Autor Wątek: C-HR - zalety , wady , uwagi , spostrzeżenia  (Przeczytany 470330 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
Odp: C-HR - zalety , wady , uwagi , spostrzeżenia
« Odpowiedź #30 dnia: 11 Kwietnia 2017, 12:15:00 »
posłanka Pawławicz 
politycznie :cheesy:

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 11 Kwietnia 2017, 13:14:33 »
Jedyną wadą tego samochooldu jest to, że jest szkaradny jak posłanka Pawławicz 
...a i jeszcze komputer pokładowy pokazując spalanie kłamie jak przewodniczący rady europejskiej Task.

Offline duda1989

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 11 Kwietnia 2017, 14:47:27 »
z tym komputerem pokazującym półprawdę (odnośnie zasięgu)

dementuje...

po przejechaniu juz ponad 6000 km, auto nauczyło się liczyć.

Na poczatku na pełnym baku pokazywał 860km, teraz na pełnym pokazuje 720 ;) i jest to blizej prawdy niż wczesniejsze 860

Offline Italo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Kwietnia 2017, 11:40:12 »
Jedyną wadą tego samochooldu jest to, że jest szkaradny jak posłanka Pawławicz  :thumbdown:
Jedyną wadą tego samochooldu jest to, że jest szkaradny jak posłanka Pawławicz  :thumbdown:

Cóż , jak pięknie się różnimy ;) Jego wygląd to mój główny powód zakupu . Przecież Pani Pawłowicz może się komuś podobać  :grin: ( nie no dobra , wiem , przesadziłem )

@Piotr Jacek licznik zasięgu jest fatalny  :wallbash:
Pisze mi 64 km do tankowania a w baku zostaje 17 ltr .  :shock:
Miłośnik "włoszczyzny"
Posiadacz Fiata 500 z 1970 roku

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #34 dnia: 18 Kwietnia 2017, 12:27:39 »
@Piotr Jacek licznik zasięgu jest fatalny  :wallbash:
Pisze mi 64 km do tankowania a w baku zostaje 17 ltr .  :shock:

A nie jest tak jak w innych Toyotach, że zasięg pokazywany jest do rezerwy a nie do pustego baku?

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 18 Kwietnia 2017, 13:34:12 »
To chyba wada wszystkich aut.. Pamietam ze we fiacie croma zasieg wylaczal sie na 50km (i pokazywal dalej kreske) a w zbiorniku wtedy psozostawalo ok 10 litrow... czyli dobrze ponad 100km. Z kolei w ostatnią sobotę zona dojechala mondeo do zasiegu wg komputera 10km.. lekko spanikowany jechalem na stacje ok 5km i .. wlalem 68 litrow (a zbiornik ma 72 litry) czyli spokojnie bylo na jakies 50km. Tak wiec to nie tylko w toyotach..

Offline Italo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 18 Kwietnia 2017, 14:26:00 »
Miałem pęk fiatów i pochodnych i zsięg bardzo ładnie się zmieniał w zależności od stylu jazdy a licznik byl duuużo bardziej precyzyjny . Jeśli zalewam pełny bak do ch-r i widzę 560 km dla 50 l a średnie zużycie koło 7-7,5 l to coś tu chyba nie gra
Miłośnik "włoszczyzny"

Offline dr.puniszman

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 18 Kwietnia 2017, 21:39:32 »
W mazdzie 6 komputer ponizej 100km według  komputera pokazywal kreski zamiast zasiegu. Raz pokazywala mi zasieg 110km a paliwa brak. Po zatankowaniu do pełna  pokazywala zasieg 999 a zadko kiedy powyzej 900 zrobilem na baku a bak 55l srednie spalanie 7litrow. Wiec te zasiegi trzeba brac orjentacyjnie. Chociaz w caddym bardziej zblizone do realnego spalania pokazuje ale srednia i tak zanizona o okolo 0.3litra na 100 z porownianiem z dystrybutorem

Offline Robsajson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Kwietnia 2017, 22:09:04 »
Cóż , jak pięknie się różnimy

Kwestia gustu.

Co do spalania to komputer, który bazuje na wielu odczytach, łatwo oszukać.
Te zbiorniki paliwa to chyba coraz mniejsze dają.55 litrów to porażka.W Peugeocie 306 wchodzi 63 litry.W prawdzie te auta mają archaiczne silniki ale 55 litrów to przesada.

Offline Italo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 19 Kwietnia 2017, 11:12:57 »
Zbiornik paliwa ma 50 L

Osobiście nie widziałem jeszcze gorszego pomiaru zasięgu . NIGDZIE .

Wyniki kompa na poziomie 0,2 - 0,3 l / 100 km odchyłki są przyzwoite .
Miłośnik "włoszczyzny"

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #40 dnia: 19 Kwietnia 2017, 18:15:04 »
16.   Nieaktualne i/lub abstrakcyjne ceny paliw !!! i to bardzo w aplikacji PALIWA (zapłaciłem za tą opcję i aktualizację na 3 lata 2500 zł) 17.   Problematyczna w Polsce aplikacja Coyote. W to miejsce w Polsce oczywiście powinien być tylko Yanosik. Toyoto zacznij negocjacje.   :wallbash:
Jezeli chodzi o yanosik juz kilka razy im mowilem a tak wogule teraz kiedy yanosik juz jest w krajach jak LITWA, Słowacja, Czechy i Polska Teraz powinna toyota dodac yanosika, było by wszystko fotoradary, kontrole prędkości prace drogowe nieoznakowane a tak to mamy co jakis nie polski Coyot ktory nawet w polsce nie ma zgłoszeń bez sensu.

Pisząc do yanosik.pl , Yanosik czeka na propozycje od TOYOTY , to yanosik jest otwarty pytałem i tych i tych Toyota mówi tak poinformujemy naszych osób decydujących i na tym sie koncy 

Rozumiem ze odradzacie mi kupna nawigacji tak??? jesteście pewni ze się nie da yanosika ściągnąć ??? do toyotowskiej navi a co na to toyota mowi kto oto pytał ???

P.S. na yanosiku tez są ceny paliw na systemach android i windows 10 mi sie wydaje da sie aktualizować ceny klikając w ikonę stacji benzynowej
« Ostatnia zmiana: 19 Kwietnia 2017, 18:36:28 wysłana przez Ma-corolla »

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #41 dnia: 19 Kwietnia 2017, 19:27:36 »
  Przy wyższych prędkościach i wietrznej pogodzie tylny  spoiler trochę gwiżdże. Info od żony z tyłu - ja nie słyszałem bo JBL daje radę :)
jakie to dla ciebie Wyższe prędkości ???
Czy da się kopić CHR bez lotki dachowej spoilera??? tylnego ktoś już może ma ?
Czy ktoś ma CHR na 16stkach lub 15stkach kołach????
Czemu o tym pytam wydaj mi się ze 17stki oraz spoiler to jest Głowny powód ze to auto ma 10litrow na sto przy 140KM/h (testy youtube autocentrum)

Co wy na to da sie usunąć spoiler po kupieniu czy to nie możliwe ?
Bardzo słychać ten spoiler dachowy?
Dziękuje

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 19 Kwietnia 2017, 20:27:31 »
hmm.. odkręcić spojler. przejść na 16tki abo 15-tki.. pomysły co niektórych mnie szokują..
Nie kupowałem tego samochodu by odkręcać od niego spojler ( choć nie jestem fanem takich "skrzydeł" to tutaj tworzy on spójną całość z resztą), nie wspominając nawet schodzenia na 15-tki   :shock:
Mam nadzieję że to tylko sarkastyczne podejście, ale jeśli rozważasz to powaznie - to weź człeku kup sobie fiata tipo albo dacię logan, będzie kuuuupę taniej, 15-tki czy 16-tki dostaniesz w cenie, nic nie będziesz musiał odkręcać, a jeździć też będzie , może nawet szybciej - a na pewno "business case" będzie lepszy  :laugh:

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #43 dnia: 19 Kwietnia 2017, 22:52:18 »
Czy da się kopić CHR bez lotki dachowej spoilera??? tylnego ktoś już może ma ? Czy ktoś ma CHR na 16stkach lub 15stkach kołach???? Czemu o tym pytam wydaj mi się ze 17stki oraz spoiler to jest Głowny powód ze to auto ma 10litrow na sto przy 140KM/h (testy youtube autocentrum) Co wy na to da sie usunąć spoiler po kupieniu czy to nie możliwe ? Bardzo słychać ten spoiler dachowy?

Ludzie nakręcają się jakimiś "dziwnymi" wypowiedziami innych!
Ja nie słyszę jakichś dziwnych odgłosów pochodzących od spoilera, śmiem twierdzić że przyczynia się do zmniejszenia oporów powietrza a przez to auto spala mniej.
Koła 17" i spoiler nadają autku uroku :good:
Wracając do zużycia paliwa  :shock: w żaden sposób nawet nie mogę zbliżyć się do 10-siątki, nawet przy prędkości 160 km/h CH-R pożera maksymalnie 8,5 litra  :laugh: co prawda, jedynym dodatkowym obciążeniem jestem ja. <taniec>

Offline wilkq

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 20 Kwietnia 2017, 00:30:32 »
a nie słyszę jakichś dziwnych odgłosów pochodzących od spoilera

He he ja jako kierowca też nie słyszę - info mam od pasażerki żony która jeździ z tyłu z dzieckiem. Prędkość powyżej 140 i wiatr dają efekty słyszalne z tylu - powtarzam z tyłu - kierowca tego nie słyszy.
« Ostatnia zmiana: 20 Kwietnia 2017, 00:32:24 wysłana przez wilkq »
wilkq

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl