Zachar zakończył już test
https://youtu.be/kwX2wdBXTJoObejżełem test CHR i mnie zatkało ! Jakich to Toyota ma trsterów . Co to było test CHR hybrydy ?jak to łanie nazwano ? Dla mnie był to test Toyoty z silnikiem 1,8 . Już wyjaśniam dlaczego.
Miły Pan tłumaczy że średnio żużył 6,5 l/100km a w trasie 8,2 a nawet 10l/100km . Gdybym nie przejechał CHR hybrydą 21 tyś. to bym mu uwierzył.
Przy podanym spalaniu wiem że jazda na pewno była ostra zarówno w mieście jak i na autostradzie . Ja przy takiej jeździe stacił bym prawojazdy w 3 dni .
Test w mieście podejrzewam że był na Póławskiej w Warszawie . Ostry start i hamowanie przed następnymi światłami na autostradzie nie schodziło z licznika 170.To teraz się pytam, kiedy - gdzie testował hybrydę na czerwonych śwaiatłach ?
Na pewno nie na autostradzie , bo po prostu się nie włączy .Tu kompletnie według mnie pomylono ideę hybrydy z jego zastosowaniem .A Tester nadaje się do testowania silników powyżej 250 KM . Aaplikacja - szklanka z wodą na pewno by uświadomiła w czym rzecz . Wszyscy , którzy mają hybrydy wiedzą że spalanie w mieście średnio 6,5 l to nie ma mowy o napędzie hybrydowym możemy mówić o systemie start ?stop . Hybryda się nie włączy podobnie jak jazda cały czas pod górkę ?może tak mieli.
Gdy wspomnieli o lakierze to już mnie utwierdziło , że musieli mocno dawać w rurę .Od pyłu i piasku zdar się lakier . Ciekawe czy szyba przednia nie zmatowiała ? Podsumowując przy prędkościach autostradowych 130-150 spalanie
6,3-6,8 l/100km miasto średnio 4,2 - 5,2 zależne od stylu jazdy. Ten ładny filmik pokazuje jak nie należy prezentować HYBRYD