Autor Wątek: C-HR - zalety , wady , uwagi , spostrzeżenia  (Przeczytany 470220 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mattman

• Gość
Odp: C-HR - zalety , wady , uwagi , spostrzeżenia
« Odpowiedź #375 dnia: 10 Listopada 2017, 12:29:22 »
A Ty myślisz że TT2&GO to jest inne w każdym modelu Toyoty ? Po czym to poznałeś  - po obudowie ekranu ? :roll:

Widocznie tak, skoro u Ciebie nie działa to menu...

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #376 dnia: 10 Listopada 2017, 13:30:41 »
Widocznie tak, skoro u Ciebie nie działa to menu...
I czytaj ze zrozumieniem, bo ja nigdzie nie napisałem, że u mnie nie działa
E18_Prestige_MultidriveS

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #377 dnia: 20 Listopada 2017, 10:01:04 »
Zachar zakończył już test https://youtu.be/kwX2wdBXTJo

Offline Emigracja

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #378 dnia: 20 Listopada 2017, 20:09:41 »
Proszę o pomoc -ktoś na tym forum podał link do strony z której można pobrać instrukcję obsługi Toyoty  .
Nie mogę znaleźć . Sprawa pilna  . Z góry podziękowania !!!!!

Offline soulshakin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #379 dnia: 20 Listopada 2017, 20:21:35 »
Na stronie Toyoty można pobrać ale również np tutaj
https://carmanuals2.com/toyota/c-hr-2017-instrukcja-obslugi-104755

Offline Emigracja

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #380 dnia: 21 Listopada 2017, 18:18:47 »
Zachar zakończył już test https://youtu.be/kwX2wdBXTJo

Obejżełem test CHR i mnie zatkało !  Jakich to Toyota ma trsterów . Co to było test CHR hybrydy ?jak to łanie nazwano ?  Dla mnie był to test Toyoty z silnikiem 1,8 . Już wyjaśniam dlaczego.
Miły Pan tłumaczy że średnio żużył 6,5 l/100km  a w trasie 8,2 a nawet 10l/100km . Gdybym nie przejechał CHR hybrydą 21 tyś. to bym mu uwierzył.
Przy podanym spalaniu wiem że jazda na pewno była ostra zarówno w mieście jak i na autostradzie . Ja przy takiej jeździe stacił bym prawojazdy w 3 dni .
Test w mieście podejrzewam że był na Póławskiej w Warszawie . Ostry start i hamowanie przed następnymi światłami na autostradzie nie schodziło z licznika 170.To teraz się pytam, kiedy - gdzie testował hybrydę  na czerwonych śwaiatłach ?
Na pewno nie na autostradzie , bo po prostu się nie włączy .Tu kompletnie według mnie pomylono ideę hybrydy z jego zastosowaniem .A Tester nadaje się do testowania silników powyżej 250 KM . Aaplikacja - szklanka z wodą na pewno by uświadomiła w czym rzecz . Wszyscy , którzy mają hybrydy wiedzą że spalanie w mieście średnio  6,5 l to nie ma mowy o napędzie hybrydowym możemy mówić o systemie start ?stop . Hybryda się nie włączy  podobnie jak jazda cały czas pod górkę ?może tak mieli.
Gdy wspomnieli o lakierze to już mnie utwierdziło , że musieli mocno dawać w rurę .Od pyłu i piasku zdar się lakier . Ciekawe czy szyba przednia nie zmatowiała ? Podsumowując przy prędkościach autostradowych 130-150 spalanie
6,3-6,8 l/100km miasto średnio 4,2 - 5,2 zależne od stylu jazdy. Ten ładny filmik pokazuje jak nie należy prezentować HYBRYD
 :czerwona:

Offline Kierepowski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #381 dnia: 21 Listopada 2017, 20:40:50 »
Dostali to testowali jak normalny samochód. Przecież się nie ślinili, ze to hybryda. Żaden wiatr we włosach. Nie jeździli za swoje to wyszło 6,5 litra. A pewnie może wyjść i więcej.
Ja sam płacę za jazdę to mi wychodzi średnio miasto i trasa (5,53 l/100 km). (24,54 zł/100km).
Samo miasto bliżej 5l/100 km. Sama autostrada bliżej 6 l/100km. Ale na autostradzie to do 125 km/h.
Wydaje się, że ten samochód będzie palił w okolicach 5,5 litra/100 km. Chyba, że jazda do 50 km i z górki to wówczas może wyjdzie tyle co  w katalogu.
P.S. Źle nie mówili o lakierze tylko o zazdrosnym co im krechę po lakierze maźnął.

Offline Emigracja

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #382 dnia: 21 Listopada 2017, 20:58:56 »
Faktycznie -z czytaniem u mnie dobrze ze słuchem gorzej .
Starość !!   :beer:

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #383 dnia: 25 Listopada 2017, 22:41:42 »

Gdybym nie przejechał CHR hybrydą 21 tyś. to bym mu uwierzył.

wszyscy  którzy mają hybrydy wiedzą że spalanie w mieście średnio  6,5 l to nie ma mowy o napędzie hybrydowym możemy mówić o systemie start ?stop . Hybryda się nie włączy  podobnie jak jazda cały czas pod górkę ?może tak mieli.
 Podsumowując przy prędkościach autostradowych 130-150 spalanie
6,3-6,8 l/100km miasto średnio 4,2 - 5,2 zależne od stylu jazdy. Ten ładny filmik pokazuje jak nie należy prezentować HYBRYD

a jak należy przetestować Hybryd jak typowy Janusz??? (JAk bardzo dobrze ktoś na youtube pisze) , Nie kupiłem hybrydy aby być naj wolniejszym z wolniejszych w mieście sorry ale nie będę spowalniał ruch
autostrada max 7,5L/100km przy prędkościach nawet 170km/h
natomiast miasto to nie skomentuje dane jak na moim zdjęciu poniżej...

« Ostatnia zmiana: 25 Listopada 2017, 22:48:26 wysłana przez Ma-corolla »

Offline RAV73

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #384 dnia: 26 Listopada 2017, 10:50:18 »
Ma-corolla wybacz pytanie, ale czy ty używasz jakiegoś translatora do pisania na forum? Ilekroć czytam Twoje wpisy, muszę się po trzykroć skupić aby zrozumieć co napisałeś.

Leśny_skoczek

• Gość
« Odpowiedź #385 dnia: 26 Listopada 2017, 19:29:16 »
a jak należy przetestować Hybryd jak typowy Janusz??? (JAk bardzo dobrze ktoś na youtube pisze) , Nie kupiłem hybrydy aby być naj wolniejszym z wolniejszych w mieście sorry ale nie będę spowalniał ruch

Po co kupiłeś hybrydę jak na niskim spalani Ci nie zależy? Jak chciałeś dynamiczniej jeździć chr trzeba było wziąć 1.2T miałbyś pewnie podobne spalanie co w hybrydzie a większą frajdę z jazdy bo tak nie muli jak hybryda.

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #386 dnia: 26 Listopada 2017, 20:06:38 »
Po co kupiłeś hybrydę jak na niskim spalani Ci nie zależy? Jak chciałeś dynamiczniej jeździć chr trzeba było wziąć 1.2T miałbyś pewnie podobne spalanie co w hybrydzie a większą frajdę z jazdy bo tak nie muli jak hybryda.

W mieście!? Taki wynik!? Toż to szok!!! Albo wielki talent!!! Ja nawet w trybie "sport" z włączoną klimą nie daję rady czegoś takiego zrobić!!!
No chyba że to takie miasto że od świateł do świateł wykręcisz na liczniku setką.

Offline Kierepowski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #387 dnia: 27 Listopada 2017, 20:32:48 »
Dlaczego w tym samochodzie nie przewidziano (pomijam brak zegarka 24 godzinnego) równoczesnego nadmuchu na przednią szybkę i na górną część ciała(na załogę) i na nogi?

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #388 dnia: 27 Listopada 2017, 21:07:28 »
Dlaczego w tym samochodzie nie przewidziano (pomijam brak zegarka 24 godzinnego) równoczesnego nadmuchu na przednią szybkę i na górną część ciała(na załogę) i na nogi?

Powodem może być bardziej wydajne i równomierne rozprowadzenie strumienia powietrza góra/dół aniżeli w trzech kierunkach, a z tym zegarkiem to ciągle nie rozumiem o co chodzi? przecież zegar analogowy też pokazuje czas 12 godzinny i jakoś nikt z tego powodu nie rezygnuje z cyferblatu  :good:

ulver

• Gość
« Odpowiedź #389 dnia: 28 Listopada 2017, 07:42:20 »
a z tym zegarkiem to ciągle nie rozumiem o co chodzi? przecież zegar analogowy też pokazuje czas 12 godzinny i jakoś nikt z tego powodu nie rezygnuje z cyferblatu  :good:

Może jest to istotne dla ludzi którzy budzą sie gdzieś w ciemnym tunelu , zdezorientowani czy jest dzień czy noc ?  :grin:

Nie wiem też nie rozumiem tego marudzenia  :o

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl