Autor Wątek: Szukam właścicieli nowej Corolli 2016+  (Przeczytany 359258 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: Szukam właścicieli nowej Corolli 2016+
« Odpowiedź #840 dnia: 20 Października 2019, 09:07:26 »
kompresor z zestawem naprawczym
Jest na wyposażeniu, więc dali Ci to co Twoje.
z alarmu zrezygnowałem (jest AC) i z tego powodu urwałem 999zł.,
jak mozna otrzymać zwrot pieniędzy za coś czego nie ma?

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #841 dnia: 20 Października 2019, 09:35:20 »
Cytat: yunior81 w Dzisiaj o 06:36:46

kompresor z zestawem naprawczym

Jest na wyposażeniu, więc dali Ci to co Twoje.

Trochę dziwne jest to co piszesz ale może tak jest. Mój samochód, jak go oglądałem,  był wyposażony w zapasowe koło dojazdowe i zestaw kluczy do jego wymiany. Dodatkowo w bagażniku był styropian wypełniający miejsce po kole zapasowym z całym wyposażeniem tj. kompresor, masa uszczelniająca trójkąt, kamizelka, dodatkowych kompletem kluczy do wymiany ;) itd. Czyli wg tego co piszesz wychodzi na to, że Toyota do każdego modelu dorzuca dwie wersje wyposażenia "zapasu", żeby sobie właściciel wybrał co chce wozić w bagażniku ? Nie sądzę ;)

z alarmu zrezygnowałem (jest AC) i z tego powodu urwałem 999zł.,

jak mozna otrzymać zwrot pieniędzy za coś czego nie ma?

Chyba nie trudno się domyślić, że alarm miał być dołożony w wynegocjowanej cenie.
« Ostatnia zmiana: 20 Października 2019, 10:12:59 wysłana przez yunior81 »
Toyota Corolla SD 2018

pireus

• Gość
« Odpowiedź #842 dnia: 20 Października 2019, 09:57:16 »
koło dojazdowe, kompresor z zestawem naprawczym,
Mogłeś dostac albo koło zapasowe albo zestaw naprawczy. Zależy co było w standarcie wyposażenia. Tak więc tylko jeden element dostałeś w gratisie

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #843 dnia: 20 Października 2019, 10:15:56 »
koło dojazdowe, kompresor z zestawem naprawczym,
Mogłeś dostac albo koło zapasowe albo zestaw naprawczy. Zależy co było w standarcie wyposażenia. Tak więc tylko jeden element dostałeś w gratisie

Dokładnie jest tak jak piszesz, koło było w fabrycznym wyposażeniu a ze przy okazji znalazł się kompresor w bagażniku, to dali go w gratisie.
Toyota Corolla SD 2018

Offline Koczis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #844 dnia: 20 Października 2019, 10:38:51 »
Dzięki za szybką odpowiedź. Zapomniałem napisać że myśmy dostali na starcie 16k rabatu dlatego zastanawiam się czy nie będzie chamstwa upominać się o coś jeszcze. Cieszę się że można czujniki parkowania wyłączyć bo spokojnie będę mógł w przyszłości zamontować hak. Mam jeszcze jedno pytanie które dotyczy świateł dziennych LED. Podobno zima potrafią się oblepić śniegiem w czasie jazdy i jak się nie ma spryskiwaczy to trzeba w trasie stawać żeby je oczyścić. Może ktoś to potwierdzić? Jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje mianowicie nasza Corolka nowka a ma przejechane 11km u was tez tak bylo?
« Ostatnia zmiana: 20 Października 2019, 10:52:58 wysłana przez Koczis »

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #845 dnia: 20 Października 2019, 10:50:00 »
Może ktoś to potwierdzić?

Nie ma co tu potwierdzać, lampa/reflektor ledowy nie grzeje się tak mocno jak zasilany zwykłą żarówką i w związku z tym może ulec zabrudzeniu przez śnieg. Mając w poprzednim samochodzie ksenony reflektor miałem odmrożony tylko w miejscu świecenia soczewki. Przy zasilaniu żarówką po kilkudziesięciu sekundach masz oczyszczony cały.

Zapomniałem napisać że myśmy dostali na starcie 16k rabatu dlatego zastanawiam się czy nie będzie chamstwa upominać się o coś jeszcze.

Nie jest istotne ile rabatu dostałeś i jak on "brzmi" ;), bardziej istotne jest co w tej cenie dostałeś lub nie i czy cena końcowa za samochód, w porównaniu z innymi dealerami, jest w miarę możliwości najniższa.
Ja za Classic Plusa z ww dodatkami, rocznik 2018, zapłaciłem 61800 - dużo/nie dużo, taniej nie znalazłem u innego dealera a obdzwoniłem cały kraj. Na śląsku zaproponowali mi za Activa 63000.
Toyota Corolla SD 2018

Offline Koczis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #846 dnia: 20 Października 2019, 13:58:07 »
No to ładną cenę dostales. My za swoją płacimy równe 70k. Za czujniki parkowania dopłacamy 1600zl. W naszym przypadku to był trochę impuls i w sumie wzięliśmy,to co było na miejscu.Chcielismy Aurisa ale już nie ma i nie produkują. Liczę na niezawodność Corolki chociaż jak przejrzałem tylko ten wątek,to trochę zdębiałem. Nie mniej jednak jestem dobrej myśli a że nie jestem pedantyczny i docielliwy,to mam zamiar lać paliwko i śmigać. Silnik jest taki jak chciałem czyli najprostszy z możliwychli.Szkoda że nie robią 1.8  bez hybrydy. Te silniki moim zdaniem są najlepsze i najefektywniejsze.
« Ostatnia zmiana: 20 Października 2019, 14:03:55 wysłana przez Koczis »

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #847 dnia: 20 Października 2019, 16:02:29 »
U mnie prędzej czy później wpadnie podtlenek ;)
Toyota Corolla SD 2018

Offline Koczis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #848 dnia: 20 Października 2019, 22:31:41 »
Ja na razie będę mial gwarancję, więc nie bede ingerował w silnik ale jak gwarancja minie, to lpg bedzie wkladane.
Wszystkie dotychczasowe auta mialem gazowane i nie mialem z nimi żadnych problemów.
Moze z Corollą też będzie ok.

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #849 dnia: 20 Października 2019, 22:49:38 »
Ja na razie będę mial gwarancję, więc nie bede ingerował w silnik ale jak gwarancja minie, to lpg bedzie wkladane.

Rozmawiałem z różnymi ASO i wszystkie mówią to samo: traci się gwarancję tylko na elementy przystosowane do montażu instalacji. Na pozostałe podzespoły gwarancja obowiązuje. Dealer u którego kupowałem samochód, zachęcał mnie do montażu instalacji Landi Renzo, zachowując pełną gwarancję, za jedyne 5500 zł. ;) - podziękowałem.
Dokładnie ten zakład montuje w Toyotach na gwarancji: https://www.youtube.com/watch?v=Q_eE9ycLTwg
« Ostatnia zmiana: 20 Października 2019, 22:52:07 wysłana przez yunior81 »
Toyota Corolla SD 2018

pireus

• Gość
« Odpowiedź #850 dnia: 20 Października 2019, 23:03:44 »
traci się gwarancję tylko na elementy przystosowane do montażu instalacji.
Gwarancję się traci na wszystkie elementy w które ingeruje montaż LPG. Tzn. tracisz gwarancję na silnik. Jeżeli zamontujesz w ASO, to  ASO które montowało jest gwarantem. Inne każą Ci spadać na drzewo. Podobnie jest z montażem poza autoryzowanymi serwisami. ASO ma tą przewage , że jak cos spieprzą to nawet silnik wymienią, a przy innej usterce nie będą zwalali, że to wina LPG nie u nich montowanego i pokażą Ci drzwi.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #851 dnia: 21 Października 2019, 10:40:35 »
Liczę na niezawodność Corolki chociaż jak przejrzałem tylko ten wątek,to trochę zdębiałem.
ten wątek dotyczy poprzedniego modelu. Twoje auto to zupełnie inny samochód
E18_Prestige_MultidriveS

Offline Koczis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #852 dnia: 21 Października 2019, 19:28:49 »
Chyba nie masz racji. Moja Corolka jest z2019 ale to jest ten model od 2016-2019. Zdaje sie ze zalapalem sie na ostatni wypust tego modelu.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #853 dnia: 23 Października 2019, 11:54:23 »
Moja Corolka jest z2019 ale to jest ten model od 2016-2019
no to napisz co to za wersja wyposażeniowa. 70 tyś to niewiele, chyba ze podstawa lub oczko wyżej
Ja jak swoja kupowałem to dostałem 14 % rabatu ale to dzięki firmie w której pracuje a nie negocjacjom. Nic innego za darmo już nie dali. Za wszystkie dodatki i duperele płaciłem. Za darmo dostałem wino i torbę podróżną z logo toyoty, ale to w ramach przeprosin, a nie że kupiłem (ponownie) toyotę
E18_Prestige_MultidriveS

Offline Koczis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #854 dnia: 23 Października 2019, 17:45:38 »
Moja wersja to Toyota Corolla Clasic Plus. Z takich ważniejszych gadżetów, to alufelgi 16", tempomat, TT2 z kamerą cofania, lakier metal stream, przyciemnione szyby, kierownica i lewarek obszyty skórą, swiatla led dzienne, czujnik zmierzchu, dodatkowo wysępiłem kpl dywanikow gumowych,

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl