2 roton, elementy plastikowe wyczyszczone k2 polo mat, skóra natłuszczona/zaimpregowana mleczkiem sonax, zamki i zawiasy zakonserwowane wurth, uszczelki też wurth + standardowe odkurzenie. A tak wygląda całość

Wygląda pięknie. Czy te listwy to toyotowy pakiet chrom? Dobrze widzę, ze też masz corollę z Toyota Radość? Byłam pewna, że z AMX :)

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #663 dnia: 19 Listopada 2018, 10:20:56 »
Tak to pakiet chrom. Toyota kupiona w Radości - tam dostałem rabat 14% na auto z bieżącej produkcji. AMX nie miał takich możliwości.
długich odcinkach prostych (już z kilometra mi mrugają, że jadę na drogowych)
mam to samo - to jest właśnie to co napisałem parę postów powyżej
E18_Prestige_MultidriveS

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #664 dnia: 20 Listopada 2018, 13:22:26 »
Od wczoraj w mojej Corolli nie otwiera się bagażnik - ani z kluczyka, ani ręcznie, ani poprzez dźwignię przy fotelu kierowcy. Umówiłam się na dziś do ASO bo niestety okoliczności ani pogoda nie zachęcają mnie do bawienia się w poszukiwania przyczyny. Miał ktoś taki przypadek?

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #665 dnia: 20 Listopada 2018, 13:49:29 »
ani poprzez dźwignię przy fotelu kierowcy.
Miał ktoś taki przypadek?
ciekaw jestem, czy sprawcą nie okaże się ta sprężyna co sama otwiera klapę  :o
E18_Prestige_MultidriveS

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #666 dnia: 21 Listopada 2018, 21:19:17 »
ani poprzez dźwignię przy fotelu kierowcy.
Miał ktoś taki przypadek?
ciekaw jestem, czy sprawcą nie okaże się ta sprężyna co sama otwiera klapę  :o
Nie, cos wpadło w zamek i sie popsuł. Wczoraj został doraźnie naprawiony w ASO i zamówiony nowy. Niestety to ?doraźne? działanie nie poszło bo wracając do domu bagażnik sam sie otworzyl i już nie zamknął. Reszty lepiej nie opowiadać...

Offline golum

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #667 dnia: 22 Listopada 2018, 12:08:23 »
Witam forumowiczów,
Mam dwa krótkie pytania, może ktoś już powalczył z tym tematem:
1. Czy ktoś sprawdzał czy da się zmieścić oryginalna toyotowską alufelgę 17 do wnęki na koło zapasowe?
2. Jak podłączyliście u siebie rejestrator jazdy ?

Offline Marcin_G

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #668 dnia: 22 Listopada 2018, 12:21:32 »
Witam forumowiczów,
Mam dwa krótkie pytania, może ktoś już powalczył z tym tematem:
1. Czy ktoś sprawdzał czy da się zmieścić oryginalna toyotowską alufelgę 17 do wnęki na koło zapasowe?
2. Jak podłączyliście u siebie rejestrator jazdy ?

Ad.1
Nie sprawdzałem.

Ad.2
Podłączyłem do gniazda zapalniczki. Dokładnie to kupiłem rozdzielacz, który następnie podłączyłem do gniazda zapalniczki, dzięki czemu nadal mogę podłączać ładowarki do telefonów. Można też bezpośrednio się wpiąć w gniazdo, ale trochę więcej grzebania. Mi zależało aby nie ingerować w instalację, a w razie afery tylko wypiąć wszystko z gniazda. Przewód od zasilania kamery poprowadziłem podsufitką.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #669 dnia: 22 Listopada 2018, 12:33:30 »
Ad.1  Oryginału nie sprawdzałem ale 17" dojazdówka  wchodzi luźno. Czytałem tu jednak gdzieś na forum, że na zapas np. na lato wrzucają oryginał zimówki i odwrotnie czyli powinno wchodzić na 99 %.

Offline golum

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #670 dnia: 22 Listopada 2018, 13:26:14 »
Dzięki za szybką odpowiedź.
Kabel rejestratora też poprowadziłem pod podsufitką, przez słupek i pod nogami kierowcy i do zapalniczki ale denerwuje mnie ten wystający kabel do schowka z zapalniczką (strasznie nie lubię wystających czy dyndających gdzieś kabli w samochodzie :P) Myślałem ze możne ma ktoś jakiś patent na to jak się podpiąć gdzieś pod instalacje bez specjalnie dużych przeróbek. Za 100 km jadę na przegląd do ASO to zlecę im podłączenie tego bo to faktycznie szkoda gwarancji żeby samemu dłubać.

A co do koła zapasowego to widzę ze zostaje mi tylko odkręcić koło i samemu sprawdzić ale to poczekam aż zrobi się trochę cieplej :P ewentualnie też się spytam w ASO jak oni to widzą.

Offline ojciecmajster

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #671 dnia: 22 Listopada 2018, 13:39:38 »
Ja wpiąłem się rejestratorem pod tylne gniazdo (jeśli brakuje kabla można sobie dokupić rozdzielacz). Jak zrobiłem właśnie tak. Rozdzielacz mam schowany pod przednim siedzeniem, gdzie mam wpięta kamerę, ładowarkę do telefonu i w czsie lata podpinam tam też matę chłodzącą plecy. Kable od kamery i ładowarki ukryłem pod listwą na progach, dalej pod plastikami po słupku A (po ściągnieciu uszczelki drzwi, przwdód łatwo się upycha). Następnie wyjście ze słupka A na podsufitkę i obok czujnika deszczu mam wyprowadzony przewód do kamery.
Spalanie - Motostat.pl

Offline golum

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #672 dnia: 22 Listopada 2018, 14:04:27 »
W starym avensisie miałem taki rozdzielacz podłączony do zapalniczki od tyłu i schowany pod radiem. Nie było to specjalnie skomplikowane ale tak jak pisałem narazie nie chce dłubać przy okablowaniu. Najprawdopodobniej za kilka tygodni będę w ASO i jak mi to podłączą to pochwalę się rozwiązaniem na forum :) 

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #673 dnia: 22 Listopada 2018, 18:00:22 »
ja się wbiłem równolegle w przewód tylnej zapalniczki. Kabel poprowadzony słupkiem, za schowkiem do tunelu i tunelem do tylnego gniazda zapalniczki. Byłem już na przeglądzie 15 tys. i nikt się nie doczepił. Teraz mam małą kamerkę viofo przyklejoną do szyby po stronie pasażera - może nawet w ASO nie wyczaili, ze jest bo nie odłączyli zasilania. W poprzednim aucie była standardowo przyklejona koło wstecznego, po stronie kierowcy, to w ASO zawsze odłączali zasilanie aby nic się nie nagrało
E18_Prestige_MultidriveS

Offline ojciecmajster

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #674 dnia: 23 Listopada 2018, 21:21:58 »
Jestem już po montażu grzałki i wymianie jarzm. Co do jarzm, w prawym kole nic nie stuka, w lewym słychać nadal metaliczny dźwięk, choć mniejszy niż wcześniej.
Układ Safety Sence był na nowo kalibrowany i trochę inaczej działa niż się do tego przyzwyczaiłem. Wcześniej miałem ustawione Line Asist na pierwszej skali , bo na II zbyt często pipkał. Teraz na II załącza się dopiero po wjechaniu kołem na linię, wcześniej reagował tak z 5 cm przed linią. Jak to jest u Was? Ja zrobiłem mały test i zacząłem powoli wjeżdżać na prawą linię. System zareagował dopiero gdy kołem jechałem po tej linii. Uważam, że zbyt późno. Druga sprawa to automatyczne światła drogowe. Obecnie system lepiej reaguje na pojawiające się auta z przeciwka, jednak załączanie długich świateł następuje zbyt długo po minięciu. Wcześniej reagował natychmiast, teraz jest to nawet 4 sekundy po minięciu auta.
Spalanie - Motostat.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl